|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Niedziela (2013-06-09)
|
|
Poniedziałek (2013-06-10)
|
|
Wtorek (2013-06-11)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
6:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
6:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
|
6:30
|
Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają zapomnianą kuchnię staropolską. Przebrani w kostiumy z epoki, starają się z łowić ryby w wilanowskim stawie i upolować dziką zwierzynę. W humorystycznej formie przekazują potomnym przepisy sprzed wieków. Przypominają, że niegdyś codziennymi napitkami Polaków były piwo oraz miody. Na ...
|
|
|
|
6:30
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
6:30
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
|
7:00
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
7:00
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski uczy, jak w nowoczesny sposób przygotowywać dania oparte na tradycjach polskiej kuchni. W każdym odcinku zaprezentowane zostają trzy przepisy.
|
|
|
|
7:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
|
7:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
7:30
|
|
|
|
|
7:30
|
|
|
|
|
|
8:15
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
8:00
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską.
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską.
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
8:45
|
Anna Olson jest znaną w Kanadzie restauratorką. W swojej trzeciej już serii kulinarnych popisów podpowie jak przygotować desery, jak je odpowiednio przyozdobić i podać do stołu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:15
|
|
9:25
|
Kuchnia Francji to nieustająca podróż poprzez świat smaków oraz receptur doskonalonych przez wieki. Mimo że dania pochodzące z tego kraju kojarzą się z wykwintnością i wyrafinowaniem, można je bez kłopotu przygotować w każdej kuchni. Miłośniczka kuchni francuskiej, Laura Calder w kolejnych odcinkach zdradzi widzom przepisy na ...
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
|
9:55
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10:15
|
Zabawni szefowie kuchni: Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo opowiadają o specjałach włoskiej kuchni, swoich rodakach, historii swojego kraju i pięknie jego krajobrazów. W poszczególnych odcinkach oprowadzą widzów po rodzinnej Kalabrii, słynącej z oliwy Liguirii, znanych z kasztanowych gnocchi i cudownej pizzy wioskach alpejskich. ...
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
10:40
|
Seria pokazuje proces tworzenia niezwykłych tortów weselnych. Te ciasta w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków naszych babć. To prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki, które są warte fortunę. W każdym odcinku powstają trzy finezyjne torty. Pracują nad nimi mistrzowie z trzech amerykańskich cukierni. Obserwujemy proces ...
|
|
|
|
10:40
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
|
11:15
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
|
|
11:05
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:05
|
Doktor Anu Bhatia z grupą sześciu śmiałków testuje skuteczność diet odchudzających. Jak powszechnie wiadomo błyskawiczna utrata wagi, którą gwarantuje część z nich, może zaszkodzić zdrowiu. W dodatku zrzucone kilogramy powracają w zaskakującym tempie. Niestety kluczem do zgrabnej sylwetki jest racjonalna, zbilansowana dieta i, ...
|
|
|
|
12:00
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
12:05
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
13:00
|
Złe nawyki
- dramat obyczajowy, Meksyk 2007
Reż. Simón Bross
Wyk. Ximena Ayala jako Matilde, Elena de Haro jako Elena,...
Pełan ironii historia kilkorga mieszkańców Meksyku, którym złe nawyki żywieniowe i próżność niszczą życie. Anorektyczka Elena (Elena de Haro) walczy od lat ze swoją korpulentną córką Lindą (Elisa Vicedo), której się wstydzi. Co jakiś czas stara się zmusić dziewczynę, do poddania się kolejnym terapiom, które mają pomóc ...
|
|
|
|
13:20
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
13:15
|
Anna Olson jest znaną w Kanadzie restauratorką. W swojej trzeciej już serii kulinarnych popisów podpowie jak przygotować desery, jak je odpowiednio przyozdobić i podać do stołu.
|
|
|
|
|
|
|
13:50
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
13:40
|
Jamie Oliver podejmuje się otworzyć i poprowadzić restaurację mając do pomocy jedynie 15 bezrobotnych osób. To grupa młodych ludzi, którzy nigdy wcześniej nie mieli do czynienia z gotowaniem. Kamera towarzyszyła najsłynniejszemu brytyjskiemu szefowi kuchni przez pełne siedem miesięcy, od burzy mózgów, z której narodził się ...
|
|
|
|
|
|
|
14:10
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
|
|
|
14:40
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
|
|
14:35
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
|
15:25
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
15:00
|
Twórcy filmu odwiedzili trzy największe na świecie korporacje wytwarzające produkty spożywcze. Badali, w jaki sposób butelkowana woda, płatki śniadaniowe i jogurty zaczęły przynosić krociowe zyski. Wszystko wskazuje na to, że producenci przekonali konsumentów, że życie bez tych trzech artykułów spożywczych nie jest możliwe. ...
|
|
|
|
15:05
|
Szef kuchni Adrian Richardson doskonale wie, jak wybierać, kroić, przyrządzać i podawać mięso. Przedstawia sprawdzone przepisy przydatne też dla osób, które nie mają czasu na gotowanie.
|
|
|
|
|
15:55
|
Robert Irvine podejmuje poważne wyzwanie. W każdym odcinku, w nieznanym miejscu, w ściśle określonym czasie, bez przygotowania, ma przyrządzić obiad dla pokaźnej liczby osób. Na szczęście mistrz kuchnie nie jest sam. Ma do pomocy kilkoro ludzi. Z nimi, rzucony w miejsce akcji, musi rozpoznać teren, zbadać dostępność składników ...
|
|
|
|
|
|
15:30
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu zajmowały pierwsze miejsca na listach bestsellerów.
|
|
|
|
|
|
|
16:00
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
16:00
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
|
16:40
|
|
16:50
|
Seria pokazuje proces tworzenia niezwykłych tortów weselnych. Te ciasta w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków naszych babć. To prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki, które są warte fortunę. W każdym odcinku powstają trzy finezyjne torty. Pracują nad nimi mistrzowie z trzech amerykańskich cukierni. Obserwujemy proces ...
|
|
|
|
16:30
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
16:30
|
Janella Purcell i Gary Mehigan porównują wiele wykluczających się teorii na temat prawidłowego żywienia. Zasięgają opinii specjalistów. Także ciekawe przepisy na dania kuchni chińskiej, węgierskiej i australijskiej.
|
|
|
|
|
|
|
17:00
|
Fred Chesneau podróżuje po różnych miejscach świata, próbując oryginalnych potraw. Tym razem odwiedza Peru, Liban, Mauritius i Vanuatu. Poznaje tajemnice każdej z miejscowych kuchni.
|
|
|
|
17:00
|
Fred Chesneau podróżuje po różnych miejscach świata, próbując oryginalnych potraw. Tym razem odwiedza Peru, Liban, Mauritius i Vanuatu. Poznaje tajemnice każdej z miejscowych kuchni.
|
|
|
|
|
17:40
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
18:00
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
18:30
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
18:30
|
Australijska ikona domowego gotowania, Donna Hay pokazuje, jak w krótkim czasie przygotować wyśmienite i pożywne dania. Naczelna zasada przyświecająca technice kulinarnej Donny brzmi: szybko, świeżo i prosto. Gospodyni programu udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością, a potrawy mogą doskonale wyglądać i smakować.
|
|
|
|
18:30
|
Australijska ikona domowego gotowania, Donna Hay pokazuje, jak w krótkim czasie przygotować wyśmienite i pożywne dania. Naczelna zasada przyświecająca technice kulinarnej Donny brzmi: szybko, świeżo i prosto. Gospodyni programu udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością, a potrawy mogą doskonale wyglądać i smakować.
|
|
|
|
|
19:15
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
|
|
|
19:30
|
Anna Olson jest znaną w Kanadzie restauratorką. W swojej trzeciej już serii kulinarnych popisów podpowie jak przygotować desery, jak je odpowiednio przyozdobić i podać do stołu.
|
|
|
|
19:30
|
Anna Olson jest znaną w Kanadzie restauratorką. W swojej trzeciej już serii kulinarnych popisów podpowie jak przygotować desery, jak je odpowiednio przyozdobić i podać do stołu.
|
|
|
|
|
20:00
|
Islandzki szef kuchni Völundur Snar Völundarson łączy kulinarną pasję i zamiłowanie do natury. Gotuje, używając najświeższych składników, dzięki którym tworzy proste, ale niezwykle apetyczne dania. W programie zaprezentuje najlepsze dania słynącej z mięs i ryb Islandii i przekona widzów do odwiedzenia tej surowej ale pięknej ...
|
|
|
|
20:00
|
Szef kuchni Adrian Richardson doskonale wie, jak wybierać, kroić, przyrządzać i podawać mięso. Przedstawia sprawdzone przepisy przydatne też dla osób, które nie mają czasu na gotowanie.
|
|
|
|
20:00
|
Szef kuchni Adrian Richardson doskonale wie, jak wybierać, kroić, przyrządzać i podawać mięso. Przedstawia sprawdzone przepisy przydatne też dla osób, które nie mają czasu na gotowanie.
|
|
|
|
|
20:30
|
Stuart MacGill - australijska gwiazda krykieta zabiera widzów w podróż szlakiem najciekawszych win z krainy kangurów. W programie MacGill odwiedza najlepsze winiarskie regiony Australii, odkrywa historie najmłodszego pokolenia winiarzy i sprawdza, jaki wpływ mają na rozwój lokalnego rynku. Pasjonat wina swoją wyprawę zaczyna w ...
|
|
|
|
20:30
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
20:30
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
|
21:00
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
21:15
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
21:20
|
|
|
|
|
|
21:50
|
|
|
|
|
21:30
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu zajmowały pierwsze miejsca na listach bestsellerów.
|
|
|
|
21:30
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu zajmowały pierwsze miejsca na listach bestsellerów.
|
|
|
|
|
22:00
|
Maeve O'Meara i Joanna Savill odkrywają tajniki australijskiej kuchni. W programie dla smakoszy znajdą się m.in. przepisy na świeże australijskie ślimaki, ogórek morski oraz korzeń lotosu.
|
|
|
|
22:00
|
Jamie Oliver podejmuje się otworzyć i poprowadzić restaurację mając do pomocy jedynie 15 bezrobotnych osób. To grupa młodych ludzi, którzy nigdy wcześniej nie mieli do czynienia z gotowaniem. Kamera towarzyszyła najsłynniejszemu brytyjskiemu szefowi kuchni przez pełne siedem miesięcy, od burzy mózgów, z której narodził się ...
|
|
|
|
22:00
|
Druga seria przedstawiająca zabawne perypetia pracowników wyimaginowanego brytyjskiego supermarketu "Valco". Tu praca rozpoczyna się o świcie. Pracownicy biegają po terenie hali, przygotowując się na przybycie klientów. Mimo nawału pracy znajdują również czas na zwierzenie, plotki i poważne rozmowy o osobistych problemach. Bywa, ...
|
|
|
|
|
22:30
|
Twórcy filmu odwiedzili trzy największe na świecie korporacje wytwarzające produkty spożywcze. Badali, w jaki sposób butelkowana woda, płatki śniadaniowe i jogurty zaczęły przynosić krociowe zyski. Wszystko wskazuje na to, że producenci przekonali konsumentów, że życie bez tych trzech artykułów spożywczych nie jest możliwe. ...
|
|
|
|
|
|
22:30
|
Fred Chesneau podróżuje po różnych miejscach świata, próbując oryginalnych potraw. Tym razem odwiedza Peru, Liban, Mauritius i Vanuatu. Poznaje tajemnice każdej z miejscowych kuchni.
|
|
|
|
|
|
|
23:00
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
|
|
|
23:30
|
Australijski restaurator Bill Granger wyrusza do Wielkiej Brytanii, aby szukać tam kulinarnych inspiracji. Kucharz prezentuje widzom przepisy na dania, które są idealne na weekendowe spotkania z przyjaciółmi. Bill nierzadko samodzielnie zdobywa składniki do swoich potraw, wędkując, szukając małżów morskich, robiąc zakupy na ...
|
|
|
|
23:30
|
Maeve O'Meara i Joanna Savill odkrywają tajniki australijskiej kuchni. W programie dla smakoszy znajdą się m.in. przepisy na świeże australijskie ślimaki, ogórek morski oraz korzeń lotosu.
|
|
|
|
23:30
|
Australijska ikona domowego gotowania, Donna Hay pokazuje, jak w krótkim czasie przygotować wyśmienite i pożywne dania. Naczelna zasada przyświecająca technice kulinarnej Donny brzmi: szybko, świeżo i prosto. Gospodyni programu udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością, a potrawy mogą doskonale wyglądać i smakować.
|
|
|
|
|
00:20
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
00:00
|
Stuart MacGill - australijska gwiazda krykieta zabiera widzów w podróż szlakiem najciekawszych win z krainy kangurów. W programie MacGill odwiedza najlepsze winiarskie regiony Australii, odkrywa historie najmłodszego pokolenia winiarzy i sprawdza, jaki wpływ mają na rozwój lokalnego rynku. Pasjonat wina swoją wyprawę zaczyna w ...
|
|
|
|
00:00
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
|
00:35
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
00:35
|
Robert Irvine podejmuje poważne wyzwanie. W każdym odcinku, w nieznanym miejscu, w ściśle określonym czasie, bez przygotowania, ma przyrządzić obiad dla pokaźnej liczby osób. Na szczęście mistrz kuchnie nie jest sam. Ma do pomocy kilkoro ludzi. Z nimi, rzucony w miejsce akcji, musi rozpoznać teren, zbadać dostępność składników ...
|
|
|
|
00:45
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
|
1:05
|
|
1:15
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
1:25
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
1:00
|
Co miesiąc stacja ogłasza konkurs dla widzów na najciekawsze przepisy na dania tematyczne. Spośród nadesłanych propozycji jury kuchni+ wybierze dziesięć najciekawszych potraw. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego oraz staną przed kamerą.
|
|
|
|
|
|
|
1:45
|
Gospodarz programu Łukasz Łuczaj - etnobotanik, autor kulinarnych warsztatów dzikiego gotowania - uczy, jak przygotować pyszne potrawy z wykorzystaniem dziko rosnących roślin jadalnych.
|
|
|
|
1:30
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
|
2:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
2:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
2:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
|
2:30
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice.
|
|
|
|
2:30
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice.
|
|
|
|
2:30
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice.
|
2:55
|
|
|
|
|
|
3:00
|
Ł'apetyt 2
- odc. 3, magazyn kulinarny, Polska 2010
W drugiej serii swojego programu Grzegorz Łapanowski, zachęca widzów refleksji nad codzienną dietą i zmiany nawyków żywieniowych. Proponuje rozwiązania, które czynią życie lepszym. Przekonuje, jak ważne są poszczególne etapy przygotowywania potraw, począwszy do świadomego wyboru składników, poprzez ich odpowiednie zestawienie, ...
|
|
|
|
3:00
|
Ł'apetyt 2
- odc. 4, magazyn kulinarny, Polska 2010
W drugiej serii swojego programu Grzegorz Łapanowski, zachęca widzów refleksji nad codzienną dietą i zmiany nawyków żywieniowych. Proponuje rozwiązania, które czynią życie lepszym. Przekonuje, jak ważne są poszczególne etapy przygotowywania potraw, począwszy do świadomego wyboru składników, poprzez ich odpowiednie zestawienie, ...
|
|
|
|
3:05
|
Ł'apetyt 2
- odc. 5, magazyn kulinarny, Polska 2010
W drugiej serii swojego programu Grzegorz Łapanowski, zachęca widzów refleksji nad codzienną dietą i zmiany nawyków żywieniowych. Proponuje rozwiązania, które czynią życie lepszym. Przekonuje, jak ważne są poszczególne etapy przygotowywania potraw, począwszy do świadomego wyboru składników, poprzez ich odpowiednie zestawienie, ...
|
|
|
|
|
3:30
|
ATELIER SMAKU
- odc. 13, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Prow. Jola Słoma, Mirek Trymbulak
Pierwszy program kulinarny w całości poświęcony tajnikom wegetarianizmu. Zajrzymy do kuchni, w której nie ma miejsca na mięso i poznamy nowe, bogate smaki i zapachy.
|
|
|
|
3:30
|
Co miesiąc stacja ogłasza konkurs dla widzów na najciekawsze przepisy na dania tematyczne. Spośród nadesłanych propozycji jury kuchni+ wybierze dziesięć najciekawszych potraw. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego oraz staną przed kamerą.
|
|
|
|
3:30
|
Co miesiąc stacja ogłasza konkurs dla widzów na najciekawsze przepisy na dania tematyczne. Spośród nadesłanych propozycji jury kuchni+ wybierze dziesięć najciekawszych potraw. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego oraz staną przed kamerą.
|
|
|
|
|
4:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
4:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
4:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
|
4:30
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
|
|
|
4:30
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
|
|
|
4:30
|
Małgorzata Molska zabiera widzów w egzotyczną podróż pachnącą cynamonem, wanilią, kokosami i buddyjskimi kadzidłami. Celem Gosi jest Cejlon i poznanie tajemnic kuchni mieszkańców Sri Lanki. Podczas wizyt w Kolombo, nad oceanem, w rejonie Kandy odważnie spróbuje regionalnych dań i produktów. Każdym z odcinków przygotuje potrawę ...
|
|
|
|
|
5:00
|
|
5:15
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
|
|
|
5:00
|
|
5:15
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
|
|
|
5:00
|
|
5:15
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
|
|
|
|
5:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
5:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
5:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|