|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
|
|
Czwartek (2025-07-17)
|
|
Piątek (2025-07-18)
|
|
Sobota (2025-07-19)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
6:00
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
6:00
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
|
6:35
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
6:35
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
6:40
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
|
7:10
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
7:10
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
7:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
|
7:40
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
7:40
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
8:00
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
8:25
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8:55
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:25
|
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:55
|
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z ...
|
|
|
|
|
10:15
|
W szranki stają setki amatorów sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach otwartych eliminacji zgłasza swój wypiek. Jury złożone z ekspertów wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach. Tam będą mieli szansę wykazać się swoimi zdolnościami. Najepsi przejdą do finału, a deser ...
|
|
|
|
10:15
|
W szranki stają setki amatorów sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach otwartych eliminacji zgłasza swój wypiek. Jury złożone z ekspertów wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach. Tam będą mieli szansę wykazać się swoimi zdolnościami. Najepsi przejdą do finału, a deser ...
|
|
|
|
10:25
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10:50
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
|
11:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
11:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
11:20
|
Fred Sirieix wraz z cenionymi szefami kuchni i krytykami kulinarnymi odwiedza różne zakątki świata, by skosztować lokalnych przysmaków. Kucharze i recenzenci zaprezentują mu swoje ulubione lokalne.
W San Sebastian Fred uda się do jednej z najlepszych restauracji na świcie wraz ze słynną szefową kuchni, Nishą Katoną. We dwoje ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:15
|
M jak mięso
- odc. 7, Polska 2019
Prow. Jurek Sobieniak, Andrzej Andrzejczak
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kilogramów mięsa rocznie. Twórcy programu pokażą, jak je dobrze spożytkować. Widzowie dowiedzą się, jak mięso kupować, gotować, piec, mielić, smażyć, a nawet podawać na surowo. Zaprezentowane zostaną wszystkie tajniki wieprzowiny, wołowiny, drobiu, kaczki, podrobów i kiełbasy. W każdym ...
|
|
|
|
12:15
|
M jak mięso
- odc. 8, Polska 2019
Prow. Jurek Sobieniak, Andrzej Andrzejczak
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kilogramów mięsa rocznie. Twórcy programu pokażą, jak je dobrze spożytkować. Widzowie dowiedzą się, jak mięso kupować, gotować, piec, mielić, smażyć, a nawet podawać na surowo. Zaprezentowane zostaną wszystkie tajniki wieprzowiny, wołowiny, drobiu, kaczki, podrobów i kiełbasy. W każdym ...
|
|
|
|
12:25
|
Pełna wrażeń podróż przez wyspy i wybrzeża Morza Śródziemnego. Miejsca te należą do najbardziej malowniczych zakątków globu. Zamieszkane od tysięcy lat, są kolebką wielu cywilizacji i kultur. Autorzy odwiedzają Majorkę, Minorkę, Korsykę, Ibizę, Hvar, Sardynię, Sycylię, Cypr, Korfu, Capri, Kretę i Gibraltar. Zaglądają do ...
|
|
|
|
|
12:50
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. ...
|
|
|
|
12:50
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
|
|
|
13:20
|
Brytyjscy kucharze, zarówno zawodowcy, jak i amatorzy, stają do rywalizacji, której stawką jest podpisanie umowy z Penguin Books. To szacowne wydawnictwo, z którym Jamie Oliver współpracuje od lat. Uczestnicy muszą przekonać jury, że ich przepisy są oryginalne, umiejętności kulinarne - wyjątkowe, a książka ma potencjał na ...
|
|
|
|
13:20
|
Brytyjscy kucharze, zarówno zawodowcy, jak i amatorzy, stają do rywalizacji, której stawką jest podpisanie umowy z Penguin Books. To szacowne wydawnictwo, z którym Jamie Oliver współpracuje od lat. Uczestnicy muszą przekonać jury, że ich przepisy są oryginalne, umiejętności kulinarne - wyjątkowe, a książka ma potencjał na ...
|
|
|
|
13:25
|
Pełna wrażeń podróż przez wyspy i wybrzeża Morza Śródziemnego. Miejsca te należą do najbardziej malowniczych zakątków globu. Zamieszkane od tysięcy lat, są kolebką wielu cywilizacji i kultur. Autorzy odwiedzają Majorkę, Minorkę, Korsykę, Ibizę, Hvar, Sardynię, Sycylię, Cypr, Korfu, Capri, Kretę i Gibraltar. Zaglądają do ...
|
|
|
|
|
14:20
|
Tomek Jakubiak zaprasza widzów w niezwykłą kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Znany szef kuchni odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań. Widzowie dowiedzą się m.in., jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, ...
|
|
|
|
14:20
|
Tomek Jakubiak zaprasza widzów w niezwykłą kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Znany szef kuchni odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań. Widzowie dowiedzą się m.in., jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, ...
|
|
|
|
14:25
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
|
14:50
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
14:50
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
14:55
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
|
15:25
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
15:25
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
15:25
|
Bartosz Lisek Kucharz okrętowy, Bartosz Lisek, dzieli się z widzami przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze.
|
|
|
|
|
15:55
|
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z przyjacielem Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają ciekawe lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie. Podczas wyprawy pełnej kulinarnych odkryć czekają ich spotkania z ciekawymi ludźmi, którzy potrafią dbać o ...
|
|
|
|
15:55
|
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z przyjacielem Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają ciekawe lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie. Podczas wyprawy pełnej kulinarnych odkryć czekają ich spotkania z ciekawymi ludźmi, którzy potrafią dbać o ...
|
|
|
|
15:55
|
Bartosz Lisek Kucharz okrętowy, Bartosz Lisek, dzieli się z widzami przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16:25
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak inspirują się potrawami znanymi z dużego i małego ekranu. Jak zwykle stawiają na dania mięsne. Niedzielny obiad, szybka przekąska na mieście, biesiada z kumplami, kolacja we dwoje - jedzenie to temat wielu scen filmowych, a niektóre z nich przeszły nawet do historii kina. Zgrany kulinarny duet ...
|
|
|
|
|
16:55
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
16:55
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
|
|
|
17:20
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
17:20
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
17:00
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
|
17:50
|
Gino D'Acampo zaprasza kilkoro singli do swojej wilii, gdzie otwiera szkołę kulinarną. Wspólne gotowanie może sprawić, że uczestnicy znajdą swoją drugą połowę. Ich zadaniem będzie przygotowanie rozmaitych potraw. Pracować mają w parach lub trójkach. To szansa na poznanie kogoś interesującego. Nie obędzie się bez zabawnych ...
|
|
|
|
17:50
|
Gino D'Acampo zaprasza kilkoro singli do swojej wilii, gdzie otwiera szkołę kulinarną. Wspólne gotowanie może sprawić, że uczestnicy znajdą swoją drugą połowę. Ich zadaniem będzie przygotowanie rozmaitych potraw. Pracować mają w parach lub trójkach. To szansa na poznanie kogoś interesującego. Nie obędzie się bez zabawnych ...
|
|
|
|
17:30
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Kucharz z Buenos Aires, Gonzalo D'Ambrosio, od 2007 roku mieszka w Madrycie. Hiszpania stała się jego nowym domem, który próbuje jak najlepiej poznać. W tym celu przemierza kraj wzdłuż i wszerz, od Asturii i Kraju Basków po Andaluzję, a także od Galicji, przez Kastylię i León, po Katalonię. Poznaje bogatą kulinarną tradycję tych ...
|
|
|
|
|
18:50
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
18:50
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
|
|
|
19:20
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
19:20
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
19:00
|
Tym razem brytyjski kucharz i prezenter w poszukiwaniu nowych smaków wyprawia się na skąpaną w słońcu Maltę. Ainsley Harriott rozkoszuje się urokami śródziemnomorskiej wyspy, na której mieszają się wpływy wielu kultur. Przemierza Maltę wzdłuż i wszerz, próbując lokalnych potraw i robiąc zakupy na targach. W tutejszej kuchni ...
|
|
|
|
|
19:50
|
W codziennym pędzie często trudno jest znaleźć czas i pomysły na różnorodne, smaczne posiłki. Na szczęście Jamie Oliver ma na to swoje sposoby. Zdradza sprawdzone patenty na pyszne i proste dania, które można przyrządzić szybko i bez wysiłku. Pokazuje przepisy na potrawy pieczone na blasze i smakołyki, które można przygotować ...
|
|
|
|
19:50
|
Tym razem brytyjski kucharz i prezenter w poszukiwaniu nowych smaków wyprawia się na skąpaną w słońcu Maltę. Ainsley Harriott rozkoszuje się urokami śródziemnomorskiej wyspy, na której mieszają się wpływy wielu kultur. Przemierza Maltę wzdłuż i wszerz, próbując lokalnych potraw i robiąc zakupy na targach. W tutejszej kuchni ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20:00
|
Tym razem brytyjski kucharz i prezenter w poszukiwaniu nowych smaków wyprawia się na skąpaną w słońcu Maltę. Ainsley Harriott rozkoszuje się urokami śródziemnomorskiej wyspy, na której mieszają się wpływy wielu kultur. Przemierza Maltę wzdłuż i wszerz, próbując lokalnych potraw i robiąc zakupy na targach. W tutejszej kuchni ...
|
|
|
|
|
20:45
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
20:45
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
20:50
|
Znany mistrz sztuki kulinarnej udaje się w pełną niezwykłych smaków i odkryć podróż po Prowansji. Wiosna to doskonały czas na tę wyprawę - nie ma jeszcze upałów, a przyroda budzi się do życia. Michel Roux przemierza okolicę swoim kanarkowożółtym renault, odwiedzając lokalnych producentów żywności. Do jego kuchni trafiają ...
|
|
|
|
|
21:00
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
21:00
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
|
|
|
21:55
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
21:55
|
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia. W tej serii uda się m.in. do Paragwaju, Tanzanii i Iranu oraz na Jamajkę.
|
|
|
|
21:45
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata, od Azji, przez Amerykę, po Europę. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22:15
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata, od Azji, przez Amerykę, po Europę. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być ...
|
|
|
|
|
22:45
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
22:45
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
22:45
|
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
|
|
|
|
|
23:00
|
Autorzy poznają bogatą tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania, składniki i zwyczaje związane z przyrządzaniem, a także serwowaniem posiłków. Skupiają się nie tylko na ciekawych przepisach, przedstawiają też historie ludzi, dla których gotowanie i ...
|
|
|
|
23:00
|
Twórcy serii przedstawiają różne oblicza niezwykle różnorodnej i zadziwiającej smakami chińskiej kuchni. Przyglądają się różnym tradycjom kulinarnym, regionalnym produktom i składnikom, a także społecznemu spojrzeniu na kwestie jedzenia. Widzowie dowiedzą się m.in., jak pozyskuje się najlepszy miód w lasach Nepalu, jakie ...
|
|
|
|
23:15
|
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23:45
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
|
00:00
|
Brytyjscy kucharze, zarówno zawodowcy, jak i amatorzy, stają do rywalizacji, której stawką jest podpisanie umowy z Penguin Books. To szacowne wydawnictwo, z którym Jamie Oliver współpracuje od lat. Uczestnicy muszą przekonać jury, że ich przepisy są oryginalne, umiejętności kulinarne - wyjątkowe, a książka ma potencjał na ...
|
|
|
|
00:00
|
Brytyjscy kucharze, zarówno zawodowcy, jak i amatorzy, stają do rywalizacji, której stawką jest podpisanie umowy z Penguin Books. To szacowne wydawnictwo, z którym Jamie Oliver współpracuje od lat. Uczestnicy muszą przekonać jury, że ich przepisy są oryginalne, umiejętności kulinarne - wyjątkowe, a książka ma potencjał na ...
|
|
|
|
00:15
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
|
00:55
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
00:55
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
00:45
|
Znany mistrz sztuki kulinarnej udaje się w pełną niezwykłych smaków i odkryć podróż po Prowansji. Wiosna to doskonały czas na tę wyprawę - nie ma jeszcze upałów, a przyroda budzi się do życia. Michel Roux przemierza okolicę swoim kanarkowożółtym renault, odwiedzając lokalnych producentów żywności. Do jego kuchni trafiają ...
|
|
|
|
|
1:10
|
W zimowej scenerii kanadyjskiej prowincji Spencer Watts dzieli się przepisami na pyszne i proste dania. W każdym odcinku znany kucharz z humorem prezentuje trzy przepisy na potrawy, które każdy bez trudu przyrządzi w swoim domu. Zdradza też tajniki telewizyjnej kuchni i pokazuje, jak powstaje program kulinarny. Wraz ze swoją ekipą ...
|
|
|
|
1:10
|
W zimowej scenerii kanadyjskiej prowincji Spencer Watts dzieli się przepisami na pyszne i proste dania. W każdym odcinku znany kucharz z humorem prezentuje trzy przepisy na potrawy, które każdy bez trudu przyrządzi w swoim domu. Zdradza też tajniki telewizyjnej kuchni i pokazuje, jak powstaje program kulinarny. Wraz ze swoją ekipą ...
|
|
|
|
|
|
|
1:40
|
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak dobrze przygotować jadłospis i mądrze robić zakupy. Wszystko po to, by przy przyrządzaniu codziennych posiłków nie marnować jedzenia. W każdym odcinku gospodyni programu przygotuje dwie potrawy, wykorzystując łatwo dostępne składniki. Ponieważ swoje ...
|
|
|
|
1:40
|
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak dobrze przygotować jadłospis i mądrze robić zakupy. Wszystko po to, by przy przyrządzaniu codziennych posiłków nie marnować jedzenia. W każdym odcinku gospodyni programu przygotuje dwie potrawy, wykorzystując łatwo dostępne składniki. Ponieważ swoje ...
|
|
|
|
1:40
|
Bartosz Lisek pracował jako kucharz okrętowy. Chcąc urozmaicić żeglarską dietę, składającą się głównie z makaronu i mielonki, odwiedzał targi w każdym porcie. Kupował tam świeże ryby i różnorodne owoce morza. Teraz dzieli się przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze. W ...
|
|
|
|
|
2:10
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
2:10
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
2:10
|
Bartosz Lisek pracował jako kucharz okrętowy. Chcąc urozmaicić żeglarską dietę, składającą się głównie z makaronu i mielonki, odwiedzał targi w każdym porcie. Kupował tam świeże ryby i różnorodne owoce morza. Teraz dzieli się przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze. W ...
|
|
|
|
|
2:45
|
Aleksander Baron perfekcyjny i budzący wiele kontrowersji szef kuchni, oraz Damian Kordas, najmłodszy MasterChef i znany vloger, zapraszają na kolejną kulinarną podróż po Polsce. Prowadzący odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki, historie i sekrety kucharzy z całej Polski. Ich celem jest stworzenie ...
|
|
|
|
2:45
|
Aleksander Baron perfekcyjny i budzący wiele kontrowersji szef kuchni, oraz Damian Kordas, najmłodszy MasterChef i znany vloger, zapraszają na kolejną kulinarną podróż po Polsce. Prowadzący odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki, historie i sekrety kucharzy z całej Polski. Ich celem jest stworzenie ...
|
|
|
|
2:45
|
Aleksander Baron perfekcyjny i budzący wiele kontrowersji szef kuchni, oraz Damian Kordas, najmłodszy MasterChef i znany vloger, zapraszają na kolejną kulinarną podróż po Polsce. Prowadzący odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki, historie i sekrety kucharzy z całej Polski. Ich celem jest stworzenie ...
|
|
|
|
|
3:20
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
3:20
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
3:15
|
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida oraz Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. Seria obfitować będzie w jeszcze więcej wyzwań, pysznych dań, pojedynków oraz emocji. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście. Widzowie ponownie będą mieli okazję ...
|
|
|
|
|
3:55
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
3:55
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
3:45
|
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida oraz Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. Seria obfitować będzie w jeszcze więcej wyzwań, pysznych dań, pojedynków oraz emocji. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście. Widzowie ponownie będą mieli okazję ...
|
|
|
|
|
4:20
|
Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
|
4:20
|
Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
|
4:20
|
Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
|
|
4:55
|
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku ...
|
|
|
|
4:55
|
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku ...
|
|
|
|
4:55
|
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku ...
|
|
|
|
|
5:30
|
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Gotuje w towarzystwie mam i ich pociech. Oprócz ciekawych pomysłów na potrawy przygotowywane z myślą o najmłodszych, gospodyni programu podzieli się także wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy serwować swoim milusińskim. Ponadto ...
|
|
|
|
5:30
|
Daria Ładocha, autorka popularnego bloga "Mamałyga", ma mnóstwo energii i świetny kontakt z dziećmi. Stworzyła wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje razem z innymi mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o dzieciach ...
|
|
|
|
5:30
|
Daria Ładocha, autorka popularnego bloga "Mamałyga", ma mnóstwo energii i świetny kontakt z dziećmi. Stworzyła wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje razem z innymi mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o dzieciach ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|