|
Travel Channel
|
|
Travel Channel
|
|
Travel Channel
|
|
|
|
Czwartek (2009-12-24)
|
|
Piątek (2009-12-25)
|
|
Sobota (2009-12-26)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Seria podróżnicza prezentująca niezwykłe i nieznane zakątki naszej ziemi. Gospodarze programu odwiedzają popularne wśród turystów zabytki dostarczając przy tym niezapomnianych wrażeń i przygód w niezwykłej scenerii.
Dzisiaj Megan McCormick odwiedza Kolumbię, kraj który stanowi wielkie wyzwanie dla każdego turysty. Widzowie ...
|
|
|
|
6:00
|
Seria podróżnicza prezentująca niezwykłe i nieznane zakątki naszej ziemi. Gospodarze programu odwiedzają popularne wśród turystów zabytki dostarczając przy tym niezapomnianych wrażeń i przygód w niezwykłej scenerii.
W dzisiejszym programie razem z naszymi ulubionymi prezenterami wybierzemy się w kulinarną podróż po świecie. ...
|
|
|
|
6:00
|
Nadal jesteśmy po urokiem Madagaskaru. Keith jest w Manjunga, gdzie na pokładzie starego frachtowca przygotowuje zupę rybną. Dowiadujemy się też, jak przyrządzić wielce osobliwą potrawę z krowy zebu i pędów marihuany. Powracając do tradycyjnych sposobów, Floyd zaserwuje nam kurczaka curry z krewetkami, karpia w sosie waniliowym i ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:30
|
Wraz z Petą Mathias, globalnym kulinarnym przewodnikiem, mamy szansę spróbować wszystkich smaków od mongolskiego grilla po soul food z Nowego Orleanu. Odkrywamy tajemnice kuchni tak egzotycznych zakątków, jak Indie, Chile, Hawaje czy Chiny. Poznajemy zarówno ciekawe zestawy wprost z ulicy, jak i popisowe dania kucharzy z najlepszych ...
|
|
|
|
|
7:00
|
W grudniowym odcinku programu wrócimy do miejsc, które w ciągu ostatnich 12 miesięcy znalazły się na naszym szlaku najciekawszych atrakcji turystycznych w Polsce. Co miesiąc reporterskie wyprawy obejmowały miejsca rozrzucone po różnych zakątkach naszego kraju. Sprawdzaliśmy w jakim stanie jest polska branża turystyczna w czasach ...
|
|
|
|
7:00
|
Keith Floyd odkrywa przed nami zróżnicowaną i fascynującą kuchnię Afryki. W Kapsztadzie przyrządza małże w szampanie. Następnie udaje się do murzyńskiej dzielnicy w mieście Kyelisha po szynkę i groszek ugotowane w bimbrze. Dalszą część podróży pokonuje awionetką. Zwiedza Wodospad Wiktorii, płynie łódką na wyspę ...
|
|
|
|
7:00
|
Wraz z Petą Mathias, globalnym kulinarnym przewodnikiem, mamy szansę spróbować wszystkich smaków od mongolskiego grilla po soul food z Nowego Orleanu. Odkrywamy tajemnice kuchni tak egzotycznych zakątków, jak Indie, Chile, Hawaje czy Chiny. Poznajemy zarówno ciekawe zestawy wprost z ulicy, jak i popisowe dania kucharzy z najlepszych ...
|
|
|
|
|
7:30
|
"Nie ma żadnego powodu, aby nie można było odwiedzić prawie wszystkich krajów świata" - twierdzi zwycięzca nagrody pośród dziennikarzy podróżników Rudy Maxa, który właśnie wyrusza na kolejną wyprawę, udowodniając w ten sposób swoją maksymę. Wędrując przez Indie, Tajlandię, Argentynę, Japonię i Rosję, Rudy zdobywa ...
|
|
|
|
7:30
|
W ramach swojego gastronomicznego tournée po Afryce, Keith Floyd odwiedza Sun City. Rozpoczyna swoją podróż langustą, homarem i rakami na plaży, a kończy ostrygowym "hamburgerem" i bekonem z jajkami, które przyrządzane są bezpośrednio na... talerzu. W międzyczasie Floyd daje upust kolejnej swojej pasji, sporządzając dla nas ...
|
|
|
|
7:30
|
Wraz z Petą Mathias, globalnym kulinarnym przewodnikiem, mamy szansę spróbować wszystkich smaków od mongolskiego grilla po soul food z Nowego Orleanu. Odkrywamy tajemnice kuchni tak egzotycznych zakątków, jak Indie, Chile, Hawaje czy Chiny. Poznajemy zarówno ciekawe zestawy wprost z ulicy, jak i popisowe dania kucharzy z najlepszych ...
|
|
|
|
|
8:00
|
Przerwij na chwilę swoje opowieści "o tej jedynej, która ci uciekła" i popatrz jak to robią eksperci. Mark Vincent pokaże nam wyjątkowo widowiskowe wędkarstwo w wybranych przez siebie odległych i pełnych przepięknych widoków miejscach na południowym Pacyfiku. Nasz przewodnik skorzysta z porad miejscowych ekspertów, by móc ...
|
|
|
|
8:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
8:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
8:30
|
Narciarski świat zabierze nas na kilka chwil do światowej sławy kurortów, poczynając od Szwajcarii, przez Nową Zelandię itd. Każdy odcinek zawiera reportaże oraz wywiady z lokalnymi przewodnikami, którzy przekonują do tego fascynującego sportu i udzielają wielu pomocnych wskazówek. Nieważne, czy chcecie spróbować ...
|
|
|
|
8:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
8:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
9:00
|
Antarktyda to ziemia zamarzniętych krajobrazów, pingwinów i przyjęć w togach. Marcus Lush obserwując życie na tym lądzie odkryje wiele z tego co oczekiwał, jednak togi okażą się dla niego kompletnym zaskoczeniem. Przez globalne ocieplenie, o czym wie już prawie każdy, Antarktyda stała się miejscem, gdzie kumuluje się ...
|
|
|
|
9:00
|
Kevin Brauch odwiedzi Islandię, ziemię wikingów i wulkanów. Mieszkańcy przez setki lat doskonalili swój najszlachetniejszy alkohol - wódkę, która jest świetnym dodatkiem do lekko przegniłego mięsa rekina, miejscowego przysmaku.
|
|
|
|
9:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
9:30
|
Program przedstawia wyprawy fanów sportów ekstremalnych do miejsc, w których mogą oni doświadczyć niesamowitych wrażeń w niespotykanej scenerii. Odwiedzimy m.in. plaże St. Martin, Dolomity, Grecję i otwarte przestrzenie Madagaskaru. Będziemy nurkować, wspinać się, a nawet latać. Poczujemy adrenalinę, która doda nam energii. ...
|
|
|
|
9:30
|
Wraz z Petą Mathias, globalnym kulinarnym przewodnikiem, mamy szansę spróbować wszystkich smaków od mongolskiego grilla po soul food z Nowego Orleanu. Odkrywamy tajemnice kuchni tak egzotycznych zakątków, jak Indie, Chile, Hawaje czy Chiny. Poznajemy zarówno ciekawe zestawy wprost z ulicy, jak i popisowe dania kucharzy z najlepszych ...
|
|
|
|
9:30
|
Charlie Ottley, nasz gospodarz i smakosz powraca w wyjątkowo apetycznej podróży przez jeden z najbardziej ekscytujących i nieprzewidywalnych krajów świata. W zasadzie w Meksyku można odnaleźć wszystko: bujną dżunglę, grzmiące wodospady, starożytne świątynie, przepiękne kaniony, eleganckie hotele i sławnych szefów kuchni. ...
|
|
|
|
|
10:00
|
Kulinarna podróż po różnych krajach. W każdym odcinku szef kuchni odwiedza rejony znane z bogactwa i różnorodności jedzenia.
Przyprawy są popularne od wieków. Podczas niezwykłej podróży, zobaczymy w jaki sposób handel przyprawami wpływał na powstawanie wielkich miast i jak ginęły przez nie starożytne cywilizacje.
|
|
|
|
10:00
|
Kulinarna podróż po różnych krajach. W każdym odcinku szef kuchni odwiedza rejony znane z bogactwa i różnorodności jedzenia.
Peter Gordon, nowozelandzki szef kuchni, przyrządza soczystą wieprzowinę w przyprawach. Jest też wspólny obiad z załogą smoczej łodzi, przygotowywanie popularnej potrawy dim sum oraz połów ryb.
|
|
|
|
10:00
|
Charlie Ottley, nasz gospodarz i smakosz powraca w wyjątkowo apetycznej podróży przez jeden z najbardziej ekscytujących i nieprzewidywalnych krajów świata. W zasadzie w Meksyku można odnaleźć wszystko: bujną dżunglę, grzmiące wodospady, starożytne świątynie, przepiękne kaniony, eleganckie hotele i sławnych szefów kuchni. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10:30
|
Charlie Ottley, nasz gospodarz i smakosz powraca w wyjątkowo apetycznej podróży przez jeden z najbardziej ekscytujących i nieprzewidywalnych krajów świata. W zasadzie w Meksyku można odnaleźć wszystko: bujną dżunglę, grzmiące wodospady, starożytne świątynie, przepiękne kaniony, eleganckie hotele i sławnych szefów kuchni. ...
|
|
|
|
|
11:00
|
Seria podróżnicza prezentująca niezwykłe i nieznane zakątki naszej ziemi. Gospodarze programu odwiedzają popularne wśród turystów zabytki dostarczając przy tym niezapomnianych wrażeń i przygód w niezwykłej scenerii.
Tym razem Megan zabierze nas do dwu bardzo różniących się od siebie islamskich miast. W Marrakeszu odwiedzimy ...
|
|
|
|
11:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
11:00
|
Kulinarna podróż po różnych krajach. W każdym odcinku szef kuchni odwiedza rejony znane z bogactwa i różnorodności jedzenia.
Merrilees Parker wybierze się na niezwykły rajd dookoła Malezji, wielokulturowość której odbija się w bogactwie sztuki kulinarnej. Spróbuje przygotować niektóre z miejscowych dań, m.in. potrawkę z makreli.
|
|
|
|
|
|
|
11:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
12:00
|
Barwne i fascynujące spojrzenie na indyjską kuchnię, kulturę oraz zwyczaje. Szef kuchni Barry Vera szybko odkryje, że "jedzenie jest jak miłość". Dowodem na to są najrozmaitsze dania odnajdywane w wielu regionalnych kuchniach. Chociaż Barry uwielbia gotować, cieszy się że nie musi pracować w stołówce przy sikhijskiej świątyni ...
|
|
|
|
12:00
|
Znana podróżniczka Travel Channel, Isabelle Legeron kontynuuje swoje podróże w świat wina. Tym razem ta niezwykła kobieta udaje się do Australii - kraju, który w krótkim czasie podbił międzynarodowy rynek winiarski. Z naszą przewodniczką odkryjemy niepowtarzalne smaki i bukiety: od delikatnego "Pinos" z Melbourne do ...
|
|
|
|
|
12:30
|
Kevin Brauch podczas swoich podróży będzie odwiedzał miejsca produkcji znanych napojów alkoholowych i, korzystając z okazji, testował ich smak. Okazuje się, że Nowa Zelandia słynie nie tylko z przepięknych krajobrazów. W kraju tym produkuje się również znakomite wina. Dzisiaj nasz gospodarz zaprezentuje najlepsze z nich oraz ...
|
|
|
|
12:30
|
Barwne i fascynujące spojrzenie na indyjską kuchnię, kulturę oraz zwyczaje. Szef kuchni Barry Vera szybko odkryje, że "jedzenie jest jak miłość". Dowodem na to są najrozmaitsze dania odnajdywane w wielu regionalnych kuchniach. Chociaż Barry uwielbia gotować, cieszy się że nie musi pracować w stołówce przy sikhijskiej świątyni ...
|
|
|
|
12:30
|
Znana podróżniczka Travel Channel, Isabelle Legeron kontynuuje swoje podróże w świat wina. Tym razem ta niezwykła kobieta udaje się do Australii - kraju, który w krótkim czasie podbił międzynarodowy rynek winiarski. Z naszą przewodniczką odkryjemy niepowtarzalne smaki i bukiety: od delikatnego "Pinos" z Melbourne do ...
|
|
|
|
|
13:00
|
Program, w którym zobaczymy jak trudny jest proces zakładania własnego lokalu gastronomicznego. Odwiedzimy w tym celu różne miasta świata.
Leon De Magistris przyjechał do Ameryki w latach 60. i jako wzięty fryzjer zarobił fortunę. Teraz, chcąc przekazać majątek swoim synom, postanowił zainwestować milion dolarów w nową ...
|
|
|
|
13:00
|
Tym razem nasz gospodarz będzie przygotowywał dania w towarzystwie najznakomitszych na świecie szefów kuchni. Jego gośćmi będą Christophe Cussac z Monako i Atul Kocchar z Londynu. Ponadto Varun spróbuje najdroższych serów i win jakie są dostępne na Węgrzech i w Hiszpanii oraz odkryje, że japońska sake to piwo niesłusznie ...
|
|
|
|
13:00
|
Znana podróżniczka Travel Channel, Isabelle Legeron kontynuuje swoje podróże w świat wina. Tym razem ta niezwykła kobieta udaje się do Australii - kraju, który w krótkim czasie podbił międzynarodowy rynek winiarski. Z naszą przewodniczką odkryjemy niepowtarzalne smaki i bukiety: od delikatnego "Pinos" z Melbourne do ...
|
|
|
|
|
13:30
|
W grudniowym odcinku programu wrócimy do miejsc, które w ciągu ostatnich 12 miesięcy znalazły się na naszym szlaku najciekawszych atrakcji turystycznych w Polsce. Co miesiąc reporterskie wyprawy obejmowały miejsca rozrzucone po różnych zakątkach naszego kraju. Sprawdzaliśmy w jakim stanie jest polska branża turystyczna w czasach ...
|
|
|
|
|
|
13:30
|
Znana podróżniczka Travel Channel, Isabelle Legeron kontynuuje swoje podróże w świat wina. Tym razem ta niezwykła kobieta udaje się do Australii - kraju, który w krótkim czasie podbił międzynarodowy rynek winiarski. Z naszą przewodniczką odkryjemy niepowtarzalne smaki i bukiety: od delikatnego "Pinos" z Melbourne do ...
|
|
|
|
|
14:00
|
Szybkie zrobienie zdjęcia albo naciśnięcie przycisku "nagrywanie" w kamerze to nie zawsze najlepszy na zdobywanie pamiątek. "Notatnik z podróży" przypomni nam czasy, kiedy chwytanie istoty oglądanych krajobrazów czy zapamiętywanie spotkanych osób trwa o wiele dłużej niż chwila. Sześciu ilustratorów zaoferuje nam bardzo osobistą ...
|
|
|
|
14:00
|
W pierwszym odcinku nowej serii dotyczącej win Francji Keith Floyd zabiera nas do Burgundii. Razem z Jonathanem Pedleyem próbują dwóch gatunków wina burgundzkiego: Chablis i Cote de Beaune. Dowiemy się, jak prawidłowo próbować wina i na co zwracać uwagę kupując je. Keith przygotowuje potrawy: coq au vin oraz szynkę w białym winie ...
|
|
|
|
14:00
|
1 stycznia 2001 roku Sonia i Alexandre Poussin wyruszyli z wysuniętego najdalej na południe skrawka afrykańskiego lądu, położonego w Południowej Afryce Przylądka Dobrej Nadziei. Wzięli ze sobą jedynie dwa plecaki i aparat cyfrowy. Celem ich podróży było położone w Izraelu Jezioro Tyberiadzkie. Ten nieprawdopodobny plan zakładał ...
|
|
|
|
|
|
|
14:30
|
Keith Floyd odwiedza Bordeaux, region słynący z produkcji win. W tym tygodniu Keith z Jonathanem Pedleyem będą degustować Medoc i Sauternes. Toczy się rozmowa o zlewaniu wina i efektach leżakowania w dębowych beczkach oraz znaczeniu butelkowania. Na zakończenie Keith przyrządza antrykot.
|
|
|
|
|
|
|
15:00
|
Program podróżniczy ukazujący najpiękniejsze i najbardziej interesujące zakątki naszej planety oraz ich malownicze krajobrazy, wspaniałe widoki, fantastyczne kolory. Autorzy audycji zapraszają widzów w podróż dookoła świata, ze znawstwem i smakiem opowiadając o najciekawszych miejscach naszego globu. Przedstawiają nie tylko ...
|
|
|
|
15:00
|
Dzisiaj Keith Floyd zabiera nas do francuskiej Szampanii. Dowiemy się, jak produkuje się szampana i dlaczego jest taki drogi. Będziemy degustować różne gatunki i nauczymy się odczytywać informacje z etykietek. Keith przygotuje raki w szampanie oraz kaczkę duszoną w tym eleganckim trunku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
|
|
16:00
|
Narciarski świat zabierze nas na kilka chwil do światowej sławy kurortów, poczynając od Szwajcarii, przez Nową Zelandię itd. Każdy odcinek zawiera reportaże oraz wywiady z lokalnymi przewodnikami, którzy przekonują do tego fascynującego sportu i udzielają wielu pomocnych wskazówek. Nieważne, czy chcecie spróbować ...
|
|
|
|
16:00
|
Kulinarna podróż po różnych krajach. W każdym odcinku szef kuchni odwiedza rejony znane z bogactwa i różnorodności jedzenia.
Merilees Parker pojedzie do Skandynawii, by przekonać się czy miejscowa kuchnia znana jest jedynie ze szwedzkiego stołu i lekko cuchnących ryb. W czasie pobytu w Szwecji nasza przewodniczka weźmie udział w ...
|
|
|
|
16:00
|
Keith Floyd odkrywa przed nami zróżnicowaną i fascynującą kuchnię Afryki. W Kapsztadzie przyrządza małże w szampanie. Następnie udaje się do murzyńskiej dzielnicy w mieście Kyelisha po szynkę i groszek ugotowane w bimbrze. Dalszą część podróży pokonuje awionetką. Zwiedza Wodospad Wiktorii, płynie łódką na wyspę ...
|
|
|
|
|
16:30
|
Narciarski świat zabierze nas na kilka chwil do światowej sławy kurortów, poczynając od Szwajcarii, przez Nową Zelandię itd. Każdy odcinek zawiera reportaże oraz wywiady z lokalnymi przewodnikami, którzy przekonują do tego fascynującego sportu i udzielają wielu pomocnych wskazówek. Nieważne, czy chcecie spróbować ...
|
|
|
|
|
|
16:30
|
W ramach swojego gastronomicznego tournée po Afryce, Keith Floyd odwiedza Sun City. Rozpoczyna swoją podróż langustą, homarem i rakami na plaży, a kończy ostrygowym "hamburgerem" i bekonem z jajkami, które przyrządzane są bezpośrednio na... talerzu. W międzyczasie Floyd daje upust kolejnej swojej pasji, sporządzając dla nas ...
|
|
|
|
|
17:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
17:00
|
Szwecja, poza Ingmarem Bergmanem i ABBĄ, ma wiele do zaoferowania. Nasz przewodnik w Królestwie Szwecji odwiedza Sztokholm i Lodowy Zamek. Podziwia rozległe obszary malowniczego wybrzeża. Odkrywa, że legendarny ląd, gdzie w czasie letnich nocy nigdy nie zachodzi słońce, potrzebuje trochę ciepła, czegoś, co rozgrzeje serce każdego. ...
|
|
|
|
17:00
|
Tym razem Floyd odwiedza znany targ Zoma na Madagaskarze, gdzie zapoznaje się z metodą przygotowywania trzech miejscowych potraw narodowych. Wyczarowuje klasyczną pikantną sałatkę oraz smażony ryż. W programie również tajniki przyrządzania smażonych krewetek z warzywami, serwowanych w płonącej rumowej zalewie.
|
|
|
|
|
17:30
|
Dzisiaj w towarzystwie naszego wędrowca udamy się na Alaskę. Jej mieszkańcy są dumni ze swojego charakteru i chwalą się swoją niezależnością. Od reszty kraju odseparowani są zarówno ze względu na położenie geograficzne, jak i zupełnie odmienną kulturę. Kiedy myślisz o Alasce, to z czym zaczyna ci się ona kojarzyć? Okazuje ...
|
|
|
|
17:30
|
Dołącz do wędrowca, który odwiedza najsłynniejsze na świecie regiony produkcji win, piw oraz innych napojów alkoholowych. W tym odcinku Kevin Brauch stawi czoła kanadyjskiemu zimnu, by zobaczyć, jak zmrożone winogrona przemieniają się w najlepsze produkowane w tym kraju słodkie wino. Winogrona takie wchodzą też w skład ...
|
|
|
|
17:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Seria podróżnicza prezentująca niezwykłe i nieznane zakątki naszej ziemi. Gospodarze programu odwiedzają popularne wśród turystów zabytki dostarczając przy tym niezapomnianych wrażeń i przygód w niezwykłej scenerii.
Hemingway napisał o Madrycie, że jest najbardziej hiszpański spośród wszystkich miast. Jak bardzo zdziwiłby ...
|
|
|
|
18:00
|
Wraz z Petą Mathias, globalnym kulinarnym przewodnikiem, mamy szansę spróbować wszystkich smaków od mongolskiego grilla po soul food z Nowego Orleanu. Odkrywamy tajemnice kuchni tak egzotycznych zakątków, jak Indie, Chile, Hawaje czy Chiny. Poznajemy zarówno ciekawe zestawy wprost z ulicy, jak i popisowe dania kucharzy z najlepszych ...
|
|
|
|
18:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
|
|
18:30
|
Wraz z Petą Mathias, globalnym kulinarnym przewodnikiem, mamy szansę spróbować wszystkich smaków od mongolskiego grilla po soul food z Nowego Orleanu. Odkrywamy tajemnice kuchni tak egzotycznych zakątków, jak Indie, Chile, Hawaje czy Chiny. Poznajemy zarówno ciekawe zestawy wprost z ulicy, jak i popisowe dania kucharzy z najlepszych ...
|
|
|
|
18:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
19:00
|
Czy kiedykolwiek myśleliście o programie, który będzie docierał w samo serce każdego celu podróży, inspirował do wyboru miejsc na najlepsze wakacje i jednocześnie unikał wszelkich kazań, jakie zwykle wygłaszają przewodnicy? "Esencja podróży" to właśnie takie, spełniające wasze oczekiwania przedsięwzięcie - program ...
|
|
|
|
19:00
|
Barwne i fascynujące spojrzenie na indyjską kuchnię, kulturę oraz zwyczaje. Szef kuchni Barry Vera szybko odkryje, że "jedzenie jest jak miłość". Dowodem na to są najrozmaitsze dania odnajdywane w wielu regionalnych kuchniach. Chociaż Barry uwielbia gotować, cieszy się że nie musi pracować w stołówce przy sikhijskiej świątyni ...
|
|
|
|
19:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
19:30
|
Dziennikarz Simon Calder to człowiek w ciągłym ruchu. Znany z tego, że w jednym tygodniu potrafi odwiedzić trzy różne zakątki świata, zdradzi nam swój sekret - w jaki sposób w jak najkrótszym czasie zobaczyć jak najwięcej. Dowiemy się jak poradzić sobie z zaplanowaniem dwudniowej wizyty w dowolnym miejscu podróży, nieważne ...
|
|
|
|
19:30
|
Barwne i fascynujące spojrzenie na indyjską kuchnię, kulturę oraz zwyczaje. Szef kuchni Barry Vera szybko odkryje, że "jedzenie jest jak miłość". Dowodem na to są najrozmaitsze dania odnajdywane w wielu regionalnych kuchniach. Chociaż Barry uwielbia gotować, cieszy się że nie musi pracować w stołówce przy sikhijskiej świątyni ...
|
|
|
|
19:30
|
Isabelle Legeron, nasz nieustraszony ekspert od win powraca, aby w swej kolejnej podróży przez Węgry, Rumunię i Bułgarię poszukać odpowiedzi na pytanie dlaczego ten odradzający się region Europy powinien być uważniej obserwowany przez miłośników wina. Na Węgrzech, w kraju gdzie powstał szprycer, Izabelle odnajdzie producentów ...
|
|
|
|
|
20:00
|
Seria podróżnicza prezentująca niezwykłe i nieznane zakątki naszej ziemi. Gospodarze programu odwiedzają popularne wśród turystów zabytki dostarczając przy tym niezapomnianych wrażeń i przygód w niezwykłej scenerii.
Podróż po Ziemi Świętej to ekscytująca przygoda poznawania centralnej części Izraela. Nasz gospodarz Zay ...
|
|
|
|
20:00
|
1 stycznia 2001 roku Sonia i Alexandre Poussin wyruszyli z wysuniętego najdalej na południe skrawka afrykańskiego lądu, położonego w Południowej Afryce Przylądka Dobrej Nadziei. Wzięli ze sobą jedynie dwa plecaki i aparat cyfrowy. Celem ich podróży było położone w Izraelu Jezioro Tyberiadzkie. Ten nieprawdopodobny plan zakładał ...
|
|
|
|
20:00
|
Isabelle Legeron, nasz nieustraszony ekspert od win powraca, aby w swej kolejnej podróży przez Węgry, Rumunię i Bułgarię poszukać odpowiedzi na pytanie dlaczego ten odradzający się region Europy powinien być uważniej obserwowany przez miłośników wina. Na Węgrzech, w kraju gdzie powstał szprycer, Izabelle odnajdzie producentów ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20:30
|
Isabelle Legeron, nasz nieustraszony ekspert od win powraca, aby w swej kolejnej podróży przez Węgry, Rumunię i Bułgarię poszukać odpowiedzi na pytanie dlaczego ten odradzający się region Europy powinien być uważniej obserwowany przez miłośników wina. Na Węgrzech, w kraju gdzie powstał szprycer, Izabelle odnajdzie producentów ...
|
|
|
|
|
21:00
|
"Jesteśmy zawsze razem, dwadzieścia cztery godziny na dobę i przez cały rok", mówi prezenter Julian Hanton o tym, jak spędza czas ze swoją towarzyszką Kamilą Andersen. Łatwo więc sobie wyobrazić, że podczas podróży naszego nieustraszonego duetu dochodzi do sytuacji pełnych napięć, łez oraz śmiechu. Wyruszając na roczną, w ...
|
|
|
|
|
|
21:00
|
Isabelle Legeron, nasz nieustraszony ekspert od win powraca, aby w swej kolejnej podróży przez Węgry, Rumunię i Bułgarię poszukać odpowiedzi na pytanie dlaczego ten odradzający się region Europy powinien być uważniej obserwowany przez miłośników wina. Na Węgrzech, w kraju gdzie powstał szprycer, Izabelle odnajdzie producentów ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
22:00
|
Program podróżniczy ukazujący najpiękniejsze i najbardziej interesujące zakątki naszej planety oraz ich malownicze krajobrazy, wspaniałe widoki, fantastyczne kolory. Autorzy audycji zapraszają widzów w podróż dookoła świata, ze znawstwem i smakiem opowiadając o najciekawszych miejscach naszego globu. Przedstawiają nie tylko ...
|
|
|
|
22:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
22:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
|
|
22:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
22:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
23:00
|
Narciarski świat zabierze nas na kilka chwil do światowej sławy kurortów, poczynając od Szwajcarii, przez Nową Zelandię itd. Każdy odcinek zawiera reportaże oraz wywiady z lokalnymi przewodnikami, którzy przekonują do tego fascynującego sportu i udzielają wielu pomocnych wskazówek. Nieważne, czy chcecie spróbować ...
|
|
|
|
23:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
23:00
|
W pierwszym odcinku nowej serii dotyczącej win Francji Keith Floyd zabiera nas do Burgundii. Razem z Jonathanem Pedleyem próbują dwóch gatunków wina burgundzkiego: Chablis i Cote de Beaune. Dowiemy się, jak prawidłowo próbować wina i na co zwracać uwagę kupując je. Keith przygotowuje potrawy: coq au vin oraz szynkę w białym winie ...
|
|
|
|
|
23:30
|
Narciarski świat zabierze nas na kilka chwil do światowej sławy kurortów, poczynając od Szwajcarii, przez Nową Zelandię itd. Każdy odcinek zawiera reportaże oraz wywiady z lokalnymi przewodnikami, którzy przekonują do tego fascynującego sportu i udzielają wielu pomocnych wskazówek. Nieważne, czy chcecie spróbować ...
|
|
|
|
23:30
|
Barwne i fascynujące spojrzenie na indyjską kuchnię, kulturę oraz zwyczaje. Szef kuchni Barry Vera szybko odkryje, że "jedzenie jest jak miłość". Dowodem na to są najrozmaitsze dania odnajdywane w wielu regionalnych kuchniach. Chociaż Barry uwielbia gotować, cieszy się że nie musi pracować w stołówce przy sikhijskiej świątyni ...
|
|
|
|
23:30
|
Keith Floyd odwiedza Bordeaux, region słynący z produkcji win. W tym tygodniu Keith z Jonathanem Pedleyem będą degustować Medoc i Sauternes. Toczy się rozmowa o zlewaniu wina i efektach leżakowania w dębowych beczkach oraz znaczeniu butelkowania. Na zakończenie Keith przyrządza antrykot.
|
|
|
|
|
00:00
|
Czy kiedykolwiek myśleliście o programie, który będzie docierał w samo serce każdego celu podróży, inspirował do wyboru miejsc na najlepsze wakacje i jednocześnie unikał wszelkich kazań, jakie zwykle wygłaszają przewodnicy? "Esencja podróży" to właśnie takie, spełniające wasze oczekiwania przedsięwzięcie - program ...
|
|
|
|
00:00
|
Kulinarna podróż po różnych krajach. W każdym odcinku szef kuchni odwiedza rejony znane z bogactwa i różnorodności jedzenia.
Merrilees Parker w Japonii poznaje egzotyczną kuchnię kraju. Jest w Tokio, później jedzie do Tsukiji, gdzie znajduje się największy na świecie targ rybny. Odwiedza również Kioto z 400-letnią restauracją.
|
|
|
|
00:00
|
Antarktyda to ziemia zamarzniętych krajobrazów, pingwinów i przyjęć w togach. Marcus Lush obserwując życie na tym lądzie odkryje wiele z tego co oczekiwał, jednak togi okażą się dla niego kompletnym zaskoczeniem. Przez globalne ocieplenie, o czym wie już prawie każdy, Antarktyda stała się miejscem, gdzie kumuluje się ...
|
|
|
|
|
00:30
|
Dziennikarz Simon Calder to człowiek w ciągłym ruchu. Znany z tego, że w jednym tygodniu potrafi odwiedzić trzy różne zakątki świata, zdradzi nam swój sekret - w jaki sposób w jak najkrótszym czasie zobaczyć jak najwięcej. Dowiemy się jak poradzić sobie z zaplanowaniem dwudniowej wizyty w dowolnym miejscu podróży, nieważne ...
|
|
|
|
|
|
00:30
|
Antarktyda to ziemia zamarzniętych krajobrazów, pingwinów i przyjęć w togach. Marcus Lush obserwując życie na tym lądzie odkryje wiele z tego co oczekiwał, jednak togi okażą się dla niego kompletnym zaskoczeniem. Przez globalne ocieplenie, o czym wie już prawie każdy, Antarktyda stała się miejscem, gdzie kumuluje się ...
|
|
|
|
|
1:00
|
Seria podróżnicza prezentująca niezwykłe i nieznane zakątki naszej ziemi. Gospodarze programu odwiedzają popularne wśród turystów zabytki dostarczając przy tym niezapomnianych wrażeń i przygód w niezwykłej scenerii.
Podróż po Ziemi Świętej to ekscytująca przygoda poznawania centralnej części Izraela. Nasz gospodarz Zay ...
|
|
|
|
1:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
1:00
|
Antarktyda to ziemia zamarzniętych krajobrazów, pingwinów i przyjęć w togach. Marcus Lush obserwując życie na tym lądzie odkryje wiele z tego co oczekiwał, jednak togi okażą się dla niego kompletnym zaskoczeniem. Przez globalne ocieplenie, o czym wie już prawie każdy, Antarktyda stała się miejscem, gdzie kumuluje się ...
|
|
|
|
|
|
|
1:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
1:30
|
Antarktyda to ziemia zamarzniętych krajobrazów, pingwinów i przyjęć w togach. Marcus Lush obserwując życie na tym lądzie odkryje wiele z tego co oczekiwał, jednak togi okażą się dla niego kompletnym zaskoczeniem. Przez globalne ocieplenie, o czym wie już prawie każdy, Antarktyda stała się miejscem, gdzie kumuluje się ...
|
|
|
|
|
2:00
|
"Jesteśmy zawsze razem, dwadzieścia cztery godziny na dobę i przez cały rok", mówi prezenter Julian Hanton o tym, jak spędza czas ze swoją towarzyszką Kamilą Andersen. Łatwo więc sobie wyobrazić, że podczas podróży naszego nieustraszonego duetu dochodzi do sytuacji pełnych napięć, łez oraz śmiechu. Wyruszając na roczną, w ...
|
|
|
|
2:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
2:00
|
Antarktyda to ziemia zamarzniętych krajobrazów, pingwinów i przyjęć w togach. Marcus Lush obserwując życie na tym lądzie odkryje wiele z tego co oczekiwał, jednak togi okażą się dla niego kompletnym zaskoczeniem. Przez globalne ocieplenie, o czym wie już prawie każdy, Antarktyda stała się miejscem, gdzie kumuluje się ...
|
|
|
|
|
|
|
2:30
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
2:30
|
Nie minęło wiele czasu od ostatniej przygody, a nasz trochę szalony podróżnik Henry Cole znowu przesiada się na następny dziwaczny motocykl. Tym razem wybierze się w podróż po Dzikim Zachodzie. Będzie przemierzał trasę z San Francisco przez Nevadę, Wyoming i Idaho do Montany, stanu, który jest chyba kwintesencją krainy ...
|
|
|
|
|
3:00
|
Seria podróżnicza prezentująca niezwykłe i nieznane zakątki naszej ziemi. Gospodarze programu odwiedzają popularne wśród turystów zabytki dostarczając przy tym niezapomnianych wrażeń i przygód w niezwykłej scenerii.
Hemingway napisał o Madrycie, że jest najbardziej hiszpański spośród wszystkich miast. Jak bardzo zdziwiłby ...
|
|
|
|
3:00
|
Keith Floyd odkrywa przed nami zróżnicowaną i fascynującą kuchnię Afryki. W Kapsztadzie przyrządza małże w szampanie. Następnie udaje się do murzyńskiej dzielnicy w mieście Kyelisha po szynkę i groszek ugotowane w bimbrze. Dalszą część podróży pokonuje awionetką. Zwiedza Wodospad Wiktorii, płynie łódką na wyspę ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3:30
|
W ramach swojego gastronomicznego tournée po Afryce, Keith Floyd odwiedza Sun City. Rozpoczyna swoją podróż langustą, homarem i rakami na plaży, a kończy ostrygowym "hamburgerem" i bekonem z jajkami, które przyrządzane są bezpośrednio na... talerzu. W międzyczasie Floyd daje upust kolejnej swojej pasji, sporządzając dla nas ...
|
|
|
|
3:30
|
W grudniowym odcinku programu wrócimy do miejsc, które w ciągu ostatnich 12 miesięcy znalazły się na naszym szlaku najciekawszych atrakcji turystycznych w Polsce. Co miesiąc reporterskie wyprawy obejmowały miejsca rozrzucone po różnych zakątkach naszego kraju. Sprawdzaliśmy w jakim stanie jest polska branża turystyczna w czasach ...
|
|
|
|
|
4:00
|
Ten interesujący dokument zabierze nas w malowniczą podróż koleją z miejscowości Palma na Majorce do położonego na wschodnim wybrzeży wyspy portu Soller. Przepiękne górskie krajobrazy, informacje o trasie podróży uzupełnione wspaniałymi fotografiami robionymi z powietrza oraz inne zdjęcia tworzą fascynujący spektakl o jednej z ...
|
|
|
|
4:00
|
Tym razem Floyd odwiedza znany targ Zoma na Madagaskarze, gdzie zapoznaje się z metodą przygotowywania trzech miejscowych potraw narodowych. Wyczarowuje klasyczną pikantną sałatkę oraz smażony ryż. W programie również tajniki przyrządzania smażonych krewetek z warzywami, serwowanych w płonącej rumowej zalewie.
|
|
|
|
4:00
|
Przerwij na chwilę swoje opowieści "o tej jedynej, która ci uciekła" i popatrz jak to robią eksperci. Mark Vincent pokaże nam wyjątkowo widowiskowe wędkarstwo w wybranych przez siebie odległych i pełnych przepięknych widoków miejscach na południowym Pacyfiku. Nasz przewodnik skorzysta z porad miejscowych ekspertów, by móc ...
|
|
|
|
|
|
|
4:30
|
Nadal jesteśmy po urokiem Madagaskaru. Keith jest w Manjunga, gdzie na pokładzie starego frachtowca przygotowuje zupę rybną. Dowiadujemy się też, jak przyrządzić wielce osobliwą potrawę z krowy zebu i pędów marihuany. Powracając do tradycyjnych sposobów, Floyd zaserwuje nam kurczaka curry z krewetkami, karpia w sosie waniliowym i ...
|
|
|
|
4:30
|
Przerwij na chwilę swoje opowieści "o tej jedynej, która ci uciekła" i popatrz jak to robią eksperci. Mark Vincent pokaże nam wyjątkowo widowiskowe wędkarstwo w wybranych przez siebie odległych i pełnych przepięknych widoków miejscach na południowym Pacyfiku. Nasz przewodnik skorzysta z porad miejscowych ekspertów, by móc ...
|
|
|
|
|
5:00
|
Program przedstawia wyprawy fanów sportów ekstremalnych do miejsc, w których mogą oni doświadczyć niesamowitych wrażeń w niespotykanej scenerii. Odwiedzimy m.in. plaże St. Martin, Dolomity, Grecję i otwarte przestrzenie Madagaskaru. Będziemy nurkować, wspinać się, a nawet latać. Poczujemy adrenalinę, która doda nam energii. ...
|
|
|
|
5:00
|
Dzisiaj wybieramy się do Durbanu, gdzie Floyd, na pokładzie holownika przygotowuje dwie potrawy: jagnięcinę w sosie curry oraz wieprzowe klopsiki smażone w głębokim tłuszczu z dodatkiem suszonych owoców i przypraw. Potem udajemy się do Lesoto, gdzie Floyd ma zaszczyt gotować dla królowej. Przygotowuje prawdziwą królewską ucztę: ...
|
|
|
|
5:00
|
W ciągu ostatnich dziesięciu lat pogoda na Ziemi staje się coraz bardziej nieprzewidywalna i groźna, wzrosła liczba huraganów, tornad i erupcji wulkanów. Gniewna planeta zabierze nas na nadzwyczajne tournee po świecie, podczas którego będziemy oglądać najbardziej ekstremalne naturalne zjawiska, jakie kiedykolwiek udało się ...
|
|
|
|
|
5:30
|
Narciarski świat zabierze nas na kilka chwil do światowej sławy kurortów, poczynając od Szwajcarii, przez Nową Zelandię itd. Każdy odcinek zawiera reportaże oraz wywiady z lokalnymi przewodnikami, którzy przekonują do tego fascynującego sportu i udzielają wielu pomocnych wskazówek. Nieważne, czy chcecie spróbować ...
|
|
|
|
5:30
|
Dziś spotykamy Floyda w African Game Parks. Gdy już nasycił się widokiem słonia, regeneruje siły posilając się sycącym i rozgrzewającym talerzem owsianki z whisky, podwójną śmietaną i orzeszkami pistacjowymi w miodzie. Zachwytom nie ma końca, gdy Floyd przyrządza antylopę impala, suszone owoce, kurczaka curry, o którym mówi, ...
|
|
|
|
5:30
|
Program pokazuje pracę zespołu odważnych fotografów docierających do opuszczonych budowli, dla których czas zatrzymał się w miejscu. Po to, by uwiecznić je na swych niezwykłych fotografiach, pięciu nieustraszonych śmiałków często ryzykuje swe życie i zdrowie, notorycznie zwodząc strażników i omijając kolczaste zasieki. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|