|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Poniedziałek (2014-05-19)
|
|
Wtorek (2014-05-20)
|
|
Środa (2014-05-21)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
6:00
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
6:00
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
6:30
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
6:30
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
|
7:00
|
Mammaryla
- odc. 5, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
7:00
|
Mammaryla
- odc. 6, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
7:00
|
Mammaryla
- odc. 7, magazyn poradnikowy, Polska 2009
Maryla Musidłowska zaprasza na program stworzony z myślą o mamach, które czasami chcą zaskoczyć swoje rodziny daniami rodem z Włoch. Prowadząca pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia kuchni polskiej i szukania inspiracji u południowców. W tym celu zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. Odkryje ...
|
|
|
|
|
7:30
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
7:30
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
7:30
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
|
8:00
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:00
|
Nowa seria programów, w których Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak wyruszają na kolejny kulinarny szlak. Tym razem para wegetarian odwiedzi Gdańsk a w nim restauracje stworzone dla gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Widzowie dowiedzą się, gdzie w stolicy Pomorza mogą stołować się np. weganie i osoby z celiakią.
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
9:15
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
9:20
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
9:15
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu zajmowały pierwsze miejsca na listach bestsellerów.
|
|
|
|
|
9:40
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
9:50
|
Najsłynniejsza polska cukierniczka, Bożena Sikoń, prezentuje widzom przepisy na słodkości, które widzowie mogą z powodzeniem samodzielnie przygotować w domu. Wśród jej propozycji są m.in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe. Każdy odcinek programu poświęcony jest odrębnemu produktowi, z którego można przygotować dwie pyszne ...
|
|
|
|
9:50
|
Najsłynniejsza polska cukierniczka, Bożena Sikoń, prezentuje widzom przepisy na słodkości, które widzowie mogą z powodzeniem samodzielnie przygotować w domu. Wśród jej propozycji są m.in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe. Każdy odcinek programu poświęcony jest odrębnemu produktowi, z którego można przygotować dwie pyszne ...
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
10:40
|
Tomasz Prange-Barczyński opowiada historię wina w Kalifornii. Czteroodcinkowa seria prezentuje historię winiarstwa od pierwszych osadników przez czasy filoksery, prohibicji, odnowy winiarstwa w latach 60. XX wieku po degustację paryską z 1976 r. i czasy współczesne. Gospodarz programu mówi o gatunkach win, uprawach winogron i całej ...
|
|
|
|
10:40
|
ABC GOTOWANIA 2
- odc. 11, magazyn kulinarny, Polska 2014
Prow. Marieta Marecka
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów, głównie początkujących kucharzy smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak należy przygotowywać wybrane przez nią potrawy. Udziela również wielu praktycznych porad amatorom domowego kucharzenia.
|
|
|
|
10:40
|
Między kasą a zapleczem 2
- odc. 11, Wielka Brytania 2012
Reż. Paul Walker
Wyk. Mark Addy jako Andy, Jane Horrocks jako Julie, Jason...
Druga seria przedstawiająca zabawne perypetia pracowników wyimaginowanego brytyjskiego supermarketu "Valco". Tu praca rozpoczyna się o świcie. Pracownicy biegają po terenie hali, przygotowując się na przybycie klientów. Mimo nawału pracy znajdują również czas na zwierzenie, plotki i poważne rozmowy o osobistych problemach. Bywa, ...
|
|
|
|
|
11:15
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
11:25
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
11:05
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
11:10
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
11:20
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
12:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
12:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
|
12:30
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:30
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
|
|
|
|
13:15
|
ABC GOTOWANIA 2
- odc. 11, magazyn kulinarny, Polska 2014
Prow. Marieta Marecka
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów, głównie początkujących kucharzy smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak należy przygotowywać wybrane przez nią potrawy. Udziela również wielu praktycznych porad amatorom domowego kucharzenia.
|
|
|
|
13:15
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
13:25
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
13:15
|
75-letni Jacques Pepin podsumowuje swoją ponadsześćdziesięcioletnią karierę szefa kuchni. W serii zaprasza córkę Claudine, wnuczkę Shorey, przyjaciół i znajomych do wspólnego gotowania. Motywem każdego odcinka jest składnik, za każdym razem inny, legenda kulinariów wykorzystuje do przygotowania wyjątkowych potraw.
|
|
|
|
|
13:45
|
Jamie Oliver, sławny szef kuchni w Wielkiej Brytanii, wyrusza samochodem kempingowym do Włoch, gdzie ma nadzieję znaleźć inspiracje. Poszukiwania rozpoczyna z dala od utartych szlaków. Wieś włoska hołduje tradycyjnej kuchni.
|
|
|
|
13:55
|
Jamie Oliver, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, postanawia przeprowadzić prawdziwą rewolucję w szkolnych stołówkach w Londynie. Nie jest łatwo zmienić nawyki żywieniowe młodych ludzi. Jamie, jeśli jego akcja odniesie sukces, zamierza rozszerzyć ją przy wsparciu rządu Wielkiej Brytanii na cały kraj. Program ...
|
|
|
|
13:40
|
ABC GOTOWANIA 2
- odc. 11, magazyn kulinarny, Polska 2014
Prow. Marieta Marecka
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów, głównie początkujących kucharzy smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak należy przygotowywać wybrane przez nią potrawy. Udziela również wielu praktycznych porad amatorom domowego kucharzenia.
|
|
|
|
|
14:15
|
Top Chef 9
- odc. 15, USA 2012
Prow. Padma Lakshmi
Nowa odsłona kulinarnej rywalizacji. Tym razem uczestnicy show spotkają się w Teksasie. 29 miłośników gotowania będzie musiało sprostać gustom wymagającego jury i wyczarować smakowite dania m.in. sporządzić potrawę, której głównym składnikiem będą ostre papryczki i przygotować wytworne dania, które mogły trafić na stół ...
|
|
|
|
|
|
14:10
|
W roku 1998 Hugh Fearnley-Whittingstall - brytyjski ekscentryk, autor książek poradnikowych, w których opisuje m.in., jak upolować i przyrządzić gołębia ogrodowego lub wiewiórkę - przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset, by tam zacząć nowe życie. Jego cel był jasny i prosty. Hugh postanowił uprawiać własne owoce i ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14:40
|
Paul szaleje w kuchni i piecze kukurydziane tortille, bliskowschodni maneesh, indyjskie dosa z soczewicy oraz karaibskie placki zwane "Buss Up Shot".
|
|
|
|
|
15:05
|
Jamie wyrusza na wyprawę po USA, aby poznać smaki zakątków kraju, do których rzadko docierają turyści. Odwiedza Luizjanę, Nowy Orlean, rozmawia z ludźmi, dla których wspólne posiłki są ważnym elementem codzienności. W Cajun sprawdza, jak smakuje mięso krokodyla. W Nowym Jorku odwiedza małe bary, serwujące wyśmienite jedzenie. ...
|
|
|
|
15:05
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
|
|
|
15:10
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
|
|
|
15:30
|
Seria poświęcona gotowaniu, której głównymi bohaterami stają się Chuck Hughes oraz jego bliżsi i dalsi znajomi. W każdym z odcinków słynny restaurator bierze dzień urlopu. Opuszcza swoją restaurację, by przygotować posiłek dla jednej z osób, które zagościły w jego życiu przez przypadek. Widzowie przekonają się czy będzie ...
|
|
|
|
|
|
|
16:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
16:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
16:00
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
|
16:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
16:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
16:55
|
cook news
- odc. 27, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
16:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
17:00
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
17:25
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
17:00
|
Kuchnia Francji to nieustająca podróż poprzez świat smaków oraz receptur doskonalonych przez wieki. Mimo że dania pochodzące z tego kraju kojarzą się z wykwintnością i wyrafinowaniem, można je bez kłopotu przygotować w każdej kuchni. Miłośniczka kuchni francuskiej, Laura Calder w kolejnych odcinkach zdradzi widzom przepisy na ...
|
17:25
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
17:00
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
|
17:30
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
17:30
|
Kolejna, szósta już część wyprawy, śladem smaków i aromatów serów oraz historii i tradycji serowarskich całego świata. Will Studd odwiedził Izrael, gdzie poznał ojca chrzestnego współczesnych izraelskich serowarów. W Butanie dowiedział się, jakim celom rytualnym służą sery i masło wyrabiane z mleka krów i jaków. W Turcji ...
|
|
|
|
17:30
|
ABC GOTOWANIA 2
- odc. 11, magazyn kulinarny, Polska 2014
Prow. Marieta Marecka
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów, głównie początkujących kucharzy smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak należy przygotowywać wybrane przez nią potrawy. Udziela również wielu praktycznych porad amatorom domowego kucharzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
|
|
|
18:00
|
75-letni Jacques Pepin podsumowuje swoją ponadsześćdziesięcioletnią karierę szefa kuchni. W serii zaprasza córkę Claudine, wnuczkę Shorey, przyjaciół i znajomych do wspólnego gotowania. Motywem każdego odcinka jest składnik, za każdym razem inny, legenda kulinariów wykorzystuje do przygotowania wyjątkowych potraw.
|
|
|
|
18:00
|
W trzeciej serii programu Anna Olson zaprasza do rodzinnej Kanady. Tutaj z przyjaciółmi winiarzami, farmerami, rzeźnikami rozmawia na temat jedzenia. Następnie z właściwym sobie spokojem przygotowuje potrawy, objaśniając dokładnie tajniki przepisów. Wśród potraw, które przyrządzi tym razem znajdą się m.in.: żeberka po wiejsku, ...
|
18:25
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
|
18:30
|
ABC GOTOWANIA 2
- odc. 11, magazyn kulinarny, Polska 2014
Prow. Marieta Marecka
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów, głównie początkujących kucharzy smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak należy przygotowywać wybrane przez nią potrawy. Udziela również wielu praktycznych porad amatorom domowego kucharzenia.
|
|
|
|
18:30
|
Światowej sławy szef kuchni, David Chang, rusza na poszukiwania inspiracji kulinarnych. Stara się znaleźć połączenie między jedzeniem a naturą, nauką, muzyką, sztuką, sportem i historią. Każdy z tych elementów ma nadać przygotowywanym przez niego potrawom unikalną wartość.
|
|
|
|
18:55
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
|
19:00
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
19:00
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu zajmowały pierwsze miejsca na listach bestsellerów.
|
|
|
|
19:00
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
|
19:30
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
19:30
|
Między kasą a zapleczem 2
- odc. 11, Wielka Brytania 2012
Reż. Paul Walker
Wyk. Mark Addy jako Andy, Jane Horrocks jako Julie, Jason...
Druga seria przedstawiająca zabawne perypetia pracowników wyimaginowanego brytyjskiego supermarketu "Valco". Tu praca rozpoczyna się o świcie. Pracownicy biegają po terenie hali, przygotowując się na przybycie klientów. Mimo nawału pracy znajdują również czas na zwierzenie, plotki i poważne rozmowy o osobistych problemach. Bywa, ...
|
|
|
|
19:30
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
|
20:00
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych. Jamie w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do celu jest dobra organizacja i pomysłowość.
|
|
|
|
20:00
|
Paul szaleje w kuchni i piecze kukurydziane tortille, bliskowschodni maneesh, indyjskie dosa z soczewicy oraz karaibskie placki zwane "Buss Up Shot".
|
|
|
|
20:00
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych. Jamie w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do celu jest dobra organizacja i pomysłowość.
|
|
|
|
|
20:30
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
20:35
|
Grupa dwanaściorga mistrzów noża i patelni rywalizuje o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną 110 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny.
|
|
|
|
20:30
|
Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię i od Paryża po New Jersey.
Anthony Bourdain wyrusza do Irlandii, by rozwiać mit o niesmacznym jedzeniu, z jakiego znana jest Zielona Wyspa. W programie przybliży widzom tajniki słynnego piwa Guinness, owoców ...
|
|
|
|
|
21:20
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
21:25
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
21:20
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
|
|
|
|
21:30
|
Seria poświęcona gotowaniu, której głównymi bohaterami stają się Chuck Hughes oraz jego bliżsi i dalsi znajomi. W każdym z odcinków słynny restaurator bierze dzień urlopu. Opuszcza swoją restaurację, by przygotować posiłek dla jednej z osób, które zagościły w jego życiu przez przypadek. Widzowie przekonają się czy będzie ...
|
|
|
|
21:30
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
21:30
|
|
|
|
|
|
22:00
|
Jamie Oliver, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, postanawia przeprowadzić prawdziwą rewolucję w szkolnych stołówkach w Londynie. Nie jest łatwo zmienić nawyki żywieniowe młodych ludzi. Jamie, jeśli jego akcja odniesie sukces, zamierza rozszerzyć ją przy wsparciu rządu Wielkiej Brytanii na cały kraj. Program ...
|
|
|
|
22:00
|
W roku 1998 Hugh Fearnley-Whittingstall - brytyjski ekscentryk, autor książek poradnikowych, w których opisuje m.in., jak upolować i przyrządzić gołębia ogrodowego lub wiewiórkę - przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset, by tam zacząć nowe życie. Jego cel był jasny i prosty. Hugh postanowił uprawiać własne owoce i ...
|
|
|
|
22:00
|
Sophie Dahl, wnuczka Roalda Dahla, słynnego brytyjskiego pisarza, znanego przede wszystkim z twórczości dla dzieci, zgłębia tajniki kuchni wiktoriańskiej. W tym celu testuje przepisy zamieszczone w książce kucharskiej pani Beeton. Publikacja ta pod koniec XIX wieku była świętą księgą wszystkich pan domu.
|
|
|
|
|
|
|
22:30
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
22:40
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
|
|
|
23:10
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
|
|
23:05
|
Światowej sławy szef kuchni, David Chang, rusza na poszukiwania inspiracji kulinarnych. Stara się znaleźć połączenie między jedzeniem a naturą, nauką, muzyką, sztuką, sportem i historią. Każdy z tych elementów ma nadać przygotowywanym przez niego potrawom unikalną wartość.
|
|
|
|
|
|
|
23:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych. Jamie w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do celu jest dobra organizacja i pomysłowość.
|
|
|
|
23:35
|
Kuchnia Francji to nieustająca podróż poprzez świat smaków oraz receptur doskonalonych przez wieki. Mimo że dania pochodzące z tego kraju kojarzą się z wykwintnością i wyrafinowaniem, można je bez kłopotu przygotować w każdej kuchni. Miłośniczka kuchni francuskiej, Laura Calder w kolejnych odcinkach zdradzi widzom przepisy na ...
|
|
|
|
|
00:00
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
00:00
|
ABC GOTOWANIA 2
- odc. 11, magazyn kulinarny, Polska 2014
Prow. Marieta Marecka
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów, głównie początkujących kucharzy smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak należy przygotowywać wybrane przez nią potrawy. Udziela również wielu praktycznych porad amatorom domowego kucharzenia.
|
|
|
|
00:05
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
|
00:30
|
Spalony?
- odc. 5, sportowy magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Tomasz Leśniak, Marcin Rosłoń
Marcin Rosłoń i Tomasz Leśniak udowadniają, że kochający sport mężczyźni i gotowanie to pojęcia, które nie muszą się wykluczać. W programie obaj prowadzący gotują i rozmawiają o zdrowych sposobach odżywiania. Wymienią się pomysłami na kuchenne triki i sportowe zagrywki. Przy okazji zdradzają wiele przepisów na dania i ...
|
|
|
|
00:30
|
Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.
|
|
|
|
00:35
|
Kolejna, szósta już część wyprawy, śladem smaków i aromatów serów oraz historii i tradycji serowarskich całego świata. Will Studd odwiedził Izrael, gdzie poznał ojca chrzestnego współczesnych izraelskich serowarów. W Butanie dowiedział się, jakim celom rytualnym służą sery i masło wyrabiane z mleka krów i jaków. W Turcji ...
|
|
|
|
|
|
|
1:00
|
Program jest zapisem z wyprawy miłośniczki dobrej kuchni i dziennikarki kulinarnej, Gosi Polańczyk, do Turcji. Gosia wyrusza na spotkanie z nowymi smakami i aromatami. Podczas swojej zgłębia tajemnice tureckich specjałów, spotyka lokalnych znawców tematu i wyszukuje kuchenne ciekawostki. W każdym odcinku gospodyni programu przygotowuje ...
|
|
|
|
1:05
|
cook news
- odc. 28, magazyn kulinarny, Polska 2013-2014
Program poświęcony najnowszym i najważniejszym wydarzeniom ze świata kulinariów. Informacje o premierach książek o tematyce gastronomicznej, nowych produktach spożywczych, gadżetach kulinarnych i sprzęcie AGD.
|
1:15
|
Gospodarz programu Łukasz Łuczaj - etnobotanik, autor kulinarnych warsztatów dzikiego gotowania - uczy, jak przygotować pyszne potrawy z wykorzystaniem dziko rosnących roślin jadalnych.
|
|
|
|
|
|
|
1:30
|
Roger Mooking zaprasza do swojej kuchni, w której łączy rzadko spotykane smaki i aromaty. Każdy z odcinków programu poświęcony został innemu produktowi, z którego gospodarz wyczarowuje rózne dania. W drugiej serii programu widzowie poznają możliwości wykorzystania awokado, czerwonych pomarańczy, szynki prosciutto, pasty tahini, ...
|
|
|
|
1:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
|
|
2:00
|
Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice i udzielą wielu praktycznych wskazówek.
|
|
|
|
2:00
|
Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice i udzielą wielu praktycznych wskazówek.
|
|
|
|
|
|
|
2:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
2:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
|
|
|
3:00
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
3:00
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
|
|
3:30
|
ABC GOTOWANIA
- odc. 6, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
3:30
|
ABC GOTOWANIA
- odc. 7, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
|
|
4:00
|
ATELIER SMAKU
- odc. 2, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Prow. Jola Słoma, Mirek Trymbulak
Pierwszy program kulinarny w całości poświęcony tajnikom wegetarianizmu. Zajrzymy do kuchni, w której nie ma miejsca na mięso i poznamy nowe, bogate smaki i zapachy.
|
4:20
|
Spiżarnia Maryli
- odc. 2, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Maryla Musidłowska
Maryla Musidłowska radzi, jak zapełniać spiżarnię przetworami własnej produkcji, korzystając z sezonowych owoców i warzyw. Także praktyczne rady dotyczące przygotowania słoików, weków itp.
|
|
|
|
4:00
|
ATELIER SMAKU
- odc. 3, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Prow. Jola Słoma, Mirek Trymbulak
Pierwszy program kulinarny w całości poświęcony tajnikom wegetarianizmu. Zajrzymy do kuchni, w której nie ma miejsca na mięso i poznamy nowe, bogate smaki i zapachy.
|
4:20
|
Spiżarnia Maryli
- odc. 3, magazyn kulinarny, Polska 2009
Prow. Maryla Musidłowska
Maryla Musidłowska radzi, jak zapełniać spiżarnię przetworami własnej produkcji, korzystając z sezonowych owoców i warzyw. Także praktyczne rady dotyczące przygotowania słoików, weków itp.
|
|
|
|
|
|
|
4:30
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
4:30
|
Gospodyni programu, Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Ta, wychowana w rodzimej tradycji kulinarnej, właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że polska kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna.
|
|
|
|
|
|
|
5:00
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
5:15
|
Z.U.P.A.
- odc. 10, magazyn poradnikowy, Polska 2013
Prow. Kinga Paruzel
Zdrowa, ulubiona, pyszna, apetyczna - to określenia, które Kinga Paruzel, finalistka pierwszej polskiej edycji MasterChef łączy z jednym rodzajem dań - zupami. W swoim studyjnym programie prowadząca prezentuje metody przyrządzania zup z całego świata. Udowodni, że można je zrobić na wiele sposobów i wykorzystać do nich wiele ...
|
|
|
|
5:00
|
Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a ...
|
5:15
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską.
|
|
|
|
|
|
|
5:30
|
Trzecia seria programu Adama Chrząstowskiego, poświęconego polskim smakom. Tym razem szef kuchni zaserwuje menu zimowe. W każdym z odcinków przygotuje 3 dania z mięs, warzyw i ryb.
|
|
|
|
5:30
|
Trzecia seria programu Adama Chrząstowskiego, poświęconego polskim smakom. Tym razem szef kuchni zaserwuje menu zimowe. W każdym z odcinków przygotuje 3 dania z mięs, warzyw i ryb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|