|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Niedziela (2013-09-01)
|
|
Poniedziałek (2013-09-02)
|
|
Wtorek (2013-09-03)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
6:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
6:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
|
6:30
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
6:30
|
Ł'apetyt
- odc. 5, magazyn kulinarny, Polska 2009
Grzegorz Łapanowski, zachęca do eksperymentowania w kuchni. Odkrywa przed widzami nowe smaki, zachęca do refleksji nad codzienną dietą i do zmiany nawyków żywieniowych.
|
|
|
|
6:30
|
Ł'apetyt
- odc. 6, magazyn kulinarny, Polska 2009
Grzegorz Łapanowski, zachęca do eksperymentowania w kuchni. Odkrywa przed widzami nowe smaki, zachęca do refleksji nad codzienną dietą i do zmiany nawyków żywieniowych.
|
|
|
|
|
7:00
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
7:00
|
Spalony?
- odc. 6, sportowy magazyn kulinarny, Polska 2011
|
|
|
|
7:00
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
|
7:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
7:30
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
7:30
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
|
8:20
|
Kolejna seria programów, w których Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Tym razem inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato. W kuchni Tomasza królować będą warzywa i owoce. Widzowie spodziewać się mogą potraw z kabaczka, pomidorów, ogórków, porzeczek i owoców leśnych. Ich ...
|
|
|
|
8:00
|
Najsłynniejsza polska cukierniczka, Bożena Sikoń, prezentuje widzom przepisy na słodkości, które widzowie mogą z powodzeniem samodzielnie przygotować w domu. Wśród jej propozycji są m. in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe. Każdy odcinek programu poświęcony jest odrębnemu produktowi, z którego można przygotować dwie pyszne ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Najsłynniejsza polska cukierniczka, Bożena Sikoń, prezentuje widzom przepisy na słodkości, które widzowie mogą z powodzeniem samodzielnie przygotować w domu. Wśród jej propozycji są m. in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe. Każdy odcinek programu poświęcony jest odrębnemu produktowi, z którego można przygotować dwie pyszne ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
8:50
|
Dokument poświęcony zjawisku obumierania pszczół miodnych. Tajemnicza choroba pszczół, kiedyś zaobserwowana w USA, obecnie dotknęła również owady w Europie. Nieznane są jej przyczyny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:20
|
Szefowie kuchni Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają świat w poszukiwaniu egzotycznych inspiracji kulinarnych. Omijają jednak główne szlaki turystyczne, ich celem są nowe, nieznane potrawy i nowi znajomi z Belize, Maroka, Jamajki, Sardynii, Meksyku i Portugalii. W każdym miejscu, w którym goszczą, dają się uwieść lokalnej ...
|
|
|
|
9:15
|
Oliver Rowe - brytyjski kucharz - postanowił otworzyć restaurację w Londynie. Chce, aby podawane w niej dania, przygotowywano wyłącznie z lokalnych produktów. Widzowie przekonają się, co można zdobyć "w zasięgu londyńskiego metra". Olivierowi pomogą entuzjasta dzikich roślin jadalnych Fergus, pszczelarz Steve, profesjonalny ...
|
|
|
|
|
9:55
|
Jamie Oliver, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, postanawia przeprowadzić prawdziwą rewolucję w szkolnych stołówkach w Londynie. Nie jest łatwo zmienić nawyki żywieniowe młodych ludzi. Jamie, jeśli jego akcja odniesie sukces, zamierza rozszerzyć ją przy wsparciu rządu Wielkiej Brytanii na cały kraj. Program ...
|
|
|
|
9:50
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
9:50
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
10:40
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
10:40
|
Program poświęcony deserom, który prowadzi najsłynniejsza amerykańska gospodyni domowa, Martha Stewart.
|
|
|
|
|
11:05
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
|
11:05
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Karol Okrasa przygotuje sałatki: warzywną, warzywno- owocową, z grzankami, z serami oraz z dodatkiem słodkich sosów, np. marchwiowo-truskawkowych. Mówi też o walorach ...
|
|
|
|
|
11:35
|
Czternaście osób, w tym: uczniowie szkół gastronomicznych, szefowie kuchni i domorośli kucharze stają do kolejnej, niezwykle słodkiej serii konkursu o tytuł Top Chef. Wszystkim przyświeca jeden cel: przygotować serię niezapomnianych deserów i zwyciężyć. Drugi sezon poprowadzi Gail Simmons z magazynu "Food&Wine", a w jury ...
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:25
|
Heston Blumenthal, kucharz, zwolennik kuchni molekularnej, rozwiązuje kulinarne problemy czterech brytyjskich firm i organizacji: British Airways, Cineworld Cinemas, Dziecięcego Szpitala NHS w Liverpoolu oraz Królewskiej Marynarki Wojennej. Produkty oferowane te placówki nie należą do najlepszych. Heston chce to zmienić i przywrócić ...
|
|
|
|
12:00
|
Kolejna seria programów, w których Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Tym razem inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato. W kuchni Tomasza królować będą warzywa i owoce. Widzowie spodziewać się mogą potraw z kabaczka, pomidorów, ogórków, porzeczek i owoców leśnych. Ich ...
|
|
|
|
12:00
|
Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają zapomnianą kuchnię staropolską. Przebrani w kostiumy z epoki, starają się z łowić ryby w wilanowskim stawie i upolować dziką zwierzynę. W humorystycznej formie przekazują potomnym przepisy sprzed wieków. Przypominają, że niegdyś codziennymi napitkami Polaków były piwo oraz miody. Na ...
|
|
|
|
|
|
|
12:30
|
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Najsłynniejsza polska cukierniczka, Bożena Sikoń, prezentuje widzom przepisy na słodkości, które widzowie mogą z powodzeniem samodzielnie przygotować w domu. Wśród jej propozycji są m. in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe. Każdy odcinek programu poświęcony jest odrębnemu produktowi, z którego można przygotować dwie pyszne ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
13:15
|
Trzy gwiazdki
- film dokumentalny, Niemcy 2010
Reż. Lutz Hachmeister
Historia jednego z najbardziej pożądanych wyróżnień w branży gastronomicznej. Przyznawane co roku w pierwszą środę marca Gwiazdki Michelina, są symbolem prestiżu, kulinarnej doskonałości, kucharskiego mistrzostwa. Pożądają ich szefowie kuchni i restauratorzy na całym świecie. Przyznanie lub odebranie tego szczególnego ...
|
|
|
|
13:15
|
Szefowie kuchni Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają świat w poszukiwaniu egzotycznych inspiracji kulinarnych. Omijają jednak główne szlaki turystyczne, ich celem są nowe, nieznane potrawy i nowi znajomi z Belize, Maroka, Jamajki, Sardynii, Meksyku i Portugalii. W każdym miejscu, w którym goszczą, dają się uwieść lokalnej ...
|
|
|
|
13:20
|
Szefowie kuchni Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają świat w poszukiwaniu egzotycznych inspiracji kulinarnych. Omijają jednak główne szlaki turystyczne, ich celem są nowe, nieznane potrawy i nowi znajomi z Belize, Maroka, Jamajki, Sardynii, Meksyku i Portugalii. W każdym miejscu, w którym goszczą, dają się uwieść lokalnej ...
|
|
|
|
|
|
|
13:45
|
Twórcy filmu odwiedzili trzy największe na świecie korporacje wytwarzające produkty spożywcze. Badali, w jaki sposób butelkowana woda, płatki śniadaniowe i jogurty zaczęły przynosić krociowe zyski. Wszystko wskazuje na to, że producenci przekonali konsumentów, że życie bez tych trzech artykułów spożywczych nie jest możliwe. ...
|
|
|
|
13:50
|
Kolejna seria programów, w których Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Tym razem inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato. W kuchni Tomasza królować będą warzywa i owoce. Widzowie spodziewać się mogą potraw z kabaczka, pomidorów, ogórków, porzeczek i owoców leśnych. Ich ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14:20
|
Od ponad dekady w Australii działa restauracja "Lentil As Anything", w której nie ma ani kas, ani ustalonych cen. Zgodnie z założeniami twórcy, emigranta ze Sri Lanki, Shanaki Fernando, każdy może tutaj zjeść pożywny wegetariański posiłek i zapłacić tyle, ile uważa.
|
|
|
|
|
14:55
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
14:50
|
|
|
|
|
14:55
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
|
15:20
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15:50
|
Szef kuchni Chris Coubrough w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji wyrusza w podróż po Grenlandii. Chris przemierza największą wyspę świata, zapuszczając się w dzikie ostępy i sprawdza, czy w tym nieprzyjaznym dla człowieka terenie można być samowystarczalnym. Prezentuje kilka tradycyjnych potraw grenlandzkich, z których część ...
|
|
|
|
|
|
15:30
|
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki. Miłośnik dobrego jedzenia przypomina, że w podstawą szybkiego gotowania jest dobra organizacja, dobór przepisów oraz umiejętność stosowania kulinarnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, należy gotować inteligentnie, używać ...
|
|
|
|
|
|
|
16:00
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
16:00
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
|
16:50
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
16:45
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
|
|
|
16:45
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
|
|
|
|
|
|
17:00
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
17:00
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
|
17:45
|
Jamie Oliver, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, postanawia przeprowadzić prawdziwą rewolucję w szkolnych stołówkach w Londynie. Nie jest łatwo zmienić nawyki żywieniowe młodych ludzi. Jamie, jeśli jego akcja odniesie sukces, zamierza rozszerzyć ją przy wsparciu rządu Wielkiej Brytanii na cały kraj. Program ...
|
|
|
|
17:30
|
Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają zapomnianą kuchnię staropolską. Przebrani w kostiumy z epoki, starają się z łowić ryby w wilanowskim stawie i upolować dziką zwierzynę. W humorystycznej formie przekazują potomnym przepisy sprzed wieków. Przypominają, że niegdyś codziennymi napitkami Polaków były piwo oraz miody. Na ...
|
|
|
|
17:30
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Program poświęcony deserom, który prowadzi najsłynniejsza amerykańska gospodyni domowa, Martha Stewart.
|
|
|
|
18:00
|
Lekarka Renee Lim oraz komik Joe Avati sprawdzają, jakiej jakości żywność trafia na stół przeciętnego konsumenta w Australii. Ujawnione przez nich fakty bywają szokujące. Na szczęście gospodarze programu udzielają wielu cennych porad, które pozwolą widzom na zmianę nawyków żywieniowych i ułatwią świadome kupowanie ...
|
|
|
|
|
18:50
|
|
|
|
|
18:30
|
Od ponad dekady w Australii działa restauracja "Lentil As Anything", w której nie ma ani kas, ani ustalonych cen. Zgodnie z założeniami twórcy, emigranta ze Sri Lanki, Shanaki Fernando, każdy może tutaj zjeść pożywny wegetariański posiłek i zapłacić tyle, ile uważa.
|
|
|
|
18:30
|
Australijczyk wietnamskiego pochodzenia - Luke Nguyen - zabiera widzów w kulinarną podróż po kraju swoich przodków. Dzięki niemu widzowie poznają smaki południowego Wietnamu, od Sajgonu przez Deltę Mekongu aż po miasto Hoi An. Po drodze czeka na nich siedem miast a w nich kulinarne specjały, charakterystyczne dla kuchni regionu.
|
|
|
|
|
19:00
|
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Karol Okrasa przygotuje sałatki: warzywną, warzywno- owocową, z grzankami, z serami oraz z dodatkiem słodkich sosów, np. marchwiowo-truskawkowych. Mówi też o walorach ...
|
19:25
|
Oliver Rowe - brytyjski kucharz - postanowił otworzyć restaurację w Londynie. Chce, aby podawane w niej dania, przygotowywano wyłącznie z lokalnych produktów. Widzowie przekonają się, co można zdobyć "w zasięgu londyńskiego metra". Olivierowi pomogą entuzjasta dzikich roślin jadalnych Fergus, pszczelarz Steve, profesjonalny ...
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
W programie widzowie zapoznają się z zaletami zielonych warzyw, takich jak brokuły i szpinak. Poznają także przepisy na przygotowywane z nich potrawy.
|
|
|
|
|
19:50
|
|
|
|
|
|
|
19:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
20:00
|
Jamie Oliver, sławny szef kuchni w Wielkiej Brytanii, wyrusza samochodem kempingowym do Włoch, gdzie ma nadzieję znaleźć inspiracje. Poszukiwania rozpoczyna z dala od utartych szlaków. Wieś włoska hołduje tradycyjnej kuchni.
|
|
|
|
20:00
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
20:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
20:30
|
Seria dokumentalna przybliżająca historię, właściwości i pochodzenie produktów takich jak czekolada, wino i Bourbon. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu z nich. Widzowie poznają wiele ciekawostek związanych z tymi produktami. Odwiedzają amerykańską gorzelnię i fabrykę czekolady, dowiadują się, czemu wina z Nowego Świata ...
|
|
|
|
20:30
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
20:30
|
Michel Bras, szef kuchni i właściciel restauracji, nagrodzonej 3 gwiazdkami Michelina, decyduje się przekazać interes synowi, Sébastienowi. Jeden z najwybitniejszych kucharzy Francji w 2009 roku postanawia przejść na emeryturę. W filmie z trudnym tematem dziedziczenia i rodzinnej tradycji mierzą się trzy pokolenia. Autor najbardziej ...
|
|
|
|
|
|
|
21:20
|
|
|
|
|
|
|
|
21:35
|
|
21:45
|
|
|
|
|
21:30
|
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki. Miłośnik dobrego jedzenia przypomina, że w podstawą szybkiego gotowania jest dobra organizacja, dobór przepisów oraz umiejętność stosowania kulinarnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, należy gotować inteligentnie, używać ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22:00
|
Dokument poświęcony zjawisku obumierania pszczół miodnych. Tajemnicza choroba pszczół, kiedyś zaobserwowana w USA, obecnie dotknęła również owady w Europie. Nieznane są jej przyczyny.
|
|
|
|
22:00
|
Kolejna wyprawa w poszukiwaniu nowych smaków i aromatów serowarskich. Gospodarz programu, Will Studd odwiedza daleką Północ, gdzie pośród norweskich fiordów i gór szuka serów, których receptura znana jest od czasów Wikingów. Następnie testuje duńskie sery pleśniowe i porównuje je z wyrobami z Walii i Szkocji. Próbuje także ...
|
|
|
|
|
22:55
|
Twórcy filmu odwiedzili trzy największe na świecie korporacje wytwarzające produkty spożywcze. Badali, w jaki sposób butelkowana woda, płatki śniadaniowe i jogurty zaczęły przynosić krociowe zyski. Wszystko wskazuje na to, że producenci przekonali konsumentów, że życie bez tych trzech artykułów spożywczych nie jest możliwe. ...
|
|
|
|
|
|
22:35
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
|
|
|
23:05
|
|
|
|
|
23:25
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
|
23:55
|
Food, Inc.
- film dokumentalny, USA 2008
Reż. Robert Kenner
Współczesny przemysł żywieniowy przynosi ogromne zyski. Każdego dnia do milionów restauracji, supermarketów i centrów handlowych na całym świecie dostarczane są miliardy ton towaru. W biznesie tym nie ma miejsca na sentymenty. Liczy się tylko odpowiednio wysoki przychód. Zwierzęta hodowlane żyją w tragicznych warunkach, a normy ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
00:00
|
Kolejna seria programów, w których Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Tym razem inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato. W kuchni Tomasza królować będą warzywa i owoce. Widzowie spodziewać się mogą potraw z kabaczka, pomidorów, ogórków, porzeczek i owoców leśnych. Ich ...
|
|
|
|
00:15
|
Fred Chesneau podróżuje po różnych miejscach świata, próbując oryginalnych potraw. Tym razem odwiedza Peru, Liban, Mauritius i Vanuatu. Poznaje tajemnice każdej z miejscowych kuchni.
|
|
|
|
|
|
|
00:30
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1:00
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
1:20
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
|
1:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
1:30
|
Szefowie kuchni Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają świat w poszukiwaniu egzotycznych inspiracji kulinarnych. Omijają jednak główne szlaki turystyczne, ich celem są nowe, nieznane potrawy i nowi znajomi z Belize, Maroka, Jamajki, Sardynii, Meksyku i Portugalii. W każdym miejscu, w którym goszczą, dają się uwieść lokalnej ...
|
|
|
|
1:50
|
|
|
|
|
|
2:00
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
2:00
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
2:00
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
|
2:30
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice.
|
|
|
|
2:30
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice.
|
|
|
|
2:30
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice.
|
|
|
|
|
3:00
|
|
|
|
|
3:00
|
|
|
|
|
3:00
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
|
3:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
3:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
3:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
4:00
|
Po raz pierwszy w historii telewizji wspólny program poprowadzi rodzeństwo - Agnieszka i Marcin Kręgliccy. "Para w kuchni" to program adresowany do wszystkich pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków kuchni międzynarodowej oraz otwartych na eksperymenty ...
|
|
|
|
4:00
|
Po raz pierwszy w historii telewizji wspólny program poprowadzi rodzeństwo - Agnieszka i Marcin Kręgliccy. "Para w kuchni" to program adresowany do wszystkich pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków kuchni międzynarodowej oraz otwartych na eksperymenty ...
|
|
|
|
4:00
|
Po raz pierwszy w historii telewizji wspólny program poprowadzi rodzeństwo - Agnieszka i Marcin Kręgliccy. "Para w kuchni" to program adresowany do wszystkich pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków kuchni międzynarodowej oraz otwartych na eksperymenty ...
|
|
|
|
|
4:30
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
4:55
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską.
|
|
|
|
4:30
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
|
|
|
4:30
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
|
|
|
|
5:15
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
|
|
|
5:00
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską.
|
5:15
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
|
|
|
5:00
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską.
|
5:15
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
|
|
|
|
5:30
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski uczy, jak w nowoczesny sposób przygotowywać dania oparte na tradycjach polskiej kuchni. W każdym odcinku zaprezentowane zostają trzy przepisy.
|
|
|
|
5:30
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski uczy, jak w nowoczesny sposób przygotowywać dania oparte na tradycjach polskiej kuchni. W każdym odcinku zaprezentowane zostają trzy przepisy.
|
|
|
|
5:30
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski uczy, jak w nowoczesny sposób przygotowywać dania oparte na tradycjach polskiej kuchni. W każdym odcinku zaprezentowane zostają trzy przepisy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|