|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Wtorek (2013-08-20)
|
|
Środa (2013-08-21)
|
|
Czwartek (2013-08-22)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Mammaryla
- odc. 3, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
6:00
|
Mammaryla
- odc. 4, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
6:00
|
Mammaryla
- odc. 5, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Kolejna seria programów, w których Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Tym razem inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato. W kuchni Tomasza królować będą warzywa i owoce. Widzowie spodziewać się mogą potraw z kabaczka, pomidorów, ogórków, porzeczek i owoców leśnych. Ich ...
|
|
|
|
6:30
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
6:30
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
|
7:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
7:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
7:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
|
7:30
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
7:30
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
7:30
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
|
8:00
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
9:20
|
|
|
|
|
9:20
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
9:20
|
|
|
|
|
|
9:50
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
|
|
9:50
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
10:40
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
W dzisiejszym odcinku autorzy programu chcą przypomnieć, że piwo od wieków było stosowane w kuchni. Napój ten używany jest jako bazy dla zup, a także jako wywar do ...
|
|
|
|
10:40
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
10:40
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
11:05
|
Portrety czworga farmerów, którzy zdecydowali się podjąć ryzyko i zająć się produkcją żywności ekologicznej. Przed nimi wiele wyzwań i kryzysów, które trzeba będzie pokonać.
Brad i Isabel zakładają ekologiczną plantację malin. Ich decyzja poprzedzona była starannymi obliczeniami. Ogromnym nakładem pracy prowadzą swą ...
|
|
|
|
11:05
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Gęś to - obok gołębia - jeden z pierwszych ptaków, które człowiek udomowił. W programie Karol Okrasa będzie oczywiście pokazywał, jak smacznie przyrządzić gęś. W ...
|
|
|
|
11:05
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Ryby to niewątpliwie bardzo smaczny, a także zdrowy element menu. Dieta rybna ma doskonały wpływ na psychikę i zachowanie, a ponadto jest korzystna dla serca i układu ...
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
12:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
12:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
|
12:30
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
13:20
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
|
|
|
13:20
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
|
|
|
13:20
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
|
13:45
|
Maeve O'Meara i Joanna Savill odkrywają tajniki australijskiej kuchni. W programie dla smakoszy znajdą się m.in. przepisy na świeże australijskie ślimaki, ogórek morski oraz korzeń lotosu.
|
|
|
|
13:50
|
Maeve O'Meara i Joanna Savill odkrywają tajniki australijskiej kuchni. W programie dla smakoszy znajdą się m.in. przepisy na świeże australijskie ślimaki, ogórek morski oraz korzeń lotosu.
|
|
|
|
13:50
|
Maeve O'Meara i Joanna Savill odkrywają tajniki australijskiej kuchni. W programie dla smakoszy znajdą się m.in. przepisy na świeże australijskie ślimaki, ogórek morski oraz korzeń lotosu.
|
|
|
|
|
14:15
|
Gospodarz programu Łukasz Łuczaj - etnobotanik, autor kulinarnych warsztatów dzikiego gotowania - uczy, jak przygotować pyszne potrawy z wykorzystaniem dziko rosnących roślin jadalnych.
|
|
|
|
14:25
|
Kolejna wyprawa w poszukiwaniu nowych smaków i aromatów serowarskich. Gospodarz programu, Will Studd odwiedza daleką Północ, gdzie pośród norweskich fiordów i gór szuka serów, których receptura znana jest od czasów Wikingów. Następnie testuje duńskie sery pleśniowe i porównuje je z wyrobami z Walii i Szkocji. Próbuje także ...
|
|
|
|
14:25
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
|
14:35
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
14:55
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15:00
|
|
|
|
|
|
15:30
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
15:30
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
15:30
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
|
16:00
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
16:00
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
16:00
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
16:30
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
16:30
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
16:30
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
17:00
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
17:00
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
17:00
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
|
17:30
|
Maeve O'Meara i Joanna Savill odkrywają tajniki australijskiej kuchni. W programie dla smakoszy znajdą się m.in. przepisy na świeże australijskie ślimaki, ogórek morski oraz korzeń lotosu.
|
|
|
|
17:30
|
Maeve O'Meara i Joanna Savill odkrywają tajniki australijskiej kuchni. W programie dla smakoszy znajdą się m.in. przepisy na świeże australijskie ślimaki, ogórek morski oraz korzeń lotosu.
|
|
|
|
17:30
|
Maeve O'Meara i Joanna Savill odkrywają tajniki australijskiej kuchni. W programie dla smakoszy znajdą się m.in. przepisy na świeże australijskie ślimaki, ogórek morski oraz korzeń lotosu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
18:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
18:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
|
18:30
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
18:30
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
18:30
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Gęś to - obok gołębia - jeden z pierwszych ptaków, które człowiek udomowił. W programie Karol Okrasa będzie oczywiście pokazywał, jak smacznie przyrządzić gęś. W ...
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Ryby to niewątpliwie bardzo smaczny, a także zdrowy element menu. Dieta rybna ma doskonały wpływ na psychikę i zachowanie, a ponadto jest korzystna dla serca i układu ...
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Ostatnio szparagi coraz częściej goszczą na naszych stołach. To korzystna tendencja, gdyż są one smaczne i zdrowe. Ta niskokaloryczna jarzyna oczyszcza organizm z toksyn, ...
|
|
|
|
|
19:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
19:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
19:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
20:00
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
|
|
|
20:00
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
20:00
|
Jamie Oliver, znany z walki z fast foodami i "śmieciowym jedzeniem" zaprasza na swoją kolejną, kulinarną serię. Zafascynowany zdrową żywnością i tym co można dosłownie: wygrzebać z ziemi we własnym ogródku, Jamie przekonuje o wartości gotowania w domu z prostych i ogólnie dostępnych składników. Warzywa i owoce mogą być same ...
|
|
|
|
|
20:30
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
20:30
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
20:30
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
|
21:20
|
|
|
|
|
21:20
|
|
|
|
|
21:20
|
|
|
|
|
|
21:30
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
21:30
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
21:30
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
|
22:00
|
Kolejna wyprawa w poszukiwaniu nowych smaków i aromatów serowarskich. Gospodarz programu, Will Studd odwiedza daleką Północ, gdzie pośród norweskich fiordów i gór szuka serów, których receptura znana jest od czasów Wikingów. Następnie testuje duńskie sery pleśniowe i porównuje je z wyrobami z Walii i Szkocji. Próbuje także ...
|
|
|
|
22:00
|
Kolejna wyprawa w poszukiwaniu nowych smaków i aromatów serowarskich. Gospodarz programu, Will Studd odwiedza daleką Północ, gdzie pośród norweskich fiordów i gór szuka serów, których receptura znana jest od czasów Wikingów. Następnie testuje duńskie sery pleśniowe i porównuje je z wyrobami z Walii i Szkocji. Próbuje także ...
|
|
|
|
22:00
|
Kolejne wyzwanie jakiego podejmuje się Jamie Oliver. Wspólnie z pochodzącym z Melbourne Tobiem, postanowili otworzyć pierwszą restaurację 'Fifteen' ('Piętnastkę') w Australii.
|
|
|
|
|
22:30
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
22:55
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
22:55
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
|
23:00
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
23:25
|
Program, który składa się z 39 odcinków. Jego gospodarz Anna Olson przekonuje, że desery stanowią świetne uzupełnienie diety i to nie tylko dla osób, które nie przejmują się wagą. Pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na wystawne przyjęcie. W każdym programie ...
|
|
|
|
23:25
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
|
23:30
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
23:55
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
|
|
|
00:20
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
00:15
|
Kolejna wyprawa w poszukiwaniu nowych smaków i aromatów serowarskich. Gospodarz programu, Will Studd odwiedza daleką Północ, gdzie pośród norweskich fiordów i gór szuka serów, których receptura znana jest od czasów Wikingów. Następnie testuje duńskie sery pleśniowe i porównuje je z wyrobami z Walii i Szkocji. Próbuje także ...
|
|
|
|
|
00:50
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
00:45
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
|
1:15
|
Kolejna, szósta już, seria niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych programu. Gospodyni Martha Stewart prezentuje w nim inspiracje dotyczące kuchni, dekoracji domu i urządzania przyjęć. Rozmawia także z zaproszonymi gośćmi, wśród których są m.in. gwiazdy show-biznesu, takie jak Philip Seymour Hoffman, Mary J. Blige, Katherine ...
|
|
|
|
1:15
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
1:05
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
|
|
1:40
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
|
|
|
1:35
|
Lucinda, pochodząca z Włoch szefowa kuchni, udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny, potrzebuje zaledwie kilku prostych składników. Większość z nich znajdzie się w niemal każdym z domów. Ryż, kasza lub makaron, trochę warzyw i pomysłowości, a proste domowe danie zamieni się w ...
|
|
|
|
|
2:00
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Jacek Sikora będzie prezentował przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady.
|
|
|
|
2:05
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Jacek Sikora będzie prezentował przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady.
|
|
|
|
2:00
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Jacek Sikora będzie prezentował przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery i pyszności z czekolady.
|
|
|
|
|
2:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
2:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
2:30
|
Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice i udzielą wielu praktycznych wskazówek.
|
|
|
|
|
3:00
|
Ł'apetyt 2
- odc. 5, magazyn kulinarny, Polska 2010
W drugiej serii swojego programu Grzegorz Łapanowski, zachęca widzów refleksji nad codzienną dietą i zmiany nawyków żywieniowych. Proponuje rozwiązania, które czynią życie lepszym. Przekonuje, jak ważne są poszczególne etapy przygotowywania potraw, począwszy do świadomego wyboru składników, poprzez ich odpowiednie zestawienie, ...
|
|
|
|
3:00
|
Ł'apetyt 2
- odc. 6, magazyn kulinarny, Polska 2010
W drugiej serii swojego programu Grzegorz Łapanowski, zachęca widzów refleksji nad codzienną dietą i zmiany nawyków żywieniowych. Proponuje rozwiązania, które czynią życie lepszym. Przekonuje, jak ważne są poszczególne etapy przygotowywania potraw, począwszy do świadomego wyboru składników, poprzez ich odpowiednie zestawienie, ...
|
|
|
|
3:00
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
|
3:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
3:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
3:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
4:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
4:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
4:00
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
|
4:30
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
4:30
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
4:30
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
|
5:00
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
5:15
|
|
|
|
|
5:00
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
5:15
|
|
|
|
|
5:00
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
5:15
|
|
|
|
|
|
5:30
|
Dietosfera
- odc. 2, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony zasadom zdrowego żywienia. Magdalena Jarzynka podda analizie każdy zgłoszony przypadek. Prezentowane będą również pyszne dania młodego kucharza Witka Iwańskiego.
|
|
|
|
5:30
|
Dietosfera
- odc. 3, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony zasadom zdrowego żywienia. Magdalena Jarzynka podda analizie każdy zgłoszony przypadek. Prezentowane będą również pyszne dania młodego kucharza Witka Iwańskiego.
|
|
|
|
5:30
|
Dietosfera
- odc. 4, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony zasadom zdrowego żywienia. Magdalena Jarzynka podda analizie każdy zgłoszony przypadek. Prezentowane będą również pyszne dania młodego kucharza Witka Iwańskiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|