|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Piątek (2013-01-04)
|
|
Sobota (2013-01-05)
|
|
Niedziela (2013-01-06)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5:30
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
5:30
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
5:30
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
|
6:20
|
Mammaryla
- odc. 4, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
6:15
|
Mammaryla
- odc. 5, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
6:15
|
Mammaryla
- odc. 6, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
|
6:50
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
6:45
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
6:45
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
|
7:25
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
7:15
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
7:15
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
|
7:45
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
7:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
7:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:15
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
8:15
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
|
|
|
8:45
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:20
|
Miguel Maestre, jeden z najprzystojniejszych hiszpańskich szefów kuchni zaprasza na swój program. Miguel przemierza fascynującą Australię i przygotowuje dania, które rozpalają apetyt. Widzowie dowiedzą się, jak przygotować doskonałe dania główne, desery i koktajle. Wśród propozycji Miguela znajdą się m.in. carpaccio z ...
|
|
|
|
9:05
|
|
|
|
|
|
|
|
9:50
|
|
|
|
|
9:40
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:20
|
Claire Robinson udowadnia, że gotowanie nie jest trudne i że każdy potrafi przygotować dania na wszystkie okazje. Gospodyni programu przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników, a swoim entuzjazmem zaraża nawet najbardziej opornych adeptów sztuki kulinarnych. Dania, które proponuje widzom są łatwe i pyszne. Przecież ...
|
|
|
|
10:15
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
10:45
|
Najsłynniejsza polska cukierniczka, Bożena Sikoń, prezentuje widzom przepisy na słodkości, które widzowie mogą z powodzeniem samodzielnie przygotować w domu. Wśród jej propozycji są m. in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe. Każdy odcinek programu poświęcony jest odrębnemu produktowi, z którego można przygotować dwie pyszne ...
|
|
|
|
10:50
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Historia omletów sięga epoki rzymskiej. W Polsce pojawiły się one za czasów królowej Marysieńki Sobieskiej, która podobno przepadała za tą potrawą. Omlety można ...
|
|
|
|
10:45
|
|
|
|
|
|
11:00
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
11:15
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
11:15
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Dzisiaj Karol Okrasa przygotowuje smakowite zupy rybne. Mięso ryb morskich zawiera kwasy tłuszczowe typu omega 3. Mają one zbawienny wpływ na nasz organizm - chronią przed ...
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:45
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
11:40
|
Miguel Maestre, jeden z najprzystojniejszych hiszpańskich szefów kuchni zaprasza na swój program. Miguel przemierza fascynującą Australię i przygotowuje dania, które rozpalają apetyt. Widzowie dowiedzą się, jak przygotować doskonałe dania główne, desery i koktajle. Wśród propozycji Miguela znajdą się m.in. carpaccio z ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:05
|
|
|
|
|
|
|
12:10
|
|
|
|
|
|
12:35
|
Kolejna odsłona wegetariańskiego programu Joli Słomy i Mirka Trymbulaka. Tym razem w każdym z odcinków gospodarze programu podawać będą przepisy na znakomite zimowe zupy. Jola i Mirek przygotowali specjalne rozgrzewające receptury, oparte na tradycyjnych smakach. Dzięki nim widzowie poznają przepisy na zupę grzybową z mlekiem ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:35
|
|
|
|
|
12:40
|
Claire Robinson udowadnia, że gotowanie nie jest trudne i że każdy potrafi przygotować dania na wszystkie okazje. Gospodyni programu przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników, a swoim entuzjazmem zaraża nawet najbardziej opornych adeptów sztuki kulinarnych. Dania, które proponuje widzom są łatwe i pyszne. Przecież ...
|
|
|
|
|
13:15
|
|
|
|
|
13:15
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
13:05
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
13:50
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
13:45
|
|
|
|
|
13:30
|
Trzynastoodcinkowa seria poświęcona wpływowi odżywiania na kondycję ludzkiego organizmu. Nie od dziś wiadomo, że jesteśmy tym, co jemy. Już najstarsze kultury praktykowały leczenie pożywieniem. Może warto powrócić do stworzonej przez przodków tradycji i wykorzystywać żywność w leczeniu pospolitych chorób: migreny, grypy, ...
|
|
|
|
|
14:20
|
Gary Rhodes wybiera się na wakacje na Karaiby. Podczas urlopu nie zamierza jednak rezygnować ze swojej największej pasji, jaką jest gotowanie. Zamierza poznać nowe smaki i przepisy na lokalne potrawy. Gary odwiedza osiem wysp karaibskich - od Jamajki przez Curacao, Barbados po Trinidad. Wszędzie dowiaduje się, jak przygotować oryginalne ...
|
|
|
|
14:15
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
14:00
|
Twórcy filmu odwiedzili trzy największe na świecie korporacje wytwarzające produkty spożywcze. Badali, w jaki sposób butelkowana woda, płatki śniadaniowe i jogurty zaczęły przynosić krociowe zyski. Wszystko wskazuje na to, że producenci przekonali konsumentów, że życie bez tych trzech artykułów spożywczych nie jest możliwe. ...
|
|
|
|
|
|
|
14:30
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
|
|
|
15:10
|
|
|
|
|
15:00
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
15:00
|
Paul Finkelstein, zwany przez uczniów Finkiem, jest nauczycielem w szkole gastronomicznej. Z pasją walczy o podniesienie świadomości zdrowego żywienia wśród młodzieży. Aby zrealizować swój cel, Fink organizuje dla lekcje w różnych miejscach, np. stołówce dla bezdomnych i ekskluzywnej restauracji. Jego metody uczą młodych ludzi ...
|
15:25
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Ta wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o potrzebach młodych kobiet. Dlatego w jej menu nie zabraknie ...
|
|
|
|
|
15:40
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
15:30
|
Miguel Maestre, jeden z najprzystojniejszych hiszpańskich szefów kuchni zaprasza na swój program. Miguel przemierza fascynującą Australię i przygotowuje dania, które rozpalają apetyt. Widzowie dowiedzą się, jak przygotować doskonałe dania główne, desery i koktajle. Wśród propozycji Miguela znajdą się m.in. carpaccio z ...
|
|
|
|
15:55
|
Program dla wszystkich smakoszy, którzy twierdzą, że w domu nie da się przyrządzić potraw godnych najlepszych restauracji. Prowadząca program Anne Burrell, zdradzi wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni. W proponowanym przez nią menu znajdą się m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatny i soczysty pieczony ...
|
|
|
|
|
16:10
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Kuchnia włoska jest prosta, dzięki czemu zrobiła światową karierę. Dziś Karol Okrasa przygotowuje lasagne z kurczaka zapiekane z anchois w sosie z sera pleśniowego. ...
|
|
|
|
16:00
|
|
|
|
|
16:20
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Historia omletów sięga epoki rzymskiej. W Polsce pojawiły się one za czasów królowej Marysieńki Sobieskiej, która podobno przepadała za tą potrawą. Omlety można ...
|
|
|
|
|
16:35
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
16:30
|
Kuchnia Francji to nieustająca podróż poprzez świat smaków oraz receptur doskonalonych przez wieki. Mimo że dania pochodzące z tego kraju kojarzą się z wykwintnością i wyrafinowaniem, można je bez kłopotu przygotować w każdej kuchni. Miłośniczka kuchni francuskiej, Laura Calder w kolejnych odcinkach zdradzi widzom przepisy na ...
|
|
|
|
16:45
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
|
17:00
|
Kuchnia Francji to nieustająca podróż poprzez świat smaków oraz receptur doskonalonych przez wieki. Mimo że dania pochodzące z tego kraju kojarzą się z wykwintnością i wyrafinowaniem, można je bez kłopotu przygotować w każdej kuchni. Miłośniczka kuchni francuskiej, Laura Calder w kolejnych odcinkach zdradzi widzom przepisy na ...
|
|
|
|
17:00
|
Jamie Oliver, prezentuje różnorodność smaków kuchni brytyjskiej. Znany kucharz podróżuje po swoim kraju i odkrywa jego bogatą historię kulinarną. Okazuje się, że potrawy wyspiarzy to nie tylko ryba z frytkami z dodatkiem octu zawijana w gazetę i słynna herbata podawana o piątej po południu. Kuchnia Wielkiej Brytanii to również ...
|
|
|
|
17:15
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
17:30
|
|
|
|
|
17:55
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Ta wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o potrzebach młodych kobiet. Dlatego w jej menu nie zabraknie ...
|
|
|
|
17:45
|
Australijski restaurator Bill Granger wyrusza do Wielkiej Brytanii, aby szukać tam kulinarnych inspiracji. Kucharz prezentuje widzom przepisy na dania, które są idealne na weekendowe spotkania z przyjaciółmi. Bill nierzadko samodzielnie zdobywa składniki do swoich potraw, wędkując, szukając małżów morskich, robiąc zakupy na ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
|
|
|
|
18:20
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Dzisiaj Karol Okrasa przygotowuje smakowite zupy rybne. Mięso ryb morskich zawiera kwasy tłuszczowe typu omega 3. Mają one zbawienny wpływ na nasz organizm - chronią przed ...
|
|
|
|
|
|
|
18:35
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
18:45
|
Szefowie kuchni Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają świat w poszukiwaniu egzotycznych inspiracji kulinarnych. Omijają jednak główne szlaki turystyczne, ich celem są nowe, nieznane potrawy i nowi znajomi z Belize, Maroka, Jamajki, Sardynii, Meksyku i Portugalii. W każdym miejscu, w którym goszczą, dają się uwieść lokalnej ...
|
|
|
|
18:35
|
Miguel Maestre, jeden z najprzystojniejszych hiszpańskich szefów kuchni zaprasza na swój program. Miguel przemierza fascynującą Australię i przygotowuje dania, które rozpalają apetyt. Widzowie dowiedzą się, jak przygotować doskonałe dania główne, desery i koktajle. Wśród propozycji Miguela znajdą się m.in. carpaccio z ...
|
|
|
|
|
19:05
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
19:15
|
Program, w którym szefowie kuchni najlepszych amerykańskich restauracji popisują się swoimi umiejętnościami i rywalizują o tytuł "Top Chef" oraz nagrodę w wysokości 100 tys. dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. W pierwszych odcinkach mistrzowie podzieleni na 6 czteroosobowych zespołów będą eliminować się w ...
|
|
|
|
19:00
|
Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie ...
|
|
|
|
|
19:30
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
|
|
19:30
|
|
|
|
|
|
20:00
|
Kuchnia Francji to nieustająca podróż poprzez świat smaków oraz receptur doskonalonych przez wieki. Mimo że dania pochodzące z tego kraju kojarzą się z wykwintnością i wyrafinowaniem, można je bez kłopotu przygotować w każdej kuchni. Miłośniczka kuchni francuskiej, Laura Calder w kolejnych odcinkach zdradzi widzom przepisy na ...
|
|
|
|
20:05
|
Seria stworzona z myślą o mięsożercach, do których należy również gospodarz programu Adrian Richardson. Ten szef kuchni na temat mięs wie wszystko - jak je wybierać, kroić, przyrządzać i podawać. Sam wytwarza wędliny. W programie Adrian pokaże, jak należy przygotować różnorodne dania z kurczaka, wieprzowiny, wołowiny i ...
|
|
|
|
20:00
|
Claire Robinson udowadnia, że gotowanie nie jest trudne i że każdy potrafi przygotować dania na wszystkie okazje. Gospodyni programu przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników, a swoim entuzjazmem zaraża nawet najbardziej opornych adeptów sztuki kulinarnych. Dania, które proponuje widzom są łatwe i pyszne. Przecież ...
|
|
|
|
|
20:30
|
Program, w którym szefowie kuchni najlepszych amerykańskich restauracji popisują się swoimi umiejętnościami i rywalizują o tytuł "Top Chef" oraz nagrodę w wysokości 100 tys. dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. W pierwszych odcinkach mistrzowie podzieleni na 6 czteroosobowych zespołów będą eliminować się w ...
|
|
|
|
20:35
|
Szef kuchni Rocco DiSpirito zaprasza widzów do świata ekskluzywnych nowojorskich przyjęć. W każdym odcinku programu bierze udział trzech kucharzy. Konkurujący szefowie kuchni pochodzą z różnych środowisk - od profesjonalnych restauratorów po smakoszy samouków. Uczestnicy muszą zaimponować wielkiemu DiSpirito, przygotowując swoje ...
|
|
|
|
20:30
|
|
|
|
|
|
21:25
|
Jamie Oliver, prezentuje różnorodność smaków kuchni brytyjskiej. Znany kucharz podróżuje po swoim kraju i odkrywa jego bogatą historię kulinarną. Okazuje się, że potrawy wyspiarzy to nie tylko ryba z frytkami z dodatkiem octu zawijana w gazetę i słynna herbata podawana o piątej po południu. Kuchnia Wielkiej Brytanii to również ...
|
|
|
|
21:25
|
|
|
|
|
21:00
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21:30
|
Twórcy filmu odwiedzili trzy największe na świecie korporacje wytwarzające produkty spożywcze. Badali, w jaki sposób butelkowana woda, płatki śniadaniowe i jogurty zaczęły przynosić krociowe zyski. Wszystko wskazuje na to, że producenci przekonali konsumentów, że życie bez tych trzech artykułów spożywczych nie jest możliwe. ...
|
|
|
|
|
22:20
|
W używanym w Indiach języku marathi słowo "dabbawala" oznacza osobę niosącą pudełko. W Bombaju określa się tak ludzi dostarczających ciepłe posiłki. Na 20 mln mieszkańców miasta jest tam 5 tys. dabbawalas. Początki tego typu działalności sięgają rządów Brytyjczyków na tym terenie, którym nie smakowało indyjskie jedzenie. ...
|
|
|
|
22:00
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22:50
|
Heston Blumenthal, kucharz, zwolennik kuchni molekularnej, rozwiązuje kulinarne problemy czterech brytyjskich firm i organizacji: British Airways, Cineworld Cinemas, Dziecięcego Szpitala NHS w Liverpoolu oraz Królewskiej Marynarki Wojennej. Produkty oferowane te placówki nie należą do najlepszych. Heston chce to zmienić i przywrócić ...
|
|
|
|
22:30
|
Szefowie kuchni Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają świat w poszukiwaniu egzotycznych inspiracji kulinarnych. Omijają jednak główne szlaki turystyczne, ich celem są nowe, nieznane potrawy i nowi znajomi z Belize, Maroka, Jamajki, Sardynii, Meksyku i Portugalii. W każdym miejscu, w którym goszczą, dają się uwieść lokalnej ...
|
|
|
|
|
23:15
|
Szefowie kuchni Gordon Martin i Rodney Bowers przemierzają świat w poszukiwaniu egzotycznych inspiracji kulinarnych. Omijają jednak główne szlaki turystyczne, ich celem są nowe, nieznane potrawy i nowi znajomi z Belize, Maroka, Jamajki, Sardynii, Meksyku i Portugalii. W każdym miejscu, w którym goszczą, dają się uwieść lokalnej ...
|
|
|
|
|
|
23:00
|
Seria stworzona z myślą o mięsożercach, do których należy również gospodarz programu Adrian Richardson. Ten szef kuchni na temat mięs wie wszystko - jak je wybierać, kroić, przyrządzać i podawać. Sam wytwarza wędliny. W programie Adrian pokaże, jak należy przygotować różnorodne dania z kurczaka, wieprzowiny, wołowiny i ...
|
23:20
|
Szef kuchni Rocco DiSpirito zaprasza widzów do świata ekskluzywnych nowojorskich przyjęć. W każdym odcinku programu bierze udział trzech kucharzy. Konkurujący szefowie kuchni pochodzą z różnych środowisk - od profesjonalnych restauratorów po smakoszy samouków. Uczestnicy muszą zaimponować wielkiemu DiSpirito, przygotowując swoje ...
|
|
|
|
|
23:45
|
Program, w którym szefowie kuchni najlepszych amerykańskich restauracji popisują się swoimi umiejętnościami i rywalizują o tytuł "Top Chef" oraz nagrodę w wysokości 100 tys. dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. W pierwszych odcinkach mistrzowie podzieleni na 6 czteroosobowych zespołów będą eliminować się w ...
|
|
|
|
23:40
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
00:10
|
Claire Robinson udowadnia, że gotowanie nie jest trudne i że każdy potrafi przygotować dania na wszystkie okazje. Gospodyni programu przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników, a swoim entuzjazmem zaraża nawet najbardziej opornych adeptów sztuki kulinarnych. Dania, które proponuje widzom są łatwe i pyszne. Przecież ...
|
|
|
|
00:25
|
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, odkrywając prawdziwe smaki świata. Jego kulinarne wyprawy zawierają element ryzyka, Anthony konsekwentnie omija lokale popularne wśród turystów. Stołuje się w dalekich od sterylności miejscach, popularnych wśród mieszkańców danego miasta. Uważa, że ...
|
|
|
|
|
00:35
|
|
|
|
|
00:35
|
|
|
|
|
|
|
|
1:05
|
Serial poświęcony potrawom z Wielkiej Brytanii. Prowadzący program mistrz sztuki kulinarnej, Gary Rhodes, w każdym odcinku przedstawia dania typowe dla tradycyjnego menu wyspiarzy. Przygotowuje przystawki, zdradza ciekawe przepisy na zupy i wyjątkowe dania główne. Serwuje również wyśmienite puddingi. Przepisy stosowane przez ...
|
|
|
|
|
|
1:15
|
Trzynastoodcinkowa seria poświęcona wpływowi odżywiania na kondycję ludzkiego organizmu. Nie od dziś wiadomo, że jesteśmy tym, co jemy. Już najstarsze kultury praktykowały leczenie pożywieniem. Może warto powrócić do stworzonej przez przodków tradycji i wykorzystywać żywność w leczeniu pospolitych chorób: migreny, grypy, ...
|
|
|
|
|
1:55
|
Mammaryla
- odc. 4, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
1:30
|
Mammaryla
- odc. 5, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
1:45
|
Program dla wszystkich smakoszy, którzy twierdzą, że w domu nie da się przyrządzić potraw godnych najlepszych restauracji. Prowadząca program Anne Burrell, zdradzi wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni. W proponowanym przez nią menu znajdą się m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatny i soczysty pieczony ...
|
|
|
|
|
2:25
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
2:00
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
2:25
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
2:10
|
Mammaryla
- odc. 6, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
|
2:55
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
2:40
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
2:35
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
|
3:15
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
3:05
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
3:05
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
3:20
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
|
3:40
|
Nowe odcinki programu lekko odmienione, lecz nie mniej smakowite. Gospodarzem programu będzie, tak jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka, ale zamiast brata, towarzyszyć jej będą różni goście. Będą razem gotować i rozmawiać o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
3:30
|
|
3:55
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
3:45
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
4:10
|
Dietosfera
- odc. 2, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony dietom i zasadom zdrowego żywienia. Zgłoszeni do niego ludzie w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do złych nawyków żywieniowych, przygotowali amatorskie materiały filmowe przedstawiające ich styl życia. Po ich obejrzeniu, prowadząca Magdalena Jarzynka podda analizie każdy przypadek oraz udzieli ...
|
|
|
|
4:10
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
4:10
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
4:40
|
Mammaryla
- odc. 4, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
4:35
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
4:35
|
|
|
|
|
|
5:10
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
5:25
|
|
|
|
|
5:00
|
Mammaryla
- odc. 5, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
5:25
|
|
|
|
|
5:00
|
Mammaryla
- odc. 6, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
5:25
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|