|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Czwartek (2012-06-07)
|
|
Piątek (2012-06-08)
|
|
Sobota (2012-06-09)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5:30
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
5:30
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
5:55
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej, a konkretnie przepisy związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami z historii Starego Kontynentu. Dzięki wiedzy obu prowadzących widzowie poznają ulubione potrawy artystów i polityków. Dowiedzą się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w ...
|
|
|
|
5:30
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
6:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej, a konkretnie przepisy związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami z historii Starego Kontynentu. Dzięki wiedzy obu prowadzących widzowie poznają ulubione potrawy artystów i polityków. Dowiedzą się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w ...
|
|
|
|
6:25
|
Dieta Agaty
- odc. 29, magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Agata Jędraszczak
Agata Jędraszczak jest gospodynią wiosennego magazynu, w którym specjaliści radzą, jak w zdrowy i skuteczny sposób zrzucić zgromadzone przez zimę, zbędne kilogramy.
|
|
|
|
6:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej, a konkretnie przepisy związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami z historii Starego Kontynentu. Dzięki wiedzy obu prowadzących widzowie poznają ulubione potrawy artystów i polityków. Dowiedzą się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Dieta Agaty
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Agata Jędraszczak
Agata Jędraszczak jest gospodynią wiosennego magazynu, w którym specjaliści radzą, jak w zdrowy i skuteczny sposób zrzucić zgromadzone przez zimę, zbędne kilogramy.
|
6:35
|
|
6:40
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
6:30
|
|
6:40
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
6:30
|
Adam na lato
- odc. 1, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Adam Chrząstowski
W kolejnych odcinkach programu Adam Chrząstowski będzie przekonywał, że potrawy, które można przygotować na grillu nie ograniczają się wyłącznie do kaszanki i karkówki. Ten doświadczony kucharz, chcąc urozmaicić wakacyjne menu widzów, wrzuci na ruszt prawdziwe rarytasy. Przygotuje m.in. kurczaka marynowanego w jogurcie z ...
|
6:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
7:05
|
Adam na lato
- odc. 3, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Adam Chrząstowski
W kolejnych odcinkach programu Adam Chrząstowski będzie przekonywał, że potrawy, które można przygotować na grillu nie ograniczają się wyłącznie do kaszanki i karkówki. Ten doświadczony kucharz, chcąc urozmaicić wakacyjne menu widzów, wrzuci na ruszt prawdziwe rarytasy. Przygotuje m.in. kurczaka marynowanego w jogurcie z ...
|
7:15
|
Spiżarnia Maryli
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Maryla Musidłowska
Prowadząca program, Maryla Musidłowska, otworzy przed widzami drzwi spiżarni i pokaże, jak stopniowo zapełnić znajdujące się w niej półki przetworami własnej produkcji. Nauczy jak wykorzystać letnie owoce i warzywa i zrobić z nich pyszne, dżemy, pikle, nalewki, zakwasy i mrożonki. Oprócz tego udzieli praktycznych rad ...
|
7:25
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
|
|
|
7:05
|
Adam na lato
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Adam Chrząstowski
W kolejnych odcinkach programu Adam Chrząstowski będzie przekonywał, że potrawy, które można przygotować na grillu nie ograniczają się wyłącznie do kaszanki i karkówki. Ten doświadczony kucharz, chcąc urozmaicić wakacyjne menu widzów, wrzuci na ruszt prawdziwe rarytasy. Przygotuje m.in. kurczaka marynowanego w jogurcie z ...
|
7:20
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
|
|
7:40
|
|
|
|
|
7:30
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
7:50
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
|
|
8:00
|
Adam na lato
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Adam Chrząstowski
W kolejnych odcinkach programu Adam Chrząstowski będzie przekonywał, że potrawy, które można przygotować na grillu nie ograniczają się wyłącznie do kaszanki i karkówki. Ten doświadczony kucharz, chcąc urozmaicić wakacyjne menu widzów, wrzuci na ruszt prawdziwe rarytasy. Przygotuje m.in. kurczaka marynowanego w jogurcie z ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:15
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8:30
|
Adam na lato
- odc. 5, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Adam Chrząstowski
W kolejnych odcinkach programu Adam Chrząstowski będzie przekonywał, że potrawy, które można przygotować na grillu nie ograniczają się wyłącznie do kaszanki i karkówki. Ten doświadczony kucharz, chcąc urozmaicić wakacyjne menu widzów, wrzuci na ruszt prawdziwe rarytasy. Przygotuje m.in. kurczaka marynowanego w jogurcie z ...
|
8:45
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów.
|
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:00
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:30
|
Twórcy filmu odwiedzili trzy największe na świecie korporacje wytwarzające produkty spożywcze. Badali, w jaki sposób butelkowana woda, płatki śniadaniowe i jogurty zaczęły przynosić krociowe zyski. Wszystko wskazuje na to, że producenci przekonali konsumentów, że życie bez tych trzech artykułów spożywczych nie jest możliwe. ...
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
10:40
|
Losy uczniów szkoły gastronomicznej, którzy marzą o staniu się szefami kuchni. Widzowie obserwują determinację młodych kucharzy w dążeniu do upragnionego celu. Mają okazję zobaczyć, ile wysiłku kosztuje zdobywanie mistrzostwa w zawodzie. Tylko jeden z z dziewięciu uczestników odniesie pełny sukces i otrzyma dyplom ukończenia ...
|
|
|
|
10:40
|
Losy uczniów szkoły gastronomicznej, którzy marzą o staniu się szefami kuchni. Widzowie obserwują determinację młodych kucharzy w dążeniu do upragnionego celu. Mają okazję zobaczyć, ile wysiłku kosztuje zdobywanie mistrzostwa w zawodzie. Tylko jeden z z dziewięciu uczestników odniesie pełny sukces i otrzyma dyplom ukończenia ...
|
|
|
|
10:30
|
Nowa seria, której gospodarzem jest popularny Jamie Oliver, propagujący zdrowy sposób odżywiania. Tym razem proponuje on potrawy z prostych, łatwo dostępnych składników. Najchętniej sięga po warzywa i owoce, które udało mu się wyhodować własnoręcznie. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu składnikowi. Jamie przekonuje, że ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11:00
|
Seria pokazuje proces tworzenia niezwykłych tortów weselnych. Te ciasta w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków naszych babć. To prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki, które są warte fortunę. W każdym odcinku powstają trzy finezyjne torty. Pracują nad nimi mistrzowie z trzech amerykańskich cukierni. Obserwujemy proces ...
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:55
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:05
|
|
|
|
|
12:05
|
|
|
|
|
|
|
|
12:35
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:35
|
Spiżarnia Maryli
- odc. 5, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Maryla Musidłowska
Prowadząca program, Maryla Musidłowska, otworzy przed widzami drzwi spiżarni i pokaże, jak stopniowo zapełnić znajdujące się w niej półki przetworami własnej produkcji. Nauczy jak wykorzystać letnie owoce i warzywa i zrobić z nich pyszne, dżemy, pikle, nalewki, zakwasy i mrożonki. Oprócz tego udzieli praktycznych rad ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
|
13:25
|
|
|
|
|
13:25
|
|
|
|
|
13:20
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13:50
|
Program dla wszystkich smakoszy, którzy twierdzą, że w domu nie da się przyrządzić potraw godnych najlepszych restauracji. Prowadząca program Anne Burrell, zdradzi wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni. W proponowanym przez nią menu znajdą się m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatny i soczysty pieczony ...
|
|
|
|
|
14:20
|
Program dla wszystkich smakoszy, którzy twierdzą, że w domu nie da się przyrządzić potraw godnych najlepszych restauracji. Prowadząca program Anne Burrell, zdradzi wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni. W proponowanym przez nią menu znajdą się m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatny i soczysty pieczony ...
|
|
|
|
14:15
|
Program dla wszystkich smakoszy, którzy twierdzą, że w domu nie da się przyrządzić potraw godnych najlepszych restauracji. Prowadząca program Anne Burrell, zdradzi wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni. W proponowanym przez nią menu znajdą się m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatny i soczysty pieczony ...
|
|
|
|
14:20
|
|
|
|
|
|
14:50
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
14:45
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
14:30
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionaleni i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
|
15:20
|
Program, w całości poświęcony deserom, jest zbiorem przepisów na słodkości, które każdy może przygotować we własnym domu. Gospodyni programu, Anna Olson, przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na ...
|
|
|
|
15:15
|
Program, w całości poświęcony deserom, jest zbiorem przepisów na słodkości, które każdy może przygotować we własnym domu. Gospodyni programu, Anna Olson, przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na ...
|
|
|
|
15:00
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
15:50
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
15:40
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
15:30
|
Jamie Oliver, zachęcony letnią aurą, prezentuje przepisy na potrawy, które można przygotować na świeżym powietrzu. Razem z przyjaciółmi pokazuje, jak samemu uwędzić rybę, upiec kurczaka na ognisku, przygotować smaczne żeberka i zrobić ciasto, które nie wymaga pieczenia w piekarniku. Jamie udowadnia, że jedzenie na rodzinnym ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16:00
|
Australijski restaurator Bill Granger wyrusza do Wielkiej Brytanii, aby szukać tam kulinarnych inspiracji. Kucharz prezentuje widzom przepisy na dania, które są idealne na weekendowe spotkania z przyjaciółmi. Bill nierzadko samodzielnie zdobywa składniki do swoich potraw, wędkując, szukając małżów morskich, robiąc zakupy na ...
|
|
|
|
|
16:40
|
Trzynastoodcinkowa seria poświęcona wpływowi odżywiania na kondycję ludzkiego organizmu. Nie od dziś wiadomo, że jesteśmy tym, co jemy. Już najstarsze kultury praktykowały leczenie pożywieniem. Może warto powrócić do stworzonej przez przodków tradycji i wykorzystywać żywność w leczeniu pospolitych chorób: migreny, grypy, ...
|
|
|
|
16:30
|
Trzynastoodcinkowa seria poświęcona wpływowi odżywiania na kondycję ludzkiego organizmu. Nie od dziś wiadomo, że jesteśmy tym, co jemy. Już najstarsze kultury praktykowały leczenie pożywieniem. Może warto powrócić do stworzonej przez przodków tradycji i wykorzystywać żywność w leczeniu pospolitych chorób: migreny, grypy, ...
|
|
|
|
16:50
|
|
|
|
|
|
17:10
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
17:00
|
Adam na lato
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Adam Chrząstowski
W kolejnych odcinkach programu Adam Chrząstowski będzie przekonywał, że potrawy, które można przygotować na grillu nie ograniczają się wyłącznie do kaszanki i karkówki. Ten doświadczony kucharz, chcąc urozmaicić wakacyjne menu widzów, wrzuci na ruszt prawdziwe rarytasy. Przygotuje m.in. kurczaka marynowanego w jogurcie z ...
|
17:15
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
|
|
|
17:35
|
Program dla wszystkich smakoszy, którzy twierdzą, że w domu nie da się przyrządzić potraw godnych najlepszych restauracji. Prowadząca program Anne Burrell, zdradzi wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni. W proponowanym przez nią menu znajdą się m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatny i soczysty pieczony ...
|
|
|
|
17:45
|
Program dla wszystkich smakoszy, którzy twierdzą, że w domu nie da się przyrządzić potraw godnych najlepszych restauracji. Prowadząca program Anne Burrell, zdradzi wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni. W proponowanym przez nią menu znajdą się m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatny i soczysty pieczony ...
|
|
|
|
17:45
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
|
|
|
|
18:10
|
Seria pokazuje proces tworzenia niezwykłych tortów weselnych. Te ciasta w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków naszych babć. To prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki, które są warte fortunę. W każdym odcinku powstają trzy finezyjne torty. Pracują nad nimi mistrzowie z trzech amerykańskich cukierni. Obserwujemy proces ...
|
|
|
|
18:00
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
|
18:50
|
Adam na lato
- odc. 1, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Adam Chrząstowski
W kolejnych odcinkach programu Adam Chrząstowski będzie przekonywał, że potrawy, które można przygotować na grillu nie ograniczają się wyłącznie do kaszanki i karkówki. Ten doświadczony kucharz, chcąc urozmaicić wakacyjne menu widzów, wrzuci na ruszt prawdziwe rarytasy. Przygotuje m.in. kurczaka marynowanego w jogurcie z ...
|
|
|
|
|
|
18:45
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
19:15
|
Najsłynniejsza polska cukierniczka, Bożena Sikoń, prezentuje widzom przepisy na słodkości, które widzowie mogą z powodzeniem samodzielnie przygotować w domu. Wśród jej propozycji są m. in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe. Każdy odcinek programu poświęcony jest odrębnemu produktowi, z którego można przygotować dwie pyszne ...
|
|
|
|
19:00
|
Heston Blumenthal, kucharz, zwolennik kuchni molekularnej, rozwiązuje kulinarne problemy czterech brytyjskich firm i organizacji: British Airways, Cineworld Cinemas, Dziecięcego Szpitala NHS w Liverpoolu oraz Królewskiej Marynarki Wojennej. Produkty oferowane te placówki nie należą do najlepszych. Heston chce to zmienić i przywrócić ...
|
|
|
|
19:10
|
Julia Child i Jacques Pepin spotykają się w kuchni Julii, by pokazać, jak z humorem przyrządzić wspaniałe potrawy. Ciepła, domowa atmosfera stworzona przez prowadzących, to tylko jedna z zalet, dzięki którym program otrzymał nagrodę Emmy. Julia i Jacques uczą, jak przygotować domowe posiłki - od prostych przekąsek i ...
|
|
|
|
|
19:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
|
|
19:35
|
Julia Child i Jacques Pepin spotykają się w kuchni Julii, by pokazać, jak z humorem przyrządzić wspaniałe potrawy. Ciepła, domowa atmosfera stworzona przez prowadzących, to tylko jedna z zalet, dzięki którym program otrzymał nagrodę Emmy. Julia i Jacques uczą, jak przygotować domowe posiłki - od prostych przekąsek i ...
|
|
|
|
|
20:00
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
20:00
|
Jamie Oliver, prezentuje różnorodność smaków kuchni brytyjskiej. Znany kucharz podróżuje po swoim kraju i odkrywa jego bogatą historię kulinarną. Okazuje się, że potrawy wyspiarzy to nie tylko ryba z frytkami z dodatkiem octu zawijana w gazetę i słynna herbata podawana o piątej po południu. Kuchnia Wielkiej Brytanii to również ...
|
|
|
|
20:00
|
Barman
- odc. 1, serial anime, Japonia 2006
Młody, utalentowany i wysoko wykwalifikowany barman Ryu Sasakura pracuje w barze "Eden Hall". To lokal z tradycjami ukryty pośród wąskich uliczek w Ginzie, jednej z dzielnic Tokio. Najczęściej trafiają do niego ludzie, którzy szukają zapomnienia. Część gości pragnie zrelaksować się po dniu ciężkiej pracy. Czasami zaglądają tu ...
|
|
|
|
|
20:30
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
20:55
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
20:30
|
Heston Blumenthal, kucharz, zwolennik kuchni molekularnej, rozwiązuje kulinarne problemy czterech brytyjskich firm i organizacji: British Airways, Cineworld Cinemas, Dziecięcego Szpitala NHS w Liverpoolu oraz Królewskiej Marynarki Wojennej. Produkty oferowane te placówki nie należą do najlepszych. Heston chce to zmienić i przywrócić ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21:25
|
Islandzki szef kuchni Völundur Snar Völundarson łączy kulinarną pasję i zamiłowanie do natury. Gotuje, używając najświeższych składników, dzięki którym tworzy proste, ale niezwykle apetyczne dania. W programie zaprezentuje najlepsze dania słynącej z mięs i ryb Islandii i przekona widzów do odwiedzenia tej surowej ale pięknej ...
|
|
|
|
|
21:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
21:45
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
|
|
|
22:00
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
22:15
|
Szef kuchni Rocco DiSpirito zaprasza widzów do świata ekskluzywnych nowojorskich przyjęć. W każdym odcinku programu bierze udział trzech kucharzy. Konkurujący szefowie kuchni pochodzą z różnych środowisk - od profesjonalnych restauratorów po smakoszy samouków. Uczestnicy muszą zaimponować wielkiemu DiSpirito, przygotowując swoje ...
|
|
|
|
22:00
|
Jamie Oliver, prezentuje różnorodność smaków kuchni brytyjskiej. Znany kucharz podróżuje po swoim kraju i odkrywa jego bogatą historię kulinarną. Okazuje się, że potrawy wyspiarzy to nie tylko ryba z frytkami z dodatkiem octu zawijana w gazetę i słynna herbata podawana o piątej po południu. Kuchnia Wielkiej Brytanii to również ...
|
|
|
|
|
22:50
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
22:50
|
Szefowie kuchni Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają świat w poszukiwaniu egzotycznych inspiracji kulinarnych. Omijają jednak główne szlaki turystyczne, ich celem są nowe, nieznane potrawy i nowi znajomi z Belize, Maroka, Jamajki, Sardynii, Meksyku i Portugalii. W każdym miejscu, w którym goszczą, dają się uwieść lokalnej ...
|
|
|
|
|
23:20
|
Program dla wszystkich smakoszy, którzy twierdzą, że w domu nie da się przyrządzić potraw godnych najlepszych restauracji. Prowadząca program Anne Burrell, zdradzi wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni. W proponowanym przez nią menu znajdą się m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatny i soczysty pieczony ...
|
|
|
|
23:05
|
|
|
|
|
23:15
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
|
23:50
|
|
|
|
|
23:50
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
|
|
|
00:05
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
00:00
|
Trzynastoodcinkowa seria poświęcona wpływowi odżywiania na kondycję ludzkiego organizmu. Nie od dziś wiadomo, że jesteśmy tym, co jemy. Już najstarsze kultury praktykowały leczenie pożywieniem. Może warto powrócić do stworzonej przez przodków tradycji i wykorzystywać żywność w leczeniu pospolitych chorób: migreny, grypy, ...
|
|
|
|
|
00:30
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
00:40
|
|
|
|
|
00:30
|
Mammaryla
- odc. 1, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
00:55
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
|
1:20
|
Dokument poświęcony jednemu z najsłynniejszych mistrzów cukiernictwa na świecie - Gastonowi Lenotre. Lenotre jest twórcą sieci sklepików cukierniczych w 12 krajach. Jego wyroby od zawsze różniły się od tradycyjnych francuskich słodyczy, zaskakiwały lekkością i oryginalnością smaku. Najpyszniejszym jego dziełem było ciastko o ...
|
|
|
|
|
|
1:25
|
|
|
|
|
|
|
|
1:30
|
|
|
|
|
|
|
|
2:15
|
|
|
|
|
2:00
|
|
|
|
|
2:10
|
Ceniony szef kuchni Adam Chrząstowski uczy, jak w nowoczesny sposób przygotowywać dania oparte na tradycjach polskiej kuchni. W każdym odcinku zaprezentowane zostają trzy przepisy, dzięki którym można przygotować smaczny obiad. Kucharz uczy przyrządzania przystawek, zup, dań głównych i deserów. Radzi też, jaki rodzaj alkoholu ...
|
|
|
|
|
2:45
|
|
|
|
|
2:45
|
Ceniony szef kuchni Adam Chrząstowski uczy, jak w nowoczesny sposób przygotowywać dania oparte na tradycjach polskiej kuchni. W każdym odcinku zaprezentowane zostają trzy przepisy, dzięki którym można przygotować smaczny obiad. Kucharz uczy przyrządzania przystawek, zup, dań głównych i deserów. Radzi też, jaki rodzaj alkoholu ...
|
|
|
|
2:40
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i dobrego humoru. W każdym z odcinków rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Zawodnicy odpowiadają na różnorodne, czasami zupełnie zaskakujące pytania, które testują ich wiedzę kulinarną. Zabawą kieruje i punkty przyznaje ...
|
|
|
|
|
|
|
3:10
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej, a konkretnie przepisy związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami z historii Starego Kontynentu. Dzięki wiedzy obu prowadzących widzowie poznają ulubione potrawy artystów i polityków. Dowiedzą się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w ...
|
|
|
|
3:10
|
|
|
|
|
|
3:30
|
Ceniony szef kuchni Adam Chrząstowski uczy, jak w nowoczesny sposób przygotowywać dania oparte na tradycjach polskiej kuchni. W każdym odcinku zaprezentowane zostają trzy przepisy, dzięki którym można przygotować smaczny obiad. Kucharz uczy przyrządzania przystawek, zup, dań głównych i deserów. Radzi też, jaki rodzaj alkoholu ...
|
3:55
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej, a konkretnie przepisy związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami z historii Starego Kontynentu. Dzięki wiedzy obu prowadzących widzowie poznają ulubione potrawy artystów i polityków. Dowiedzą się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w ...
|
|
|
|
3:40
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora to absolwent elitarnej francuskiej szkoły mimów. W wesoły sposób będzie on prezentował doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady. Kulinarne popisy będą przeplatane zabawnymi anegdotami z jego życia i historiami z ...
|
|
|
|
3:40
|
Nowe odcinki programu lekko odmienione, lecz nie mniej smakowite. Gospodarzem programu będzie, tak jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka, ale zamiast brata, towarzyszyć jej będą różni goście. Będą razem gotować i rozmawiać o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
|
4:25
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora to absolwent elitarnej francuskiej szkoły mimów. W wesoły sposób będzie on prezentował doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady. Kulinarne popisy będą przeplatane zabawnymi anegdotami z jego życia i historiami z ...
|
|
|
|
4:10
|
Nowe odcinki programu lekko odmienione, lecz nie mniej smakowite. Gospodarzem programu będzie, tak jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka, ale zamiast brata, towarzyszyć jej będą różni goście. Będą razem gotować i rozmawiać o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
4:10
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej, a konkretnie przepisy związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami z historii Starego Kontynentu. Dzięki wiedzy obu prowadzących widzowie poznają ulubione potrawy artystów i polityków. Dowiedzą się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w ...
|
|
|
|
|
4:55
|
Nowe odcinki programu lekko odmienione, lecz nie mniej smakowite. Gospodarzem programu będzie, tak jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka, ale zamiast brata, towarzyszyć jej będą różni goście. Będą razem gotować i rozmawiać o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
4:40
|
Spiżarnia Maryli
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Maryla Musidłowska
Prowadząca program, Maryla Musidłowska, otworzy przed widzami drzwi spiżarni i pokaże, jak stopniowo zapełnić znajdujące się w niej półki przetworami własnej produkcji. Nauczy jak wykorzystać letnie owoce i warzywa i zrobić z nich pyszne, dżemy, pikle, nalewki, zakwasy i mrożonki. Oprócz tego udzieli praktycznych rad ...
|
4:50
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
4:40
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora to absolwent elitarnej francuskiej szkoły mimów. W wesoły sposób będzie on prezentował doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady. Kulinarne popisy będą przeplatane zabawnymi anegdotami z jego życia i historiami z ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5:05
|
Ł'apetyt 2
- odc. 1, magazyn kulinarny, Polska 2010
|
5:29
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|