|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Czwartek (2012-10-18)
|
|
Piątek (2012-10-19)
|
|
Sobota (2012-10-20)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5:30
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
5:30
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
5:30
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
|
6:15
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
6:15
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
6:15
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Dietosfera
- odc. 3, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony dietom i zasadom zdrowego żywienia. Zgłoszeni do niego ludzie w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do złych nawyków żywieniowych, przygotowali amatorskie materiały filmowe przedstawiające ich styl życia. Po ich obejrzeniu, prowadząca Magdalena Jarzynka podda analizie każdy przypadek oraz udzieli ...
|
|
|
|
6:30
|
Dietosfera
- odc. 4, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony dietom i zasadom zdrowego żywienia. Zgłoszeni do niego ludzie w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do złych nawyków żywieniowych, przygotowali amatorskie materiały filmowe przedstawiające ich styl życia. Po ich obejrzeniu, prowadząca Magdalena Jarzynka podda analizie każdy przypadek oraz udzieli ...
|
|
|
|
6:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
7:00
|
Nowa seria programów pary wegetarian: Joli Słomy i Mirka Trymbulaka, którzy zaproponują nowe przepisy idealne na jesienne dni. Tak jak poprzednio składnikami ich dań będą przede wszystkim produkty, które można znaleźć w przydomowym ogródku lub na pobliskim targu. W jesiennym atelier znajdą się przepisy na babkę ziemniaczaną z ...
|
7:15
|
Dieta Agaty
- odc. 17, magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Agata Jędraszczak
Agata Jędraszczak jest gospodynią wiosennego magazynu, w którym specjaliści radzą, jak w zdrowy i skuteczny sposób zrzucić zgromadzone przez zimę, zbędne kilogramy.
|
7:20
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
|
|
|
7:05
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
7:20
|
|
|
|
|
|
|
|
7:45
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
7:45
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:15
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8:30
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
8:50
|
|
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:20
|
Mammaryla
- odc. 9, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:50
|
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:20
|
|
|
|
|
|
10:40
|
Hugh Fearnley-Whittingstall mieszka stale na swojej farmie w River Cottage. Po pracowitym lecie postanawia wybrać się na wycieczkę do Szkocji. Wyprawa budzi nowe pragnienia w farmerze. Hugh trafia na trop lokalnych produktów, poznaje miejscowych producentów żywności i rolników. Wyrusza z nimi na polowanie, na ryby, poznaje regionalne ...
|
|
|
|
10:40
|
Hugh Fearnley-Whittingstall mieszka stale na swojej farmie w River Cottage. Po pracowitym lecie postanawia wybrać się na wycieczkę do Szkocji. Wyprawa budzi nowe pragnienia w farmerze. Hugh trafia na trop lokalnych produktów, poznaje miejscowych producentów żywności i rolników. Wyrusza z nimi na polowanie, na ryby, poznaje regionalne ...
|
|
|
|
10:50
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11:20
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
W stałej sprzedaży są melony, ananasy, mango i inne owoce. Dodane do mięsa czy ryb, dają im oryginalny smak. Dziś przepisy na polędwiczki wieprzowe i eskalopki z łososia.
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:45
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:05
|
Dieta Agaty
- odc. 17, magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Agata Jędraszczak
Agata Jędraszczak jest gospodynią wiosennego magazynu, w którym specjaliści radzą, jak w zdrowy i skuteczny sposób zrzucić zgromadzone przez zimę, zbędne kilogramy.
|
12:15
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
|
|
|
12:00
|
Program, w całości poświęcony deserom, jest zbiorem przepisów na słodkości, które każdy może przygotować we własnym domu. Gospodyni programu, Anna Olson, przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na ...
|
12:25
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
|
|
|
12:05
|
Po kilku latach spędzonych w położonej w hrabstwie Dorset wsi River Cottage Hugh Fearnley-Whittingstall wspomina to, co go spotkało. W 1998 roku Hugh postanowił zająć się uprawą własnych owoców i warzyw. Chciał w ten sposób osiągnąć samowystarczalność, mieć pewność, co do jakości pożywienia i być blisko natury. W tym ...
|
|
|
|
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:35
|
Twórcy filmu zapraszają w niesamowitą podróż do świata roślin uprawnych. Z ich perspektywy próbują spojrzeć na świat ludzi. Przedstawiając historię ziemniaków i jabłek, pytają o związek łączący je z człowiekiem. Wiadomo, że rośliny te odgrywają olbrzymią rolę w naszym życiu, zaspokajając jedną z podstawowych potrzeb ...
|
|
|
|
|
13:20
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
13:20
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
13:10
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
13:45
|
|
|
|
|
13:45
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
|
|
|
13:40
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
14:10
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
W dzisiejszym odcinku Karol Okrasa przygotowuje potrawy kuchni rosyjskiej, które z powodzeniem zdobywają entuzjastów wśród europejskich smakoszy. Przyrządza kulebiaki z ...
|
|
|
|
14:10
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
14:00
|
|
|
|
|
|
14:40
|
Program, w całości poświęcony deserom, jest zbiorem przepisów na słodkości, które każdy może przygotować we własnym domu. Gospodyni programu, Anna Olson, przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na ...
|
|
|
|
14:40
|
Program, w całości poświęcony deserom, jest zbiorem przepisów na słodkości, które każdy może przygotować we własnym domu. Gospodyni programu, Anna Olson, przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na ...
|
|
|
|
14:30
|
|
|
|
|
|
15:05
|
Anna i Kristina nie są kucharkami. Przygotowując posiłki dla rodziny, sięgają jednak dość często po przepisy znanych szefów kuchni. Jednak już dawno stwierdziły, że mimo to nie zawsze są w stanie przyrządzić potrawy opisywane w książkach. Dzięki Annie i Kristinie widzowie dowiedzą się, które książki kulinarne zawierają w ...
|
|
|
|
15:05
|
Anna i Kristina nie są kucharkami. Przygotowując posiłki dla rodziny, sięgają jednak dość często po przepisy znanych szefów kuchni. Jednak już dawno stwierdziły, że mimo to nie zawsze są w stanie przyrządzić potrawy opisywane w książkach. Dzięki Annie i Kristinie widzowie dowiedzą się, które książki kulinarne zawierają w ...
|
|
|
|
15:00
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
15:35
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
15:55
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
15:35
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
15:30
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu długo zajmowały pierwsze miejsca list bestsellerów w Wielkiej Brytanii. Sukces programu kryje się w prostocie przygotowywanych dań. Oliver robi zakupy jeżdżąc na swoim ...
|
|
|
|
|
16:25
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
16:00
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
16:20
|
Roger Mooking zaprasza widzów do swojej kuchni, gdzie połączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy odcinek jest poświęcony innemu produktowi. Prowadzący program opowiada o jego pochodzeniu i zastosowaniu w potrawach. Okazuje się, że sztuka łączenia egzotycznych owoców i przypraw nie jest łatwa, ale warto zaryzykować. Szef ...
|
|
|
|
16:05
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
16:20
|
|
|
|
|
|
16:55
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
16:50
|
|
|
|
|
|
|
|
17:10
|
Roger Mooking zaprasza widzów do swojej kuchni, gdzie połączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy odcinek jest poświęcony innemu produktowi. Prowadzący program opowiada o jego pochodzeniu i zastosowaniu w potrawach. Okazuje się, że sztuka łączenia egzotycznych owoców i przypraw nie jest łatwa, ale warto zaryzykować. Szef ...
|
|
|
|
17:20
|
Twórcy filmu zapraszają w niesamowitą podróż do świata roślin uprawnych. Z ich perspektywy próbują spojrzeć na świat ludzi. Przedstawiając historię ziemniaków i jabłek, pytają o związek łączący je z człowiekiem. Wiadomo, że rośliny te odgrywają olbrzymią rolę w naszym życiu, zaspokajając jedną z podstawowych potrzeb ...
|
|
|
|
17:15
|
|
|
|
|
|
17:35
|
Dwie jedenastolatki: Sadie i Safiyah postanawiają sprawdzić, skąd na ich talerzach bierze się jedzenie. Dziewczynki, wiedzione ciekawością, rozmawiają m.in.: z rolnikami, ekspertami do spraw żywienia, sprzedawcami z supermarketów, pracownikami fast foodów i szkolnych stołówek. Ich szczególne zainteresowanie budzą ekologiczne ...
|
|
|
|
|
|
17:45
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Ta wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o potrzebach młodych kobiet. Dlatego w jej menu nie zabraknie ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:25
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
18:10
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:40
|
Trzynastoodcinkowa seria poświęcona wpływowi odżywiania na kondycję ludzkiego organizmu. Nie od dziś wiadomo, że jesteśmy tym, co jemy. Już najstarsze kultury praktykowały leczenie pożywieniem. Może warto powrócić do stworzonej przez przodków tradycji i wykorzystywać żywność w leczeniu pospolitych chorób: migreny, grypy, ...
|
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Karol Okrasa przygotuje oryginalne japońskie dania. W tej kuchni dba się o czysty smak potraw, nie mieszka się smaków i nie zmienia przyprawami specyfiki podstawowego produktu.
|
19:25
|
Słynny kuchmistrz Raymond Blanc stawia wyzwania parom, które chcą prowadzić restaurację. Zwycięzcy zostaną partnerami biznesowymi Blanca.
Uczestniczące w show pary, których marzeniem jest własna restauracja, stają przed pierwszymi wyzwaniami.
|
|
|
|
19:10
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
|
19:30
|
Nowa seria, której gospodarzem jest popularny Jamie Oliver, propagujący zdrowy sposób odżywiania. Tym razem proponuje on potrawy z prostych, łatwo dostępnych składników. Najchętniej sięga po warzywa i owoce, które udało mu się wyhodować własnoręcznie. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu składnikowi. Jamie przekonuje, że ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20:00
|
Roger Mooking zaprasza widzów do swojej kuchni, gdzie połączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy odcinek jest poświęcony innemu produktowi. Prowadzący program opowiada o jego pochodzeniu i zastosowaniu w potrawach. Okazuje się, że sztuka łączenia egzotycznych owoców i przypraw nie jest łatwa, ale warto zaryzykować. Szef ...
|
|
|
|
|
|
20:00
|
Szef kuchni Chris Coubrough w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji wyrusza w podróż po Grenlandii. Chris przemierza największą wyspę świata, zapuszczając się w dzikie ostępy i sprawdza, czy w tym nieprzyjaznym dla człowieka terenie można być samowystarczalnym. Prezentuje kilka tradycyjnych potraw grenlandzkich, z których część ...
|
|
|
|
|
20:30
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
20:30
|
|
|
|
|
|
|
|
21:15
|
Nowa seria, której gospodarzem jest popularny Jamie Oliver, propagujący zdrowy sposób odżywiania. Tym razem proponuje on potrawy z prostych, łatwo dostępnych składników. Najchętniej sięga po warzywa i owoce, które udało mu się wyhodować własnoręcznie. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu składnikowi. Jamie przekonuje, że ...
|
|
|
|
21:25
|
Anthony Bourdain miłośnik podróży, smakosz i poszukiwacz przygód, już po raz szósty wyrusza w świat, by poznać jego smak. Anthony bez wahania kosztuje potraw przygotowywanych w przydrożnych budkach. Czasami ryzykuje, oddając się w ręce miejscowych przewodników. Sam, jako turysta, nie dotarłby do miejsc, w których stołują się ...
|
|
|
|
21:00
|
Seria stworzona z myślą o mięsożercach, do których należy również gospodarz programu Adrian Richardson. Ten szef kuchni na temat mięs wie wszystko - jak je wybierać, kroić, przyrządzać i podawać. Sam wytwarza wędliny. W programie Adrian pokaże, jak należy przygotować różnorodne dania z kurczaka, wieprzowiny, wołowiny i ...
|
|
|
|
|
21:45
|
Słynny kuchmistrz Raymond Blanc stawia wyzwania parom, które chcą prowadzić restaurację. Zwycięzcy zostaną partnerami biznesowymi Blanca.
Uczestniczące w show pary, których marzeniem jest własna restauracja, stają przed pierwszymi wyzwaniami.
|
|
|
|
|
|
21:30
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu długo zajmowały pierwsze miejsca list bestsellerów w Wielkiej Brytanii. Sukces programu kryje się w prostocie przygotowywanych dań. Oliver robi zakupy jeżdżąc na swoim ...
|
|
|
|
|
|
|
22:15
|
Nowa seria, której gospodarzem jest popularny Jamie Oliver, propagujący zdrowy sposób odżywiania. Tym razem proponuje on potrawy z prostych, łatwo dostępnych składników. Najchętniej sięga po warzywa i owoce, które udało mu się wyhodować własnoręcznie. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu składnikowi. Jamie przekonuje, że ...
|
|
|
|
22:05
|
Nigel Slater, ceniony szef kuchni i brytyjski dziennikarz kulinarny, udowadnia widzom, że z najprostszych składników mogą powstać smaczne dania. W każdym odcinku prowadzący program prezentuje zestaw szybkich i łatwych dań na cały tydzień. Zachęca widzów do eksperymentowania w gotowaniu, a także modyfikowania znanych przepisów ...
|
|
|
|
|
22:50
|
Twórcy filmu zapraszają w niesamowitą podróż do świata roślin uprawnych. Z ich perspektywy próbują spojrzeć na świat ludzi. Przedstawiając historię ziemniaków i jabłek, pytają o związek łączący je z człowiekiem. Wiadomo, że rośliny te odgrywają olbrzymią rolę w naszym życiu, zaspokajając jedną z podstawowych potrzeb ...
|
|
|
|
22:50
|
Twórcy filmu zapraszają w niesamowitą podróż do świata roślin uprawnych. Z ich perspektywy próbują spojrzeć na świat ludzi. Przedstawiając historię ziemniaków i jabłek, pytają o związek łączący je z człowiekiem. Wiadomo, że rośliny te odgrywają olbrzymią rolę w naszym życiu, zaspokajając jedną z podstawowych potrzeb ...
|
|
|
|
22:40
|
Twórcy filmu udowadniają, że uprawa ekologicznej żywności jest możliwa nawet w samym sercu Nowego Jorku. Dokument pokazuje, jak założyć własną hodowlę warzyw, dysponując jedynie starą ciężarówką i dużą dozą kreatywności. Bohaterowie filmu przerabiają Dodge'a pickupa w mobilną minifarmę i ruszają nim w podróż po Nowym ...
|
|
|
|
|
|
|
23:25
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
|
23:55
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
23:55
|
Program stworzony z myślą o smakoszach kochających piękno krajobrazu. Autorka książek kucharskich, Annabel Langbein wyrusza w niezapomnianą, kulinarną podróż po Nowej Zelandii. W każdym odcinku odwiedza rolników i winnice, by zdobyć najlepsze i najświeższe składniki do swoich dań. Potrawy, które proponuje są bardzo proste w ...
|
|
|
|
23:35
|
Austriaczka Sarah Wiener prowadzi trzy restauracje w Berlinie. Jest jedną z czołowych działaczek europejskiego ruchu Slow Food. W tej serii dokumentalnej mistrzyni kuchni przemierza Francję próbując lokalne smakołyki i spotykając ludzi, którzy podzielają jej kulinarną pasję. Gospodyni programu zanim przystąpi do kuchennych ...
|
|
|
|
|
|
|
00:25
|
Hugh Fearnley-Whittingstall mieszka stale na swojej farmie w River Cottage. Po pracowitym lecie postanawia wybrać się na wycieczkę do Szkocji. Wyprawa budzi nowe pragnienia w farmerze. Hugh trafia na trop lokalnych produktów, poznaje miejscowych producentów żywności i rolników. Wyrusza z nimi na polowanie, na ryby, poznaje regionalne ...
|
|
|
|
00:10
|
Gary Rhodes wybiera się na wakacje na Karaiby. Podczas urlopu nie zamierza jednak rezygnować ze swojej największej pasji, jaką jest gotowanie. Zamierza poznać nowe smaki i przepisy na lokalne potrawy. Gary odwiedza osiem wysp karaibskich - od Jamajki przez Curacao, Barbados po Trinidad. Wszędzie dowiaduje się, jak przygotować oryginalne ...
|
|
|
|
|
00:45
|
Anna i Kristina nie są kucharkami. Przygotowując posiłki dla rodziny, sięgają jednak dość często po przepisy znanych szefów kuchni. Jednak już dawno stwierdziły, że mimo to nie zawsze są w stanie przyrządzić potrawy opisywane w książkach. Dzięki Annie i Kristinie widzowie dowiedzą się, które książki kulinarne zawierają w ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1:15
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
1:20
|
Anna i Kristina nie są kucharkami. Przygotowując posiłki dla rodziny, sięgają jednak dość często po przepisy znanych szefów kuchni. Jednak już dawno stwierdziły, że mimo to nie zawsze są w stanie przyrządzić potrawy opisywane w książkach. Dzięki Annie i Kristinie widzowie dowiedzą się, które książki kulinarne zawierają w ...
|
|
|
|
1:00
|
Po kilku latach spędzonych w położonej w hrabstwie Dorset wsi River Cottage Hugh Fearnley-Whittingstall wspomina to, co go spotkało. W 1998 roku Hugh postanowił zająć się uprawą własnych owoców i warzyw. Chciał w ten sposób osiągnąć samowystarczalność, mieć pewność, co do jakości pożywienia i być blisko natury. W tym ...
|
|
|
|
|
1:45
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
1:50
|
|
|
|
|
1:35
|
Trzynastoodcinkowa seria poświęcona wpływowi odżywiania na kondycję ludzkiego organizmu. Nie od dziś wiadomo, że jesteśmy tym, co jemy. Już najstarsze kultury praktykowały leczenie pożywieniem. Może warto powrócić do stworzonej przez przodków tradycji i wykorzystywać żywność w leczeniu pospolitych chorób: migreny, grypy, ...
|
|
|
|
|
2:10
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
2:25
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
2:15
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
2:00
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
2:25
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
2:50
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
2:30
|
Dietosfera
- odc. 4, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony dietom i zasadom zdrowego żywienia. Zgłoszeni do niego ludzie w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do złych nawyków żywieniowych, przygotowali amatorskie materiały filmowe przedstawiające ich styl życia. Po ich obejrzeniu, prowadząca Magdalena Jarzynka podda analizie każdy przypadek oraz udzieli ...
|
|
|
|
2:40
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
2:55
|
|
|
|
|
|
3:05
|
Dietosfera
- odc. 3, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony dietom i zasadom zdrowego żywienia. Zgłoszeni do niego ludzie w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do złych nawyków żywieniowych, przygotowali amatorskie materiały filmowe przedstawiające ich styl życia. Po ich obejrzeniu, prowadząca Magdalena Jarzynka podda analizie każdy przypadek oraz udzieli ...
|
|
|
|
3:00
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
3:15
|
|
|
|
|
3:25
|
Mammaryla
- odc. 9, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
|
3:35
|
Nowa seria programów pary wegetarian: Joli Słomy i Mirka Trymbulaka, którzy zaproponują nowe przepisy idealne na jesienne dni. Tak jak poprzednio składnikami ich dań będą przede wszystkim produkty, które można znaleźć w przydomowym ogródku lub na pobliskim targu. W jesiennym atelier znajdą się przepisy na babkę ziemniaczaną z ...
|
3:45
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
|
|
|
3:40
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
3:55
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
|
|
|
|
4:10
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
4:05
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
4:10
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
4:40
|
|
|
|
|
4:35
|
|
|
|
|
4:35
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
|
5:05
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
5:29
|
|
|
|
|
5:00
|
Dietosfera
- odc. 4, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony dietom i zasadom zdrowego żywienia. Zgłoszeni do niego ludzie w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do złych nawyków żywieniowych, przygotowali amatorskie materiały filmowe przedstawiające ich styl życia. Po ich obejrzeniu, prowadząca Magdalena Jarzynka podda analizie każdy przypadek oraz udzieli ...
|
5:29
|
|
|
|
|
5:00
|
Dietosfera
- odc. 5, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony dietom i zasadom zdrowego żywienia. Zgłoszeni do niego ludzie w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do złych nawyków żywieniowych, przygotowali amatorskie materiały filmowe przedstawiające ich styl życia. Po ich obejrzeniu, prowadząca Magdalena Jarzynka podda analizie każdy przypadek oraz udzieli ...
|
5:29
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|