|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Sobota (2013-09-28)
|
|
Niedziela (2013-09-29)
|
|
Poniedziałek (2013-09-30)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
6:00
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
6:00
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
6:50
|
cook news
- odc. 3, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
6:30
|
Spalony?
- odc. 5, sportowy magazyn kulinarny, Polska 2011
|
|
|
|
6:30
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
|
7:00
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
7:00
|
Spalony?
- odc. 6, sportowy magazyn kulinarny, Polska 2011
|
|
|
|
7:00
|
|
|
|
|
|
7:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
7:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
7:30
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
|
|
|
|
8:20
|
W drugiej edycji serii programu David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie swojej pierwszej restauracji. Okazuje się, że bez fachowej porady rozkręcanie interesu może skończyć się katastrofą. Gospodarz programu zwraca uwagę początkującym restauratorom na ich błędy i dzieli się z nimi swoją wiedzą. ...
|
|
|
|
8:20
|
abc gotowania
- odc. 3, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
8:00
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
8:50
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
|
|
9:15
|
Program poświęcony deserom, który prowadzi najsłynniejsza amerykańska gospodyni domowa, Martha Stewart.
|
|
|
|
9:20
|
Opowieść o sześciu najbardziej popularnych napojach bezalkoholowych świata. Kawa, sok pomarańczowy, mleko, napoje gazowane, herbata i woda są dostępne w barach i sklepach niemal każdego zakątka ziemi. Twórcy programu zastanawiają się, czemu zawdzięczają swoją popularność. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu napojowi, a ...
|
|
|
|
9:20
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
9:40
|
Między kasą a zapleczem 2
- odc. 1, Wielka Brytania 2012
Reż. Paul Walker
Wyk. Mark Addy jako Andy, Jane Horrocks jako Julie, Jason...
Druga seria przedstawiająca zabawne perypetia pracowników wyimaginowanego brytyjskiego supermarketu "Valco". Tu praca rozpoczyna się o świcie. Pracownicy biegają po terenie hali, przygotowując się na przybycie klientów. Mimo nawału pracy znajdują również czas na zwierzenie, plotki i poważne rozmowy o osobistych problemach. Bywa, ...
|
|
|
|
|
|
9:50
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską.
|
|
|
|
|
10:10
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
10:20
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
10:30
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
10:50
|
Czternaście osób, w tym: uczniowie szkół gastronomicznych, szefowie kuchni i domorośli kucharze stają do kolejnej, niezwykle słodkiej serii konkursu o tytuł Top Chef. Wszystkim przyświeca jeden cel: przygotować serię niezapomnianych deserów i zwyciężyć. Drugi sezon poprowadzi Gail Simmons z magazynu "Food&Wine", a w jury ...
|
|
|
|
10:40
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
|
11:00
|
Stevie Parle, utytułowany młody kucharz oraz Emma Grazette, znawczyni przypraw, starają się poznać jak najwięcej aromatycznych dodatków, którymi można udoskonalić smak dań. Razem przeprowadzają eksperyment związany z sześcioma podstawowymi z nich. W tym celu odwiedzają ojczyznę chilli - Meksyk i gałki muszkatołowej - Grenadę. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11:40
|
abc gotowania
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
12:10
|
cook news
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
12:20
|
Jamie Oliver podejmuje się otworzyć i poprowadzić restaurację mając do pomocy jedynie 15 bezrobotnych osób. To grupa młodych ludzi, którzy nigdy wcześniej nie mieli do czynienia z gotowaniem. Kamera towarzyszyła najsłynniejszemu brytyjskiemu szefowi kuchni przez pełne siedem miesięcy, od burzy mózgów, z której narodził się ...
|
|
|
|
12:00
|
Oliver Rowe - brytyjski kucharz - postanowił otworzyć restaurację w Londynie. Chce, aby podawane w niej dania, przygotowywano wyłącznie z lokalnych produktów. Widzowie przekonają się, co można zdobyć "w zasięgu londyńskiego metra". Olivierowi pomogą entuzjasta dzikich roślin jadalnych Fergus, pszczelarz Steve, profesjonalny ...
|
|
|
|
|
12:50
|
'Na słodko' to seria poświęcona w całości deserom. Anna Olson przekonuje, że pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na zakończenie wystawnego przyjęcia.
|
|
|
|
|
|
12:30
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
13:15
|
Jamie Oliver zwraca uwagę widzów na warunki życia trzody chlewnej. Uważa, że osoby, które jedzą tanią wieprzowinę mają pełne prawo, a nawet obowiązek wiedzieć, w jaki sposób producenci żywności traktują, zapewniające im dochód zwierzęta. By osiągnąć zamierzony cel, Jamie będzie szokował i zniechęcał zaproszonych do ...
|
|
|
|
13:15
|
Przepis
- dramat obyczajowy, Korea Południowa 2010
Reż. Anna Lee
Wyk. Seung-Ryong Ryu jako Yoo-jin Choi, Yu-won Lee jako...
Mężczyzna oczekujący na wyrok śmierci ma jedno marzenie. Przed spotkaniem z katem chce po raz ostatni w życiu spróbować tradycyjnej koreańskiej zupy doenjang jjigae. Życzenie skazańca budzi zainteresowanie Yu-Jin Choia (Seung-Ryong Ryu). Ten producent filmowy postanawia dowiedzieć się, co takiego kryje w sobie danie. Wkrótce ...
|
|
|
|
13:15
|
abc gotowania
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13:45
|
Mleko?
- film dokumentalny, USA 2011
Reż. Sebastian Howard
Amerykański reżyser Sebastian Howard postanowił dotrzeć o prawdy o mleku jak podstawowym składniku diety. W jego filmie naukowcy, rolnicy, przedstawiciele przemysłu mlecznego i zwykli konsumenci starają się odpowiedzieć na pytanie, czy jeden z popularniejszych napojów świata ma pozytywny, czy negatywny wpływ na ludzkie zdrowie. ...
|
|
|
|
|
14:15
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14:45
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
|
14:50
|
cook news
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
|
15:15
|
Jamie Oliver, sławny szef kuchni w Wielkiej Brytanii, wyrusza samochodem kempingowym do Włoch, gdzie ma nadzieję znaleźć inspiracje. Poszukiwania rozpoczyna z dala od utartych szlaków. Wieś włoska hołduje tradycyjnej kuchni.
W piątym odcinku Jamie jedzie motorem do miasta chleba - Altamury. Zaprzyjaźnia się tam z rodziną DiGesu, ...
|
|
|
|
15:05
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
15:25
|
|
|
|
|
15:00
|
Opowieść o dążeniu do perfekcji i samodoskonaleniu jednego z najlepszych szefów kuchni Japończyka Tetsuya Wakuda. Tetsuya wychował się w pobliżu jeziora Hamana, na południowy zachód od Tokio. Od 10. roku życia marzył o podróży do Australii. Swoje pragnienie zrealizował w 1980 roku. Na Antypody przybył z niewielką ilością ...
|
|
|
|
|
15:50
|
Czternaście osób, w tym: uczniowie szkół gastronomicznych, szefowie kuchni i domorośli kucharze stają do kolejnej, niezwykle słodkiej serii konkursu o tytuł Top Chef. Wszystkim przyświeca jeden cel: przygotować serię niezapomnianych deserów i zwyciężyć. Drugi sezon poprowadzi Gail Simmons z magazynu "Food&Wine", a w jury ...
|
|
|
|
15:55
|
Jamie Olivier propaguje zdrowe odżywianie - posiłki przygotowywane ze świeżych produktów. Chce zapoczątkować rewolucję żywieniową w Wielkiej Brytanii. Kampanię rozpoczyna w Rotherham.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16:00
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
|
16:45
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
16:50
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
16:45
|
|
|
|
|
|
17:00
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
|
17:00
|
'Na słodko' to seria poświęcona w całości deserom. Anna Olson przekonuje, że pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na zakończenie wystawnego przyjęcia.
|
|
|
|
|
17:30
|
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki. Miłośnik dobrego jedzenia przypomina, że w podstawą szybkiego gotowania jest dobra organizacja, dobór przepisów oraz umiejętność stosowania kulinarnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, należy gotować inteligentnie, używać ...
|
|
|
|
17:45
|
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
17:30
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Przepis
- dramat obyczajowy, Korea Południowa 2010
Reż. Anna Lee
Wyk. Seung-Ryong Ryu jako Yoo-jin Choi, Yu-won Lee jako...
Mężczyzna oczekujący na wyrok śmierci ma jedno marzenie. Przed spotkaniem z katem chce po raz ostatni w życiu spróbować tradycyjnej koreańskiej zupy doenjang jjigae. Życzenie skazańca budzi zainteresowanie Yu-Jin Choia (Seung-Ryong Ryu). Ten producent filmowy postanawia dowiedzieć się, co takiego kryje w sobie danie. Wkrótce ...
|
|
|
|
18:15
|
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
18:00
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
|
|
|
18:30
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
18:50
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
18:30
|
abc gotowania
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
|
|
19:25
|
Islandzki szef kuchni Völundur Snar Völundarson łączy kulinarną pasję i zamiłowanie do natury. Gotuje, używając najświeższych składników, dzięki którym tworzy proste, ale niezwykle apetyczne dania. W programie zaprezentuje najlepsze dania słynącej z mięs i ryb Islandii i przekona widzów do odwiedzenia tej surowej ale pięknej ...
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
19:25
|
Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają zapomnianą kuchnię staropolską. Przebrani w kostiumy z epoki, starają się z łowić ryby w wilanowskim stawie i upolować dziką zwierzynę. W humorystycznej formie przekazują potomnym przepisy sprzed wieków. Przypominają, że niegdyś codziennymi napitkami Polaków były piwo oraz miody. Na ...
|
|
|
|
|
19:45
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20:00
|
Opowieść o sześciu najbardziej popularnych napojach bezalkoholowych świata. Kawa, sok pomarańczowy, mleko, napoje gazowane, herbata i woda są dostępne w barach i sklepach niemal każdego zakątka ziemi. Twórcy programu zastanawiają się, czemu zawdzięczają swoją popularność. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu napojowi, a ...
|
|
|
|
20:00
|
Jamie Oliver, sławny szef kuchni w Wielkiej Brytanii, wyrusza samochodem kempingowym do Włoch, gdzie ma nadzieję znaleźć inspiracje. Poszukiwania rozpoczyna z dala od utartych szlaków. Wieś włoska hołduje tradycyjnej kuchni.
W piątym odcinku Jamie jedzie motorem do miasta chleba - Altamury. Zaprzyjaźnia się tam z rodziną DiGesu, ...
|
|
|
|
20:00
|
|
|
|
|
|
|
|
20:30
|
Hit - Mleko?
- film dokumentalny, USA 2011
Reż. Sebastian Howard
Amerykański reżyser Sebastian Howard postanowił dotrzeć o prawdy o mleku jak podstawowym składniku diety. W jego filmie naukowcy, rolnicy, przedstawiciele przemysłu mlecznego i zwykli konsumenci starają się odpowiedzieć na pytanie, czy jeden z popularniejszych napojów świata ma pozytywny, czy negatywny wpływ na ludzkie zdrowie. ...
|
|
|
|
20:30
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
|
21:00
|
Jamie Olivier propaguje zdrowe odżywianie - posiłki przygotowywane ze świeżych produktów. Chce zapoczątkować rewolucję żywieniową w Wielkiej Brytanii. Kampanię rozpoczyna w Rotherham.
|
|
|
|
|
|
21:20
|
|
|
|
|
|
|
|
21:35
|
cook news
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
21:50
|
Stevie Parle, utytułowany młody kucharz oraz Emma Grazette, znawczyni przypraw, starają się poznać jak najwięcej aromatycznych dodatków, którymi można udoskonalić smak dań. Razem przeprowadzają eksperyment związany z sześcioma podstawowymi z nich. W tym celu odwiedzają ojczyznę chilli - Meksyk i gałki muszkatołowej - Grenadę. ...
|
|
|
|
21:30
|
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki. Miłośnik dobrego jedzenia przypomina, że w podstawą szybkiego gotowania jest dobra organizacja, dobór przepisów oraz umiejętność stosowania kulinarnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, należy gotować inteligentnie, używać ...
|
|
|
|
|
22:00
|
Jamie Oliver podejmuje się otworzyć i poprowadzić restaurację mając do pomocy jedynie 15 bezrobotnych osób. To grupa młodych ludzi, którzy nigdy wcześniej nie mieli do czynienia z gotowaniem. Kamera towarzyszyła najsłynniejszemu brytyjskiemu szefowi kuchni przez pełne siedem miesięcy, od burzy mózgów, z której narodził się ...
|
|
|
|
|
|
22:00
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
|
22:55
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
22:45
|
Opowieść o dążeniu do perfekcji i samodoskonaleniu jednego z najlepszych szefów kuchni Japończyka Tetsuya Wakuda. Tetsuya wychował się w pobliżu jeziora Hamana, na południowy zachód od Tokio. Od 10. roku życia marzył o podróży do Australii. Swoje pragnienie zrealizował w 1980 roku. Na Antypody przybył z niewielką ilością ...
|
|
|
|
22:55
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23:15
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
23:30
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
23:40
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
23:55
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
23:45
|
abc gotowania
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
00:20
|
cook news
- odc. 3, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
00:25
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
00:15
|
Islandzki szef kuchni Völundur Snar Völundarson łączy kulinarną pasję i zamiłowanie do natury. Gotuje, używając najświeższych składników, dzięki którym tworzy proste, ale niezwykle apetyczne dania. W programie zaprezentuje najlepsze dania słynącej z mięs i ryb Islandii i przekona widzów do odwiedzenia tej surowej ale pięknej ...
|
|
|
|
|
00:30
|
Oliver Rowe - brytyjski kucharz - postanowił otworzyć restaurację w Londynie. Chce, aby podawane w niej dania, przygotowywano wyłącznie z lokalnych produktów. Widzowie przekonają się, co można zdobyć "w zasięgu londyńskiego metra". Olivierowi pomogą entuzjasta dzikich roślin jadalnych Fergus, pszczelarz Steve, profesjonalny ...
|
|
|
|
00:45
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
00:50
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
|
1:05
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
1:20
|
abc gotowania
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
1:20
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
1:35
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
1:50
|
cook news
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
1:50
|
cook news
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
|
2:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
2:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
2:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
|
2:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
2:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
2:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
3:00
|
Dietosfera
- odc. 8, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony zasadom zdrowego żywienia. Magdalena Jarzynka podda analizie każdy zgłoszony przypadek. Prezentowane będą również pyszne dania młodego kucharza Witka Iwańskiego.
|
|
|
|
3:00
|
Dietosfera
- odc. 9, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony zasadom zdrowego żywienia. Magdalena Jarzynka podda analizie każdy zgłoszony przypadek. Prezentowane będą również pyszne dania młodego kucharza Witka Iwańskiego.
|
|
|
|
3:00
|
Dietosfera
- odc. 10, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony zasadom zdrowego żywienia. Magdalena Jarzynka podda analizie każdy zgłoszony przypadek. Prezentowane będą również pyszne dania młodego kucharza Witka Iwańskiego.
|
|
|
|
|
3:35
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Jacek Sikora będzie prezentował przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady.
|
|
|
|
3:30
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Jacek Sikora będzie prezentował przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady.
|
|
|
|
3:30
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Jacek Sikora będzie prezentował przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady.
|
|
|
|
|
4:00
|
Gosia Molska wyrusza na Węgry, aby poznać i zaprezentować specyfikę i atrakcyjność potraw kuchni tego kraju. Każdego dnia zgłębia tajemnice lokalnych specjałów i wyszukuje kulinarne ciekawostki. Kuchnia węgierska, to nie tylko papryka, gulasz i zupa rybna, to całe mnóstwo nieznanych, a pysznych regionalnych dań, wśród których ...
|
4:25
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
4:00
|
Gosia Molska wyrusza na Węgry, aby poznać i zaprezentować specyfikę i atrakcyjność potraw kuchni tego kraju. Każdego dnia zgłębia tajemnice lokalnych specjałów i wyszukuje kulinarne ciekawostki. Kuchnia węgierska, to nie tylko papryka, gulasz i zupa rybna, to całe mnóstwo nieznanych, a pysznych regionalnych dań, wśród których ...
|
4:25
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
4:00
|
Gosia Molska wyrusza na Węgry, aby poznać i zaprezentować specyfikę i atrakcyjność potraw kuchni tego kraju. Każdego dnia zgłębia tajemnice lokalnych specjałów i wyszukuje kulinarne ciekawostki. Kuchnia węgierska, to nie tylko papryka, gulasz i zupa rybna, to całe mnóstwo nieznanych, a pysznych regionalnych dań, wśród których ...
|
4:25
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
|
5:00
|
|
5:15
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
5:00
|
|
5:15
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
5:00
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
5:15
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
5:30
|
Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice i udzielą wielu praktycznych wskazówek.
|
|
|
|
5:30
|
Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice i udzielą wielu praktycznych wskazówek.
|
|
|
|
5:30
|
Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice i udzielą wielu praktycznych wskazówek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|