|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Wtorek (2012-04-03)
|
|
Środa (2012-04-04)
|
|
Czwartek (2012-04-05)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Nowa seria 'babeczek', tym razem poświęcona świętom wielkanocnym. Tytułowe 'babeczki', doświadczona specjalistka od kuchni polskiej, Hanna Szymanderska i założycielka projektu "Funkyfood" promującego wolny styl, Paulina Polańczyk, w każdym odcinku zaprezentują dwa dania. Jedno klasyczne, tradycyjnie polskie niczym z wielkanocnego ...
|
|
|
|
6:00
|
Nowa seria 'babeczek', tym razem poświęcona świętom wielkanocnym. Tytułowe 'babeczki', doświadczona specjalistka od kuchni polskiej, Hanna Szymanderska i założycielka projektu "Funkyfood" promującego wolny styl, Paulina Polańczyk, w każdym odcinku zaprezentują dwa dania. Jedno klasyczne, tradycyjnie polskie niczym z wielkanocnego ...
|
|
|
|
6:00
|
Nowa seria 'babeczek', tym razem poświęcona świętom wielkanocnym. Tytułowe 'babeczki', doświadczona specjalistka od kuchni polskiej, Hanna Szymanderska i założycielka projektu "Funkyfood" promującego wolny styl, Paulina Polańczyk, w każdym odcinku zaprezentują dwa dania. Jedno klasyczne, tradycyjnie polskie niczym z wielkanocnego ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionaleni i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
6:30
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionaleni i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
6:30
|
|
|
|
|
|
7:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
7:00
|
Ł'apetyt
- odc. 1, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prowadzący program Grzegorz Łapanowski, zachęca do eksperymentowania w kuchni. Odkrywa przed widzami nowe smaki, zachęca do refleksji nad codzienną dietą i do zmiany nawyków żywieniowych. Wykorzystując najpopularniejsze na naszych stołach produkty takie jak chleb, jajka czy ziemniaki, "Łapa" proponuje dania, które uczynią lepszym ...
|
|
|
|
7:00
|
Ł'apetyt 2
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2010
|
|
|
|
|
7:30
|
|
|
|
|
7:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
7:30
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
|
8:00
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:20
|
Martha 6
- odc. 139, talk-show, USA 2010
Prow. Martha Stewart
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
10:40
|
Szósty sezon programu, w którym 17 nowych uczestników stanie do rywalizacji w światowej stolicy rozrywki. Ten, który oprze się czyhającym na każdym kroku pokusom i popełni najmniej kulinarnych grzechów zdobędzie prestiżowy tytułu Top Chef. Program ponownie poprowadzi Padma Lakshmi, a w jury zasiądą: znany szef kuchni Tom ...
|
|
|
|
10:40
|
Szósty sezon programu, w którym 17 nowych uczestników stanie do rywalizacji w światowej stolicy rozrywki. Ten, który oprze się czyhającym na każdym kroku pokusom i popełni najmniej kulinarnych grzechów zdobędzie prestiżowy tytułu Top Chef. Program ponownie poprowadzi Padma Lakshmi, a w jury zasiądą: znany szef kuchni Tom ...
|
|
|
|
10:40
|
Szósty sezon programu, w którym 17 nowych uczestników stanie do rywalizacji w światowej stolicy rozrywki. Ten, który oprze się czyhającym na każdym kroku pokusom i popełni najmniej kulinarnych grzechów zdobędzie prestiżowy tytułu Top Chef. Program ponownie poprowadzi Padma Lakshmi, a w jury zasiądą: znany szef kuchni Tom ...
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
12:15
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
12:00
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
12:00
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
13:20
|
Gary Rhodes wybiera się na wakacje na Karaiby. Podczas urlopu nie zamierza jednak rezygnować ze swojej największej pasji, jaką jest gotowanie. Zamierza poznać nowe smaki i przepisy na lokalne potrawy. Gary odwiedza osiem wysp karaibskich - od Jamajki przez Curacao, Barbados po Trinidad. Wszędzie dowiaduje się, jak przygotować oryginalne ...
|
|
|
|
13:20
|
Spotkaniem z zapaleńcami, którzy łączą francuską kuchnię na najwyższym poziomie z szacunkiem dla środowiska. Z dala od rolnictwa przemysłowego szefowie kuchni: Gérald Passédat i Patrick Duler oraz miłośniczka zdrowego odżywiania: Valérie Gentil walczą o gastronomię szanującą człowieka i jego środowisko. Promują kulturę ...
|
|
|
|
13:20
|
Koncern Monsanto specjalizujący się w biotechnologii i chemii organicznej istnieje od ponad stu lat. Liczne produkty wprowadzane na rynek przez to przedsiębiorstwo zostały wycofane ze względu na ich szkodliwość. Obecnie Monsanto prowadzi w rankingach na najbardziej zwalczaną przez ruchy antyglobalistyczne i ekologiczne firmę. ...
|
|
|
|
|
14:20
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
14:20
|
Szef kuchni i propagator żywności organicznej Simon Rimmer pomaga osobom, które postanowiły zająć się sprzedażą własnych produktów żywnościowych. W tym celu odwiedza producentów lokalnych na terenie Wielkiej Brytanii i służy im eksperckimi poradami. Zdradza wiele istotnych szczegółów dotyczących prowadzenia ...
|
|
|
|
|
|
|
14:50
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
14:50
|
Hugh Fearnley-Whittingstall rozpoczyna drugi rok życia na na wsi. Pierwszy upłynął mu na pokonywaniu trudności, stopniowym rozwijaniu gospodarstwa i osiąganiu wymarzonej samowystarczalności. Hugh nie stał się rolnikiem z dnia na dzień. Nadal poznaje lokalną kulturę i tradycję, spotykając się i rozmawiając z mieszkańcami ...
|
|
|
|
|
|
|
15:20
|
Nowa seria 'babeczek', tym razem poświęcona świętom wielkanocnym. Tytułowe 'babeczki', doświadczona specjalistka od kuchni polskiej, Hanna Szymanderska i założycielka projektu "Funkyfood" promującego wolny styl, Paulina Polańczyk, w każdym odcinku zaprezentują dwa dania. Jedno klasyczne, tradycyjnie polskie niczym z wielkanocnego ...
|
|
|
|
15:20
|
Nowa seria 'babeczek', tym razem poświęcona świętom wielkanocnym. Tytułowe 'babeczki', doświadczona specjalistka od kuchni polskiej, Hanna Szymanderska i założycielka projektu "Funkyfood" promującego wolny styl, Paulina Polańczyk, w każdym odcinku zaprezentują dwa dania. Jedno klasyczne, tradycyjnie polskie niczym z wielkanocnego ...
|
|
|
|
15:20
|
Nowa seria 'babeczek', tym razem poświęcona świętom wielkanocnym. Tytułowe 'babeczki', doświadczona specjalistka od kuchni polskiej, Hanna Szymanderska i założycielka projektu "Funkyfood" promującego wolny styl, Paulina Polańczyk, w każdym odcinku zaprezentują dwa dania. Jedno klasyczne, tradycyjnie polskie niczym z wielkanocnego ...
|
|
|
|
|
15:50
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
15:50
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
15:50
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
|
16:40
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
16:40
|
Program, w całości poświęcony deserom, jest zbiorem przepisów na słodkości, które każdy może przygotować we własnym domu. Gospodyni programu, Anna Olson, przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na ...
|
|
|
|
16:40
|
Program, w całości poświęcony deserom, jest zbiorem przepisów na słodkości, które każdy może przygotować we własnym domu. Gospodyni programu, Anna Olson, przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na ...
|
|
|
|
|
17:05
|
Gospodarz programu Łukasz Łuczaj - etnobotanik, autor kulinarnych warsztatów dzikiego gotowania - uczy, jak przygotować pyszne potrawy z wykorzystaniem dziko rosnących roślin jadalnych.
|
17:20
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
|
|
|
17:10
|
Seria poświęcona kolorytowi kuchni z różnych stron świata, Twórcy odwiedzili miejscowe targi spożywcze w Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, na Taiti, w Czechach, na Litwie, Łotwie, Cyprze i Malcie i spotkali osoby, które przygotowują wyśmienite dania.
|
17:20
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
|
|
|
17:10
|
Seria poświęcona kolorytowi kuchni z różnych stron świata, Twórcy odwiedzili miejscowe targi spożywcze w Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, na Taiti, w Czechach, na Litwie, Łotwie, Cyprze i Malcie i spotkali osoby, które przygotowują wyśmienite dania.
|
17:20
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
|
|
|
|
17:45
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
17:45
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
17:45
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:15
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu długo zajmowały pierwsze miejsca list bestsellerów w Wielkiej Brytanii. Sukces programu kryje się w prostocie przygotowywanych dań. Oliver robi zakupy jeżdżąc na swoim ...
|
|
|
|
18:15
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu długo zajmowały pierwsze miejsca list bestsellerów w Wielkiej Brytanii. Sukces programu kryje się w prostocie przygotowywanych dań. Oliver robi zakupy jeżdżąc na swoim ...
|
|
|
|
18:15
|
Nowa seria, której gospodarzem jest popularny Jamie Oliver, propagujący zdrowy sposób odżywiania. Tym razem proponuje on potrawy z prostych, łatwo dostępnych składników. Najchętniej sięga po warzywa i owoce, które udało mu się wyhodować własnoręcznie. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu składnikowi. Jamie przekonuje, że ...
|
|
|
|
|
18:45
|
|
|
|
|
18:45
|
|
|
|
|
18:45
|
|
|
|
|
|
19:00
|
Druga seria magazynu kulinarnego, którego gospodynią jest Anna Olson poświęcona będzie Kanadzie. Podobnie jak w serii poprzedniej prowadzącej przyświecać będzie nadrzędna zasada: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym z odcinków Anna Olson spotka się z zaprzyjaźnionymi producentami win, farmerami, rzeźnikami i in. ...
|
|
|
|
19:00
|
Druga seria magazynu kulinarnego, którego gospodynią jest Anna Olson poświęcona będzie Kanadzie. Podobnie jak w serii poprzedniej prowadzącej przyświecać będzie nadrzędna zasada: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym z odcinków Anna Olson spotka się z zaprzyjaźnionymi producentami win, farmerami, rzeźnikami i in. ...
|
|
|
|
19:00
|
Druga seria magazynu kulinarnego, którego gospodynią jest Anna Olson poświęcona będzie Kanadzie. Podobnie jak w serii poprzedniej prowadzącej przyświecać będzie nadrzędna zasada: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym z odcinków Anna Olson spotka się z zaprzyjaźnionymi producentami win, farmerami, rzeźnikami i in. ...
|
|
|
|
|
19:30
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
19:55
|
Dieta Agaty
- odc. 23, magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Agata Jędraszczak
Agata Jędraszczak jest gospodynią wiosennego magazynu, w którym specjaliści radzą, jak w zdrowy i skuteczny sposób zrzucić zgromadzone przez zimę, zbędne kilogramy.
|
|
|
|
19:30
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
19:55
|
Dieta Agaty
- odc. 24, magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Agata Jędraszczak
Agata Jędraszczak jest gospodynią wiosennego magazynu, w którym specjaliści radzą, jak w zdrowy i skuteczny sposób zrzucić zgromadzone przez zimę, zbędne kilogramy.
|
|
|
|
19:30
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
19:55
|
Dieta Agaty
- odc. 25, magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Agata Jędraszczak
Agata Jędraszczak jest gospodynią wiosennego magazynu, w którym specjaliści radzą, jak w zdrowy i skuteczny sposób zrzucić zgromadzone przez zimę, zbędne kilogramy.
|
|
|
|
|
20:00
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Ta wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o potrzebach młodych kobiet. Dlatego w jej menu nie zabraknie ...
|
|
|
|
20:00
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Ta wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o potrzebach młodych kobiet. Dlatego w jej menu nie zabraknie ...
|
|
|
|
20:00
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Ta wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o potrzebach młodych kobiet. Dlatego w jej menu nie zabraknie ...
|
|
|
|
|
20:30
|
Szósty sezon programu, w którym 17 nowych uczestników stanie do rywalizacji w światowej stolicy rozrywki. Ten, który oprze się czyhającym na każdym kroku pokusom i popełni najmniej kulinarnych grzechów zdobędzie prestiżowy tytułu Top Chef. Program ponownie poprowadzi Padma Lakshmi, a w jury zasiądą: znany szef kuchni Tom ...
|
|
|
|
20:30
|
Szósty sezon programu, w którym 17 nowych uczestników stanie do rywalizacji w światowej stolicy rozrywki. Ten, który oprze się czyhającym na każdym kroku pokusom i popełni najmniej kulinarnych grzechów zdobędzie prestiżowy tytułu Top Chef. Program ponownie poprowadzi Padma Lakshmi, a w jury zasiądą: znany szef kuchni Tom ...
|
|
|
|
20:30
|
Szósty sezon programu, w którym 17 nowych uczestników stanie do rywalizacji w światowej stolicy rozrywki. Ten, który oprze się czyhającym na każdym kroku pokusom i popełni najmniej kulinarnych grzechów zdobędzie prestiżowy tytułu Top Chef. Program ponownie poprowadzi Padma Lakshmi, a w jury zasiądą: znany szef kuchni Tom ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21:15
|
Gospodarz programu Łukasz Łuczaj - etnobotanik, autor kulinarnych warsztatów dzikiego gotowania - uczy, jak przygotować pyszne potrawy z wykorzystaniem dziko rosnących roślin jadalnych.
|
|
|
|
|
21:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
21:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
21:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
|
22:00
|
Hugh Fearnley-Whittingstall rozpoczyna drugi rok życia na na wsi. Pierwszy upłynął mu na pokonywaniu trudności, stopniowym rozwijaniu gospodarstwa i osiąganiu wymarzonej samowystarczalności. Hugh nie stał się rolnikiem z dnia na dzień. Nadal poznaje lokalną kulturę i tradycję, spotykając się i rozmawiając z mieszkańcami ...
|
|
|
|
22:00
|
Bohaterami filmu są rolnicy, aktywiści i naukowcy, którzy działają na rzecz rozwoju zrównoważonego rolnictwa i produkują żywność organiczną. Ludzie ci walczą o przywrócenie równowagi środowisku, które jest wyniszczane na skutek globalizacji i postępującego procesu uprzemysławiania. Ich zdaniem żywność trzeba starannie ...
|
|
|
|
22:00
|
W drugiej edycji serii programu David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie swojej pierwszej restauracji. Okazuje się, że bez fachowej porady rozkręcanie interesu może skończyć się katastrofą. Gospodarz programu zwraca uwagę początkującym restauratorom na ich błędy i dzieli się z nimi swoją wiedzą. ...
|
|
|
|
|
22:30
|
Szef kuchni i propagator żywności organicznej Simon Rimmer pomaga osobom, które postanowiły zająć się sprzedażą własnych produktów żywnościowych. W tym celu odwiedza producentów lokalnych na terenie Wielkiej Brytanii i służy im eksperckimi poradami. Zdradza wiele istotnych szczegółów dotyczących prowadzenia ...
|
|
|
|
|
|
22:50
|
Losy uczniów szkoły gastronomicznej, którzy marzą o staniu się szefami kuchni. Widzowie obserwują determinację młodych kucharzy w dążeniu do upragnionego celu. Mają okazję zobaczyć, ile wysiłku kosztuje zdobywanie mistrzostwa w zawodzie. Tylko jeden z z dziewięciu uczestników odniesie pełny sukces i otrzyma dyplom ukończenia ...
|
|
|
|
|
23:00
|
Spotkaniem z zapaleńcami, którzy łączą francuską kuchnię na najwyższym poziomie z szacunkiem dla środowiska. Z dala od rolnictwa przemysłowego szefowie kuchni: Gérald Passédat i Patrick Duler oraz miłośniczka zdrowego odżywiania: Valérie Gentil walczą o gastronomię szanującą człowieka i jego środowisko. Promują kulturę ...
|
|
|
|
23:05
|
Koncern Monsanto specjalizujący się w biotechnologii i chemii organicznej istnieje od ponad stu lat. Liczne produkty wprowadzane na rynek przez to przedsiębiorstwo zostały wycofane ze względu na ich szkodliwość. Obecnie Monsanto prowadzi w rankingach na najbardziej zwalczaną przez ruchy antyglobalistyczne i ekologiczne firmę. ...
|
|
|
|
|
|
|
23:55
|
|
|
|
|
|
|
23:40
|
Losy uczniów szkoły gastronomicznej, którzy marzą o staniu się szefami kuchni. Widzowie obserwują determinację młodych kucharzy w dążeniu do upragnionego celu. Mają okazję zobaczyć, ile wysiłku kosztuje zdobywanie mistrzostwa w zawodzie. Tylko jeden z z dziewięciu uczestników odniesie pełny sukces i otrzyma dyplom ukończenia ...
|
|
|
|
|
00:10
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
00:35
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Ta wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o potrzebach młodych kobiet. Dlatego w jej menu nie zabraknie ...
|
|
|
|
00:55
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
|
|
|
00:30
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
00:55
|
Tomasz Prange-Barczyński rozprawia się z mitami na temat wina. Dzięki jego radom widzowie poznają typologię wina. Dowiadują się, czym charakteryzują się wina białe, czerwone i różowe. Uczą się odszyfrowywać informacje zamieszczane na etykietach butelek. Gospodarz programu zdradza im również wiele tajemnic z zakresu enoturystyki ...
|
|
|
|
|
1:05
|
Hugh Fearnley-Whittingstall rozpoczyna drugi rok życia na na wsi. Pierwszy upłynął mu na pokonywaniu trudności, stopniowym rozwijaniu gospodarstwa i osiąganiu wymarzonej samowystarczalności. Hugh nie stał się rolnikiem z dnia na dzień. Nadal poznaje lokalną kulturę i tradycję, spotykając się i rozmawiając z mieszkańcami ...
|
|
|
|
1:20
|
Hugh Fearnley-Whittingstall rozpoczyna drugi rok życia na na wsi. Pierwszy upłynął mu na pokonywaniu trudności, stopniowym rozwijaniu gospodarstwa i osiąganiu wymarzonej samowystarczalności. Hugh nie stał się rolnikiem z dnia na dzień. Nadal poznaje lokalną kulturę i tradycję, spotykając się i rozmawiając z mieszkańcami ...
|
|
|
|
1:05
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
1:15
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
1:30
|
|
1:35
|
Tomasz Prange-Barczyński rozprawia się z mitami na temat wina. Dzięki jego radom widzowie poznają typologię wina. Dowiadują się, czym charakteryzują się wina białe, czerwone i różowe. Uczą się odszyfrowywać informacje zamieszczane na etykietach butelek. Gospodarz programu zdradza im również wiele tajemnic z zakresu enoturystyki ...
|
1:45
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
1:45
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
1:40
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Ta wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o potrzebach młodych kobiet. Dlatego w jej menu nie zabraknie ...
|
|
|
|
|
2:10
|
Nowe odcinki programu lekko odmienione, lecz nie mniej smakowite. Gospodarzem programu będzie, tak jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka, ale zamiast brata, towarzyszyć jej będą różni goście. Będą razem gotować i rozmawiać o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
2:00
|
|
2:25
|
|
|
|
|
2:05
|
|
2:10
|
Nowe odcinki programu lekko odmienione, lecz nie mniej smakowite. Gospodarzem programu będzie, tak jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka, ale zamiast brata, towarzyszyć jej będą różni goście. Będą razem gotować i rozmawiać o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
|
2:40
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora to absolwent elitarnej francuskiej szkoły mimów. W wesoły sposób będzie on prezentował doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady. Kulinarne popisy będą przeplatane zabawnymi anegdotami z jego życia i historiami z ...
|
|
|
|
2:30
|
Nowe odcinki programu lekko odmienione, lecz nie mniej smakowite. Gospodarzem programu będzie, tak jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka, ale zamiast brata, towarzyszyć jej będą różni goście. Będą razem gotować i rozmawiać o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
2:40
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora to absolwent elitarnej francuskiej szkoły mimów. W wesoły sposób będzie on prezentował doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady. Kulinarne popisy będą przeplatane zabawnymi anegdotami z jego życia i historiami z ...
|
|
|
|
|
3:10
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
3:00
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
3:05
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
|
3:40
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje słodkie i słone tajemnice, udzielą praktycznych wskazówek, jak obchodzić się z jedzeniem aby uzyskać wspaniały efekt. Ich kulinarne sztuczki i triki są doskonałą szkołą dla ...
|
|
|
|
3:35
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje słodkie i słone tajemnice, udzielą praktycznych wskazówek, jak obchodzić się z jedzeniem aby uzyskać wspaniały efekt. Ich kulinarne sztuczki i triki są doskonałą szkołą dla ...
|
|
|
|
3:35
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje słodkie i słone tajemnice, udzielą praktycznych wskazówek, jak obchodzić się z jedzeniem aby uzyskać wspaniały efekt. Ich kulinarne sztuczki i triki są doskonałą szkołą dla ...
|
|
|
|
|
4:05
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu restauracji, aby uchylić rąbka tajemnicy zza kuchennych drzwi. Zobaczymy jakim zadaniom musi podołać każdy gastronom. Poznamy również relacje pana Piotra z jego współpracownikami i rodziną, która pomaga mu w prowadzeniu interesu. W programie znajdzie się też miejsce ...
|
|
|
|
4:05
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu restauracji, aby uchylić rąbka tajemnicy zza kuchennych drzwi. Zobaczymy jakim zadaniom musi podołać każdy gastronom. Poznamy również relacje pana Piotra z jego współpracownikami i rodziną, która pomaga mu w prowadzeniu interesu. W programie znajdzie się też miejsce ...
|
|
|
|
4:00
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu restauracji, aby uchylić rąbka tajemnicy zza kuchennych drzwi. Zobaczymy jakim zadaniom musi podołać każdy gastronom. Poznamy również relacje pana Piotra z jego współpracownikami i rodziną, która pomaga mu w prowadzeniu interesu. W programie znajdzie się też miejsce ...
|
|
|
|
|
4:35
|
Mammaryla
- odc. 8, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
4:35
|
Mammaryla
- odc. 9, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
4:30
|
Mammaryla
- odc. 10, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
4:55
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
|
5:05
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
5:10
|
Trzecia seria programu Adama Chrząstowskiego, poświęconego polskim smakom. Tym razem szef kuchni zaserwuje menu zimowe dobre na rozgrzewkę i poprawę humoru. W każdym z odcinków przygotuje 3 dania, składające się na jeden obiad. Widzowie poznają wiele sztuczek kulinarnych i dowiedzą się, jak odpowiednio dobrać wino do ...
|
|
|
|
5:05
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
5:25
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
|
|
|
5:35
|
Trzecia seria programu Adama Chrząstowskiego, poświęconego polskim smakom. Tym razem szef kuchni zaserwuje menu zimowe dobre na rozgrzewkę i poprawę humoru. W każdym z odcinków przygotuje 3 dania, składające się na jeden obiad. Widzowie poznają wiele sztuczek kulinarnych i dowiedzą się, jak odpowiednio dobrać wino do ...
|
5:59
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|