|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Poniedziałek (2013-10-21)
|
|
Wtorek (2013-10-22)
|
|
Środa (2013-10-23)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
6:00
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
6:00
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
6:30
|
Mammaryla
- odc. 1, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
6:30
|
Mammaryla
- odc. 2, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
|
7:00
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
7:00
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
7:00
|
Program jest zapisem z wyprawy miłośniczki dobrej kuchni i dziennikarki kulinarnej, Gosi Polańczyk, do Turcji. Gosia wyrusza na spotkanie z nowymi smakami i aromatami. Podczas swojej zgłębia tajemnice tureckich specjałów, spotyka lokalnych znawców tematu i wyszukuje kuchenne ciekawostki. W każdym odcinku gospodyni programu przygotowuje ...
|
|
|
|
|
7:30
|
Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają zapomnianą kuchnię staropolską. Przebrani w kostiumy z epoki, starają się z łowić ryby w wilanowskim stawie i upolować dziką zwierzynę. W humorystycznej formie przekazują potomnym przepisy sprzed wieków. Przypominają, że niegdyś codziennymi napitkami Polaków były piwo oraz miody. Na ...
|
|
|
|
7:30
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
7:30
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
|
8:00
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
9:20
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
9:20
|
Program poświęcony deserom, który prowadzi najsłynniejsza amerykańska gospodyni domowa, Martha Stewart.
|
|
|
|
9:20
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
9:50
|
|
|
|
|
9:50
|
|
|
|
|
9:50
|
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
10:40
|
Historia wybranych produktów kulinarnych znanych na całym świecie. W każdym odcinku twórcy serii omawiają pochodzenie, dzieje i właściwości jednego lub kilku produktów. Dzięki nim widzowie odkrywają liczne tajemnice czekolady, piwa, jajek, tuńczyka, kawy, wina, herbaty, mleka i przypraw. Dowiadują się również, komu i czemu ...
|
|
|
|
10:40
|
abc gotowania
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
10:40
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
|
|
11:05
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
11:05
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają zapomnianą kuchnię staropolską. Przebrani w kostiumy z epoki, starają się z łowić ryby w wilanowskim stawie i upolować dziką zwierzynę. W humorystycznej formie przekazują potomnym przepisy sprzed wieków. Przypominają, że niegdyś codziennymi napitkami Polaków były piwo oraz miody. Na ...
|
|
|
|
12:00
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
12:00
|
Nowozelandzka szefowa kuchni, Nici Wickes, podróżuje po świecie, szukając inspiracji kulinarnych Odwiedza zarówno ekskluzywne restauracje jak i małe lokale, serwujące domowe potrawy. Po powrocie, we własnej kuchni stara się odtworzyć to, czego kosztowała w trakcie wyprawy. Prezentuje szeroką gamę międzynarodowych produktów i ...
|
|
|
|
|
12:30
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
cook news
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
13:20
|
abc gotowania
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
13:15
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
13:15
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
|
|
|
|
13:50
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą, gdyż jedzenie zawsze stanowiło ważną część jej życia. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o ...
|
|
|
|
13:45
|
'Na słodko' to seria poświęcona w całości deserom. Anna Olson przekonuje, że pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na zakończenie wystawnego przyjęcia.
|
|
|
|
13:45
|
cook news
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
|
14:20
|
Jamie Oliver, zachęcony letnią aurą, prezentuje przepisy na potrawy, które można przygotować na świeżym powietrzu. Razem z przyjaciółmi pokazuje, jak samemu uwędzić rybę, upiec kurczaka na ognisku, przygotować smaczne żeberka i zrobić ciasto, które nie wymaga pieczenia w piekarniku. Jamie udowadnia, że jedzenie na rodzinnym ...
|
|
|
|
14:15
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
14:00
|
Gosia Molska wyrusza na Węgry, aby poznać i zaprezentować specyfikę i atrakcyjność potraw kuchni tego kraju. Każdego dnia zgłębia tajemnice lokalnych specjałów i wyszukuje kulinarne ciekawostki. Kuchnia węgierska, to nie tylko papryka, gulasz i zupa rybna, to całe mnóstwo nieznanych, a pysznych regionalnych dań, wśród których ...
|
|
|
|
|
14:50
|
cook news
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
14:35
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
14:30
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
15:00
|
|
|
|
|
|
|
15:00
|
Stuart MacGill - australijska gwiazda krykieta zabiera widzów w podróż szlakiem najciekawszych win z krainy kangurów. W programie MacGill odwiedza najlepsze winiarskie regiony Australii, odkrywa historie najmłodszego pokolenia winiarzy i sprawdza, jaki wpływ mają na rozwój lokalnego rynku. Pasjonat wina swoją wyprawę zaczyna w ...
|
|
|
|
|
|
|
15:30
|
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki. Miłośnik dobrego jedzenia przypomina, że w podstawą szybkiego gotowania jest dobra organizacja, dobór przepisów oraz umiejętność stosowania kulinarnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, należy gotować inteligentnie, używać ...
|
|
|
|
15:30
|
Mark McEwan zabiera widzów na wycieczkę do świata cateringu. Widzowie mogą zajrzeć za kulisy przyjęć dla wymagających klientów. Firmowe kolacje, wystawne rauty i imprezy masowe - to zadania dla ekipy Marka, który z rozbrajającą szczerością, uporem i wdziękiem gwiazdy rocka pokazuje, jak organizuje się superimprezę dla setek ...
|
|
|
|
|
16:00
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
16:00
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
16:00
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
|
16:45
|
Gospodarz programu Łukasz Łuczaj - etnobotanik, autor kulinarnych warsztatów dzikiego gotowania - uczy, jak przygotować pyszne potrawy z wykorzystaniem dziko rosnących roślin jadalnych.
|
|
|
|
16:45
|
Gospodarz programu Łukasz Łuczaj - etnobotanik, autor kulinarnych warsztatów dzikiego gotowania - uczy, jak przygotować pyszne potrawy z wykorzystaniem dziko rosnących roślin jadalnych.
|
|
|
|
16:45
|
Gospodarz programu Łukasz Łuczaj - etnobotanik, autor kulinarnych warsztatów dzikiego gotowania - uczy, jak przygotować pyszne potrawy z wykorzystaniem dziko rosnących roślin jadalnych.
|
|
|
|
|
17:00
|
'Na słodko' to seria poświęcona w całości deserom. Anna Olson przekonuje, że pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na zakończenie wystawnego przyjęcia.
|
|
|
|
17:00
|
Kuchnia Francji to nieustająca podróż poprzez świat smaków oraz receptur doskonalonych przez wieki. Mimo że dania pochodzące z tego kraju kojarzą się z wykwintnością i wyrafinowaniem, można je bez kłopotu przygotować w każdej kuchni. Miłośniczka kuchni francuskiej, Laura Calder w kolejnych odcinkach zdradzi widzom przepisy na ...
|
|
|
|
17:00
|
'Na słodko' to seria poświęcona w całości deserom. Anna Olson przekonuje, że pokazywane na antenie dania nadają się zarówno na szybką przekąskę po powrocie z pracy, jak i na zakończenie wystawnego przyjęcia.
|
|
|
|
|
17:30
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
17:30
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
17:30
|
abc gotowania
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
18:00
|
Nowozelandzka szefowa kuchni, Nici Wickes, podróżuje po świecie, szukając inspiracji kulinarnych Odwiedza zarówno ekskluzywne restauracje jak i małe lokale, serwujące domowe potrawy. Po powrocie, we własnej kuchni stara się odtworzyć to, czego kosztowała w trakcie wyprawy. Prezentuje szeroką gamę międzynarodowych produktów i ...
|
|
|
|
18:00
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
|
18:30
|
abc gotowania
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
18:30
|
Stuart MacGill - australijska gwiazda krykieta zabiera widzów w podróż szlakiem najciekawszych win z krainy kangurów. W programie MacGill odwiedza najlepsze winiarskie regiony Australii, odkrywa historie najmłodszego pokolenia winiarzy i sprawdza, jaki wpływ mają na rozwój lokalnego rynku. Pasjonat wina swoją wyprawę zaczyna w ...
|
|
|
|
18:30
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
|
|
|
|
19:00
|
Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość.
Gościem mistrza kuchni Karola Okrasy jest w tym odcinku aktorka Sylwia Wysocka.
|
|
|
|
|
19:30
|
Program poświęcony deserom, który prowadzi najsłynniejsza amerykańska gospodyni domowa, Martha Stewart.
|
|
|
|
19:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
19:30
|
Program poświęcony deserom, który prowadzi najsłynniejsza amerykańska gospodyni domowa, Martha Stewart.
|
|
|
|
|
20:00
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą, gdyż jedzenie zawsze stanowiło ważną część jej życia. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o ...
|
|
|
|
20:00
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
|
|
|
20:00
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą, gdyż jedzenie zawsze stanowiło ważną część jej życia. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o ...
|
|
|
|
|
20:30
|
Anthony Bourdain zaprasza widzów w niezwykle apetyczną podróż po świecie w poszukiwaniu przysmaków regionalnych kuchni. Docieramy do różnych zakątków świata, by skosztować autentycznych, a często bardzo dziwacznych potraw. Mistrz sztuki kulinarnej odwiedza m.in. Singapur, Brazylię, Rosję oraz Nowy Jork i Berlin. Bourdain - znany ...
|
|
|
|
20:30
|
abc gotowania
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
20:30
|
Anthony Bourdain zaprasza widzów w niezwykle apetyczną podróż po świecie w poszukiwaniu przysmaków regionalnych kuchni. Docieramy do różnych zakątków świata, by skosztować autentycznych, a często bardzo dziwacznych potraw. Mistrz sztuki kulinarnej odwiedza m.in. Singapur, Brazylię, Rosję oraz Nowy Jork i Berlin. Bourdain - znany ...
|
|
|
|
|
21:20
|
|
|
|
|
21:00
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
21:20
|
cook news
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
21:20
|
|
|
|
|
|
21:30
|
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki. Miłośnik dobrego jedzenia przypomina, że w podstawą szybkiego gotowania jest dobra organizacja, dobór przepisów oraz umiejętność stosowania kulinarnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, należy gotować inteligentnie, używać ...
|
|
|
|
21:30
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
21:30
|
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki. Miłośnik dobrego jedzenia przypomina, że w podstawą szybkiego gotowania jest dobra organizacja, dobór przepisów oraz umiejętność stosowania kulinarnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, należy gotować inteligentnie, używać ...
|
|
|
|
|
22:00
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
22:00
|
Mark McEwan zabiera widzów na wycieczkę do świata cateringu. Widzowie mogą zajrzeć za kulisy przyjęć dla wymagających klientów. Firmowe kolacje, wystawne rauty i imprezy masowe - to zadania dla ekipy Marka, który z rozbrajającą szczerością, uporem i wdziękiem gwiazdy rocka pokazuje, jak organizuje się superimprezę dla setek ...
|
|
|
|
22:00
|
cook news
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
22:15
|
Twórcy filmu sprawdzają, w jakich warunkach produkowana, a następnie transportowana jest żywność. Badają również, jak oba procesy wpływają na środowisko i lokalne społeczności. Okazuje się, że hodowla bydła, ryb, skorupiaków, a także uprawa niektórych warzyw odbywa się kosztem przyrody a często również biednych ...
|
|
|
|
|
22:55
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
22:30
|
Anthony Bourdain zaprasza widzów w niezwykle apetyczną podróż po świecie w poszukiwaniu przysmaków regionalnych kuchni. Docieramy do różnych zakątków świata, by skosztować autentycznych, a często bardzo dziwacznych potraw. Mistrz sztuki kulinarnej odwiedza m.in. Singapur, Brazylię, Rosję oraz Nowy Jork i Berlin. Bourdain - znany ...
|
|
|
|
|
|
|
23:15
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
23:20
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
23:15
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
|
23:45
|
abc gotowania
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
|
23:35
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
|
00:20
|
Spalony?
- odc. 1, sportowy magazyn kulinarny, Polska 2011
|
|
|
|
00:10
|
Seksowna i drapieżna Nadia G. zaprasza na ostry program poświęcony gotowaniu. Wychowana w Montrealu Włoszka oddaje się kulinarnym wyzwaniom i szaleństwom z dziką rozkoszą, gdyż jedzenie zawsze stanowiło ważną część jej życia. Najbardziej lubi serwować kremowe sosy do makaronów. Przygotowując swoje dania, często myśli o ...
|
|
|
|
00:25
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
|
00:50
|
cook news
- odc. 6, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
00:35
|
Stuart MacGill - australijska gwiazda krykieta zabiera widzów w podróż szlakiem najciekawszych win z krainy kangurów. W programie MacGill odwiedza najlepsze winiarskie regiony Australii, odkrywa historie najmłodszego pokolenia winiarzy i sprawdza, jaki wpływ mają na rozwój lokalnego rynku. Pasjonat wina swoją wyprawę zaczyna w ...
|
|
|
|
00:50
|
abc gotowania
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
|
|
1:05
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
1:20
|
Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po ...
|
|
|
|
|
|
|
1:35
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
1:50
|
cook news
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
1:50
|
cook news
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
|
|
|
2:00
|
Dietosfera
- odc. 7, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony zasadom zdrowego żywienia. Magdalena Jarzynka podda analizie każdy zgłoszony przypadek. Prezentowane będą również pyszne dania młodego kucharza Witka Iwańskiego.
|
|
|
|
2:00
|
Dietosfera
- odc. 8, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Program poświęcony zasadom zdrowego żywienia. Magdalena Jarzynka podda analizie każdy zgłoszony przypadek. Prezentowane będą również pyszne dania młodego kucharza Witka Iwańskiego.
|
|
|
|
|
|
|
2:30
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
2:30
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
|
|
|
3:00
|
Po raz pierwszy w historii telewizji wspólny program poprowadzi rodzeństwo - Agnieszka i Marcin Kręgliccy. "Para w kuchni" to program adresowany do wszystkich pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków kuchni międzynarodowej oraz otwartych na eksperymenty ...
|
|
|
|
3:00
|
Po raz pierwszy w historii telewizji wspólny program poprowadzi rodzeństwo - Agnieszka i Marcin Kręgliccy. "Para w kuchni" to program adresowany do wszystkich pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków kuchni międzynarodowej oraz otwartych na eksperymenty ...
|
|
|
|
|
|
|
3:30
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
3:30
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
|
|
|
4:00
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
4:00
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
|
|
4:30
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
4:30
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
|
|
|
5:00
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
5:15
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
|
|
|
5:00
|
Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i kolorowy świat przypraw. Każdy odcinek poświęcony jest jednej z nich. Widzowie poznają jej historię, pochodzenie i zastosowanie.
|
5:15
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
|
|
|
|
|
|
5:30
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora, absolwent francuskiej elitarnej szkoły mimów, prezentuje doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery oraz... kulinarne anegdoty.
|
|
|
|
5:30
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora, absolwent francuskiej elitarnej szkoły mimów, prezentuje doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery oraz... kulinarne anegdoty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|