|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
kuchnia+
|
|
|
|
Piątek (2014-07-18)
|
|
Sobota (2014-07-19)
|
|
Niedziela (2014-07-20)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
|
|
|
|
6:00
|
|
|
|
|
6:00
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
6:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
6:30
|
Mistrzowie i adepci sztuki kulinarnej uczą widzów swojej sztuki. Każdego miesiąca z tematycznych przepisów, nadesłanych przez widzów, wybranych zostanie 10 najciekawszych. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego. W ten sposób amatorzy, miłośnicy dobrej kuchni, ...
|
|
|
|
|
7:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
7:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
7:00
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
|
7:30
|
Spalony?
- odc. 3, sportowy magazyn kulinarny, Polska 2011
Prow. Tomasz Leśniak, Marcin Rosłoń
Marcin Rosłoń i Tomasz Leśniak udowadniają, że kochający sport mężczyźni i gotowanie to pojęcia, które nie muszą się wykluczać. W programie obaj prowadzący gotują i rozmawiają o zdrowych sposobach odżywiania. Wymienią się pomysłami na kuchenne triki i sportowe zagrywki. Przy okazji zdradzają wiele przepisów na dania i ...
|
|
|
|
7:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
7:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
8:00
|
Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania rodem ze słonecznej Italii. Dziennikarka Maryla Musidłowska zdradza własne przepisy inspirowane kuchnia włoską.
|
8:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:20
|
Znany szef kuchni Andrzej Polan zabiera widzów w kulinarną podróż po wyjątkowych zakątkach Polski. Będzie gościć w gospodarstwach i domach ludzi, którzy żyją w zgodzie z naturą. Spotka się z miłośnikami pozamiejskiego życia, którzy pomogą mu odkrywać lokalne smaki. Ekipa programu odwiedzi m.in. Warmię, Mazury, Podlasie, ...
|
|
|
|
8:15
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
|
|
|
8:50
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
8:45
|
Drugi sezon programu Adama Chrząstowskiego poświęcony jest jesiennym produktom i smakom. Dysponując bogactwem owoców i warzyw, typowym dla tej pory roku, można skomponować pyszny obiad. Gospodarz programu zdradza przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery. Wśród propozycji znajdą się m.in. grzyby w śmietanie z gryczanymi ...
|
|
|
|
|
9:20
|
Malka Kafka, Żydówka mieszkająca w Warszawie odkrywa przed widzami tajemnice, coraz modniejszej w ostatnich latach kuchni koszernej. W Stanach Zjednoczonych i Europie Zachodniej tradycyjna kuchnia żydowska święci tryumfy w Polsce niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych. Program Malki ma przybliżyć zjawisko zasady ...
|
|
|
|
9:20
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
9:10
|
Paweł Loroch i Agata Pruchniewska odkrywają zapomnianą kuchnię staropolską. Przebrani w kostiumy z epoki, starają się z łowić ryby w wilanowskim stawie i upolować dziką zwierzynę. W humorystycznej formie przekazują potomnym przepisy sprzed wieków. Przypominają, że niegdyś codziennymi napitkami Polaków były piwo oraz miody. Na ...
|
|
|
|
|
9:50
|
Z.U.P.A.
- odc. 2, magazyn poradnikowy, Polska 2013
Prow. Kinga Paruzel
Zdrowa, ulubiona, pyszna, apetyczna - to określenia, które Kinga Paruzel, finalistka pierwszej polskiej edycji MasterChef łączy z jednym rodzajem dań - zupami. W swoim studyjnym programie prowadząca prezentuje metody przyrządzania zup z całego świata. Udowodni, że można je zrobić na wiele sposobów i wykorzystać do nich wiele ...
|
|
|
|
9:50
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
9:55
|
Wtajemniczeni
- film dokumentalny, Polska 2012
Reż. Maciej Kowalczuk
Reżyser filmu, Maciej Kowalczuk, sprawdza, co łączy awangardowych szefów kuchni z restauracji wyróżnianych gwiazdkami Michelina oraz producentów polskich specjałów regionalnych: sękaczy, pieczywa, miodów, ryb i wędlin wyrabianych tradycyjnymi metodami.
|
|
|
|
9:45
|
Znany szef kuchni Andrzej Polan zabiera widzów w kulinarną podróż po wyjątkowych zakątkach Polski. Będzie gościć w gospodarstwach i domach ludzi, którzy żyją w zgodzie z naturą. Spotka się z miłośnikami pozamiejskiego życia, którzy pomogą mu odkrywać lokalne smaki. Ekipa programu odwiedzi m.in. Warmię, Mazury, Podlasie, ...
|
|
|
|
|
10:10
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
10:15
|
Jamie Oliver podejmuje się otworzyć i poprowadzić restaurację mając do pomocy jedynie 15 bezrobotnych osób. To grupa młodych ludzi, którzy nigdy wcześniej nie mieli do czynienia z gotowaniem. Kamera towarzyszyła najsłynniejszemu brytyjskiemu szefowi kuchni przez pełne siedem miesięcy, od burzy mózgów, z której narodził się ...
|
|
|
|
|
10:40
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
10:45
|
Artysta plastyk Jeff Martin zagląda do kuchni i na zaplecza najsłynniejszych restauracji świata, aby utrwalić ich piękno i toczące się w nich życie. Obserwując to, co ukryte przed okiem klientów, tworzy serię szkiców, które przekształca w obrazy. Swoją podróż zaczyna w słynnej kopenhaskiej "Nomie", następnie odwiedza ...
|
|
|
|
|
|
|
11:05
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
11:10
|
ATELIER SMAKU
- odc. 1, magazyn poradnikowy, Polska 2008
Prow. Jola Słoma, Mirek Trymbulak
Pierwszy program kulinarny w całości poświęcony tajnikom wegetarianizmu. Zajrzymy do kuchni, w której nie ma miejsca na mięso i poznamy nowe, bogate smaki i zapachy.
|
|
|
|
11:15
|
W nowej serii miłośnik gotowania Hugh Fearnley-Whittingstall skupia się na liczbie trzy. Udowadnia widzom, że tylko tyle składników wystarczy, by przygotować smaczne potrawy. W każdym odcinku Hugh udaje się do dwóch szefów kuchni i prosi ich o sporządzenie potrawy z wykorzystaniem trzech składników. Rywalizację ocenia specjalne jury.
|
|
|
|
11:10
|
ABC GOTOWANIA
- odc. 1, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:45
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych. Jamie w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do celu jest dobra organizacja i pomysłowość.
|
|
|
|
11:40
|
Czerwona obsesja
- film dokumentalny, Australia, Chiny, Francja, Wielka Brytania, Hongkong 2013
Reż. David Roach, Warwick Ross
Dokument opowiada o wpływie sytuacji ekonomicznej na ceny i jakość wina ze słynnego regionu Bordeaux. Autorzy omawiają też szanse i zagrożenia wynikające z rosnącego zainteresowania chińskich konsumentów. Rynek Państwa Środka jest większy niż rzeczywista podaż wina, co może doprowadzić do wzrostu cen lub spadku jakości tego ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
12:15
|
David w Europie
- odc. 6, magazyn poradnikowy, Polska 2013
Prow. David Gaboriaud
David Gaboriaud, jeden z najlepszych kucharzy młodego pokolenia, opowiada o tradycjach kulinarnych poszczególnych krajów Europy. Jego przewodnikami po Starym Kontynencie są goście specjalni. Dzięki nim widzowie poznają kulinarne specjały danego regionu, ale także pasje i zainteresowania opowiadającego. W każdym odcinku David ...
|
|
|
|
|
|
|
12:45
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
12:40
|
Jamie Oliver zwraca uwagę widzów na warunki życia trzody chlewnej. Uważa, że osoby, które jedzą tanią wieprzowinę mają pełne prawo, a nawet obowiązek wiedzieć, w jaki sposób producenci żywności traktują, zapewniające im dochód zwierzęta. By osiągnąć zamierzony cel, Jamie będzie szokował i zniechęcał zaproszonych do ...
|
|
|
|
|
|
|
13:15
|
Szefowa kuchni Lucinda Scala Quinn uczy gotować posiłki z tego, co akurat znajduje się w lodówce. Specjalistka udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny potrzebuje tylko kilku prostych składników. Wystarczy odrobina pomysłowości, ryż, makaron, kasza, kilka konserw, krojone warzywa z ...
|
|
|
|
|
|
13:05
|
13-letnia Elisha z wioski Belize w Ameryce Południowej jest córką plantatora kakao. Dziewczynka opowiada o swoim życiu codziennym oraz o marzeniach. Dzięki niej najmłodsi widzowie dowiedzą się, jaką drogę musi pokonać kakao zanim stanie się głównym składnikiem tak lubianej przez nich czekolady.
|
13:25
|
Wielcy szefowie kuchni stają do rywalizacji. Przy kuchennym blacie będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć, by popisać się swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami i wygrać kulinarny pojedynek. W każdym z odcinków pojawi się dwóch mistrzów gotowania, którzy zmierzą się w trzech konkurencjach.
|
|
|
|
|
13:40
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
13:35
|
Osiemnaścioro najlepszych uczestników poprzednich edycji dostaje drugą szansę na zdobycie prestiżowego tytułu "Top Chef" oraz 200 tysięcy dolarów. Przed zawodnikami, którzy rywalizować będą w jednej z nowojorskich kuchni, kolejna seria trudnych zadań. Ich kulinarne dzieła oceniać będą Tom Colicchio, Gail Simmons oraz Anthony ...
|
|
|
|
|
|
|
14:10
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
14:20
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
14:25
|
Szef kuchni i właściciel restauracji "The Red Lantern" Luke Nguyen jest Australijczykiem wietnamskiego pochodzenia. Wybiera się on w kulinarną podróż po kraju swoich przodków. Podczas swojej wyprawy jedzie do miejscowości, które mają pokazać widzom prawdziwy Wietnam oraz jego różnorodność. Luke odkrywa sekrety miejscowej kuchni i ...
|
|
|
|
14:20
|
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. ...
|
|
|
|
|
14:50
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
14:55
|
Szef kuchni i właściciel restauracji "The Red Lantern" Luke Nguyen jest Australijczykiem wietnamskiego pochodzenia. Wybiera się on w kulinarną podróż po kraju swoich przodków. Podczas swojej wyprawy jedzie do miejscowości, które mają pokazać widzom prawdziwy Wietnam oraz jego różnorodność. Luke odkrywa sekrety miejscowej kuchni i ...
|
|
|
|
14:55
|
Finalista drugiego sezonu reality "Top Chef" - Marcel Vigneron udowadnia, że wiedza naukowa z zakresu fizyki i chemii może być przydatna w kuchni. W założonej przez siebie firmie cateringowej Marcel w nietypowy sposób przygotowuje potrawy o czystych smakach. To jak je łączy może budzić kontrowersje. Widzowie przekonają się, czy ...
|
|
|
|
|
15:20
|
Pierwszy program Jamiego Olivera, najpopularniejszego brytyjskiego kucharza. Każda seria "Nagiego Szefa" była wielkim sukcesem, a książki z przepisami z programu zajmowały pierwsze miejsca na listach bestsellerów.
|
|
|
|
15:25
|
Znany szef kuchni Peter Kuruvita jedzie w swoje rodzinne strony na Sri Lankę. Stara się przybliżyć widzom nie tylko potrawy z tego regionu, lecz również kulturę kulinarną i wpływ jedzenia na lokalne społeczeństwo. Peter odwiedzi m.in. miasta Colombo, Kandy, Galle i Jaffna.
|
|
|
|
|
|
|
15:55
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
|
|
|
15:55
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
15:45
|
Street food to jedzenie przygotowywane w prowizorycznych ulicznych stoiskach, serwowane bezpośrednio przechodniom. Często te kramy są prawdziwymi kulinarnymi centrami miast. Ishai Golan zaprasza widzów w ekscytującą podróż po metropoliach świata, podczas której będzie odkrywał ich kulinarne oblicza. Podpowie, czego warto spróbować ...
|
|
|
|
|
16:10
|
Kolejna seria jednego z najlepszych programów lajfstajlowych na świecie. Najbardziej znana amerykańska pani domu Martha Stewart prezentuje nowe, inspirujące pomysły dotyczące gotowania, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Gośćmi Marthy są gwiazdy filmu, muzyki, sportu, polityki oraz wybitni szefowie kuchni.
|
|
|
|
16:00
|
Kolejna, szósta już część wyprawy, śladem smaków i aromatów serów oraz historii i tradycji serowarskich całego świata. Will Studd odwiedził Izrael, gdzie poznał ojca chrzestnego współczesnych izraelskich serowarów. W Butanie dowiedział się, jakim celom rytualnym służą sery i masło wyrabiane z mleka krów i jaków. W Turcji ...
|
|
|
|
16:15
|
Street food to jedzenie przygotowywane w prowizorycznych ulicznych stoiskach, serwowane bezpośrednio przechodniom. Często te kramy są prawdziwymi kulinarnymi centrami miast. Ishai Golan zaprasza widzów w ekscytującą podróż po metropoliach świata, podczas której będzie odkrywał ich kulinarne oblicza. Podpowie, czego warto spróbować ...
|
|
|
|
|
|
|
16:30
|
Kolejna, szósta już część wyprawy, śladem smaków i aromatów serów oraz historii i tradycji serowarskich całego świata. Will Studd odwiedził Izrael, gdzie poznał ojca chrzestnego współczesnych izraelskich serowarów. W Butanie dowiedział się, jakim celom rytualnym służą sery i masło wyrabiane z mleka krów i jaków. W Turcji ...
|
|
|
|
16:45
|
Annabel Langbein zaprasza amatorów smacznego jedzenia do Nowej Zelandii. W drugim sezonie programu prowadząca zaprezentuje widzom m.in. przepis na aromatyczną wołowinę z warzywami sezonowymi, turecką zupę panny młodej, błyskawiczne ciasto pomarańczowe oraz owocowy ponch w stylu retro.
|
|
|
|
|
17:00
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
17:00
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
17:15
|
Annabel Langbein zaprasza amatorów smacznego jedzenia do Nowej Zelandii. W drugim sezonie programu prowadząca zaprezentuje widzom m.in. przepis na aromatyczną wołowinę z warzywami sezonowymi, turecką zupę panny młodej, błyskawiczne ciasto pomarańczowe oraz owocowy ponch w stylu retro.
|
|
|
|
|
17:30
|
Kontynuacja "Nagiego szefa". Przez dom najsłynniejszego brytyjskiego kucharza przewijają się przeróżni goście, od modelek, aż po magików. Wszyscy przychodzą z nadzieją na niezapomnianą ucztę...
|
|
|
|
17:30
|
Znany szef kuchni Andrzej Polan zabiera widzów w kulinarną podróż po wyjątkowych zakątkach Polski. Będzie gościć w gospodarstwach i domach ludzi, którzy żyją w zgodzie z naturą. Spotka się z miłośnikami pozamiejskiego życia, którzy pomogą mu odkrywać lokalne smaki. Ekipa programu odwiedzi m.in. Warmię, Mazury, Podlasie, ...
|
|
|
|
17:45
|
ABC GOTOWANIA
- odc. 1, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Szefowa kuchni Lucinda Scala Quinn uczy gotować posiłki z tego, co akurat znajduje się w lodówce. Specjalistka udowadnia, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny potrzebuje tylko kilku prostych składników. Wystarczy odrobina pomysłowości, ryż, makaron, kasza, kilka konserw, krojone warzywa z ...
|
18:25
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
18:00
|
Czerwona obsesja
- film dokumentalny, Australia, Chiny, Francja, Wielka Brytania, Hongkong 2013
Reż. David Roach, Warwick Ross
Dokument opowiada o wpływie sytuacji ekonomicznej na ceny i jakość wina ze słynnego regionu Bordeaux. Autorzy omawiają też szanse i zagrożenia wynikające z rosnącego zainteresowania chińskich konsumentów. Rynek Państwa Środka jest większy niż rzeczywista podaż wina, co może doprowadzić do wzrostu cen lub spadku jakości tego ...
|
|
|
|
18:15
|
Światowej sławy szef kuchni, David Chang, rusza na poszukiwania inspiracji kulinarnych. Stara się znaleźć połączenie między jedzeniem a naturą, nauką, muzyką, sztuką, sportem i historią. Każdy z tych elementów ma nadać przygotowywanym przez niego potrawom unikalną wartość.
|
|
|
|
|
18:30
|
Kucharz Ricardo Larrivée zachęca mieszkańców Kanady do wykorzystywania w kuchni lokalnych produktów. W każdym odcinku przemierza inną część Quebecu. Prezentuje takie specjały jak piwo, sery, świeże zioła, które można znaleźć w tej największej kanadyjskiej prowincji. Odwiedza lokalnych producentów i dostawców, aby zdobyć ...
|
|
|
|
|
|
18:45
|
Światowej sławy szef kuchni, David Chang, rusza na poszukiwania inspiracji kulinarnych. Stara się znaleźć połączenie między jedzeniem a naturą, nauką, muzyką, sztuką, sportem i historią. Każdy z tych elementów ma nadać przygotowywanym przez niego potrawom unikalną wartość.
|
|
|
|
|
19:00
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski uczy, jak w nowoczesny sposób przygotowywać dania oparte na tradycjach polskiej kuchni. W każdym odcinku zaprezentowane zostają trzy przepisy.
|
|
|
|
|
|
19:10
|
Najsłynniejsza polska cukierniczka, Bożena Sikoń, prezentuje widzom przepisy na słodkości, które widzowie mogą z powodzeniem samodzielnie przygotować w domu. Wśród jej propozycji są m.in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe. Każdy odcinek programu poświęcony jest odrębnemu produktowi, z którego można przygotować dwie pyszne ...
|
19:25
|
Znany szef kuchni Andrzej Polan zabiera widzów w kulinarną podróż po wyjątkowych zakątkach Polski. Będzie gościć w gospodarstwach i domach ludzi, którzy żyją w zgodzie z naturą. Spotka się z miłośnikami pozamiejskiego życia, którzy pomogą mu odkrywać lokalne smaki. Ekipa programu odwiedzi m.in. Warmię, Mazury, Podlasie, ...
|
|
|
|
|
19:30
|
Trzecia odsłona serialu, w którym Janella Purcell i Gary Mehigan porównują ze sobą wiele wykluczających się teorii, dotyczących prawidłowego żywienia. W kolejnych odcinkach zasięgają opinii specjalistów. Często okazuje się, że nawet oni mają różne zdania na temat tego, co należy jeść.
|
|
|
|
19:30
|
Kontynuacja "Nagiego szefa". Przez dom najsłynniejszego brytyjskiego kucharza przewijają się przeróżni goście, od modelek, aż po magików. Wszyscy przychodzą z nadzieją na niezapomnianą ucztę...
|
|
|
|
19:55
|
Joli i Mirek prezentują potrawy, które mogą przyrządzać i jeść osoby z celiakią. Okazuje się, że osoby na diecie bez-glutenowej nie muszą całkowicie rezygnować z pizzy, tart, placków i chleba.
|
|
|
|
|
20:00
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych. Jamie w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do celu jest dobra organizacja i pomysłowość.
|
|
|
|
20:00
|
Jamie Oliver podejmuje się otworzyć i poprowadzić restaurację mając do pomocy jedynie 15 bezrobotnych osób. To grupa młodych ludzi, którzy nigdy wcześniej nie mieli do czynienia z gotowaniem. Kamera towarzyszyła najsłynniejszemu brytyjskiemu szefowi kuchni przez pełne siedem miesięcy, od burzy mózgów, z której narodził się ...
|
|
|
|
20:00
|
Jamie Olivier propaguje zdrowe odżywianie - posiłki przygotowywane ze świeżych produktów. Chce zapoczątkować rewolucję żywieniową w Wielkiej Brytanii. Kampanię rozpoczyna w Rotherham.
|
|
|
|
|
20:30
|
Twórcy serii zaglądają przez uchylone drzwi do kuchni w domach Europy i świata, aby odkryć różnorodność kultur i smaków. Poszukują regionalnych specjałów na targach i bazarach, odwiedzają lokalne wytwórnie serów i winiarnie i przyglądają się codziennym zajęciom rolników, rybaków, pasterzy i rzemieślników.
|
|
|
|
20:55
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
20:55
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
|
21:00
|
Osiemnaścioro najlepszych uczestników poprzednich edycji dostaje drugą szansę na zdobycie prestiżowego tytułu "Top Chef" oraz 200 tysięcy dolarów. Przed zawodnikami, którzy rywalizować będą w jednej z nowojorskich kuchni, kolejna seria trudnych zadań. Ich kulinarne dzieła oceniać będą Tom Colicchio, Gail Simmons oraz Anthony ...
|
|
|
|
21:00
|
Street food to jedzenie przygotowywane w prowizorycznych ulicznych stoiskach, serwowane bezpośrednio przechodniom. Często te kramy są prawdziwymi kulinarnymi centrami miast. Ishai Golan zaprasza widzów w ekscytującą podróż po metropoliach świata, podczas której będzie odkrywał ich kulinarne oblicza. Podpowie, czego warto spróbować ...
|
|
|
|
21:00
|
Dziennikarz Hugh Fearnley-Whittingstall walczy o dobrą jakość jedzenia spożywanego przez ludzi. Opuszcza spokojne River Cottage i wybiera się w podroż po Wielkiej Brytanii, by zobaczyć jaki jest stan wyspiarskiego rybołówstwa i jakie ryby jedzą Brytyjczycy. W trakcie podróży próbuje przekonać mieszkańców odwiedzanych miejsc do ...
|
|
|
|
|
21:50
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
21:30
|
Street food to jedzenie przygotowywane w prowizorycznych ulicznych stoiskach, serwowane bezpośrednio przechodniom. Często te kramy są prawdziwymi kulinarnymi centrami miast. Ishai Golan zaprasza widzów w ekscytującą podróż po metropoliach świata, podczas której będzie odkrywał ich kulinarne oblicza. Podpowie, czego warto spróbować ...
|
|
|
|
21:50
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
|
22:00
|
Jamie Oliver zwraca uwagę widzów na warunki życia trzody chlewnej. Uważa, że osoby, które jedzą tanią wieprzowinę mają pełne prawo, a nawet obowiązek wiedzieć, w jaki sposób producenci żywności traktują, zapewniające im dochód zwierzęta. By osiągnąć zamierzony cel, Jamie będzie szokował i zniechęcał zaproszonych do ...
|
|
|
|
22:00
|
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. ...
|
|
|
|
22:00
|
Nigel Slater udowadnia jak ważna jest właściwa organizacja przy szykowaniu kulinariów. Przygotowuje dania, które łatwo jest zrobić po powrocie z pracy.
Nigel przygląda się roli, jaką pełnią w kuchni kontrastujące ze sobą temperatury - od klasycznej gorącej szarlotki z lodami, po danie wzięte ze smażalni.
|
|
|
|
|
22:55
|
Para projektantów mody i wegetarian przygotowuje desery dla diabetyków. Jola i Mirek udowadniają, że cukrzycy i osoby z nadwagą również mogą osładzać sobie życie.
|
|
|
|
22:35
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
22:35
|
Kolejna, szósta już część wyprawy, śladem smaków i aromatów serów oraz historii i tradycji serowarskich całego świata. Will Studd odwiedził Izrael, gdzie poznał ojca chrzestnego współczesnych izraelskich serowarów. W Butanie dowiedział się, jakim celom rytualnym służą sery i masło wyrabiane z mleka krów i jaków. W Turcji ...
|
|
|
|
|
23:00
|
Finalista drugiego sezonu reality "Top Chef" - Marcel Vigneron udowadnia, że wiedza naukowa z zakresu fizyki i chemii może być przydatna w kuchni. W założonej przez siebie firmie cateringowej Marcel w nietypowy sposób przygotowuje potrawy o czystych smakach. To jak je łączy może budzić kontrowersje. Widzowie przekonają się, czy ...
|
|
|
|
23:20
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
23:05
|
Kolejna, szósta już część wyprawy, śladem smaków i aromatów serów oraz historii i tradycji serowarskich całego świata. Will Studd odwiedził Izrael, gdzie poznał ojca chrzestnego współczesnych izraelskich serowarów. W Butanie dowiedział się, jakim celom rytualnym służą sery i masło wyrabiane z mleka krów i jaków. W Turcji ...
|
|
|
|
|
23:50
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
|
|
23:40
|
W roku 1998 Hugh Fearnley-Whittingstall przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset. Jego celem była uprawa własnych owoców i warzyw oraz produkcja żywności i win.
|
|
|
|
|
|
|
00:10
|
Znany szef kuchni Andrzej Polan zabiera widzów w kulinarną podróż po wyjątkowych zakątkach Polski. Będzie gościć w gospodarstwach i domach ludzi, którzy żyją w zgodzie z naturą. Spotka się z miłośnikami pozamiejskiego życia, którzy pomogą mu odkrywać lokalne smaki. Ekipa programu odwiedzi m.in. Warmię, Mazury, Podlasie, ...
|
|
|
|
00:10
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
00:25
|
Kolejna seria programów, w których Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Tym razem inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato. W kuchni Tomasza królować będą warzywa i owoce. Widzowie spodziewać się mogą potraw z kabaczka, pomidorów, ogórków, porzeczek i owoców leśnych. Ich ...
|
|
|
|
|
00:40
|
Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite polskie sery "zagrodowe". Prowadzący rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego ...
|
00:55
|
Kontynuacja "Nagiego szefa". Przez dom najsłynniejszego brytyjskiego kucharza przewijają się przeróżni goście, od modelek, aż po magików. Wszyscy przychodzą z nadzieją na niezapomnianą ucztę...
|
|
|
|
00:40
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
00:55
|
Kolejna seria programów, w których Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Tym razem inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato. W kuchni Tomasza królować będą warzywa i owoce. Widzowie spodziewać się mogą potraw z kabaczka, pomidorów, ogórków, porzeczek i owoców leśnych. Ich ...
|
|
|
|
|
1:25
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
1:15
|
Tomasz Prange-Barczyński mówi o winie. Widzowie poznają typologię wina. Uczą się odszyfrowywać informacje na etykietach. Ciekawostki z zakresu enoturystyki, czyli podróży szlakiem win.
|
1:25
|
Szef kuchni Michael Smith po raz drugi zaprasza widzów do swojego kulinarnego królestwa. Tu pokazuje, jak stworzyć nieskomplikowane, smaczne posiłki dla rodziny i przyjaciół. W każdym odcinku prowadzący przygotuje danie ze składników znalezionych w swojej lodówce i spiżarni.
|
|
|
|
1:25
|
Joli i Mirek prezentują potrawy, które mogą przyrządzać i jeść osoby z celiakią. Okazuje się, że osoby na diecie bez-glutenowej nie muszą całkowicie rezygnować z pizzy, tart, placków i chleba.
|
|
|
|
|
1:30
|
David w Europie
- odc. 6, magazyn poradnikowy, Polska 2013
Prow. David Gaboriaud
David Gaboriaud, jeden z najlepszych kucharzy młodego pokolenia, opowiada o tradycjach kulinarnych poszczególnych krajów Europy. Jego przewodnikami po Starym Kontynencie są goście specjalni. Dzięki nim widzowie poznają kulinarne specjały danego regionu, ale także pasje i zainteresowania opowiadającego. W każdym odcinku David ...
|
|
|
|
1:55
|
Seria przybliża widzom tajemnice francuskich mistrzów kuchni. Ukazuje prestiżowe restauracje, charakterystyczne miejsca i przykłady prawdziwej art de la table. Ponadto widzowie otrzymają porcję porad kulinarnych pochodzących od najlepszych szefów kuchni, a także zobaczą najwspanialsze posiadłości należące do mieszkańców tego kraju.
|
|
|
|
1:30
|
ABC GOTOWANIA
- odc. 1, magazyn kulinarny, Polska 2013
Prow. Marieta Marecka
Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.
|
|
|
|
|
2:00
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice.
|
|
|
|
2:00
|
Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice i udzielą wielu praktycznych wskazówek.
|
|
|
|
2:00
|
Gospodarze programu, Grzegorz Kazubski i Robert Ciechomski, należą do grona najlepszych szefów kuchni w Polsce. W kulinarnej serii zdradzą widzom swoje tajemnice.
|
|
|
|
|
2:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
2:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
2:30
|
Nowe odcinki programu, którego gospodynią jest, jak w poprzedniej serii, Agnieszka Kręglicka. Zamiast brata towarzyszą jej różni goście. Razem gotują, ale również rozmawiają o dobrym jedzeniu i winie.
|
|
|
|
|
3:00
|
Co miesiąc stacja ogłasza konkurs dla widzów na najciekawsze przepisy na dania tematyczne. Spośród nadesłanych propozycji jury kuchni+ wybierze dziesięć najciekawszych potraw. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego oraz staną przed kamerą.
|
|
|
|
3:00
|
Co miesiąc stacja ogłasza konkurs dla widzów na najciekawsze przepisy na dania tematyczne. Spośród nadesłanych propozycji jury kuchni+ wybierze dziesięć najciekawszych potraw. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego oraz staną przed kamerą.
|
|
|
|
3:00
|
Co miesiąc stacja ogłasza konkurs dla widzów na najciekawsze przepisy na dania tematyczne. Spośród nadesłanych propozycji jury kuchni+ wybierze dziesięć najciekawszych potraw. Ich autorzy zostaną zaproszeni na warsztaty prowadzone przez m.in. Tomasza Jakubiaka i Adama Chrząstowskiego oraz staną przed kamerą.
|
3:25
|
Po raz pierwszy w historii telewizji wspólny program poprowadzi rodzeństwo - Agnieszka i Marcin Kręgliccy. "Para w kuchni" to program adresowany do wszystkich pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków kuchni międzynarodowej oraz otwartych na eksperymenty ...
|
|
|
|
|
3:30
|
Po raz pierwszy w historii telewizji wspólny program poprowadzi rodzeństwo - Agnieszka i Marcin Kręgliccy. "Para w kuchni" to program adresowany do wszystkich pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków kuchni międzynarodowej oraz otwartych na eksperymenty ...
|
|
|
|
3:30
|
Po raz pierwszy w historii telewizji wspólny program poprowadzi rodzeństwo - Agnieszka i Marcin Kręgliccy. "Para w kuchni" to program adresowany do wszystkich pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków kuchni międzynarodowej oraz otwartych na eksperymenty ...
|
|
|
|
|
|
|
4:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
4:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
4:00
|
Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się m.in. jakie dania powstały dla Nelsona i Pawłowej i jakie tajemnice kryją się za nazwami potraw.
|
|
|
|
|
4:30
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
4:30
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
4:30
|
Teleturniej dla miłośników gotowania i zabawy, w którym rywalizują ze sobą dwie drużyny, złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych i gwiazd. Prowadzi Paweł Loroch.
|
|
|
|
|
5:00
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
5:00
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
5:00
|
Warszawski restaurator Piotr Przykaza zaprasza do swoich sześciu lokali. Gospodarz przygotuje dwa dania z kuchni międzynarodowej. Poznamy tajniki potraw, aby je samodzielnie przygotowywać.
|
|
|
|
|
5:30
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora, absolwent francuskiej elitarnej szkoły mimów, prezentuje doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery oraz... kulinarne anegdoty.
|
|
|
|
5:30
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora, absolwent francuskiej elitarnej szkoły mimów, prezentuje doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery oraz... kulinarne anegdoty.
|
|
|
|
5:30
|
Kulinarno-rozrywkowy program o deserach. Prowadzący Jacek Sikora, absolwent francuskiej elitarnej szkoły mimów, prezentuje doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka, modne nowoczesne desery oraz... kulinarne anegdoty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|