|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
|
|
Niedziela (2022-05-29)
|
|
Poniedziałek (2022-05-30)
|
|
Wtorek (2022-05-31)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
6:00
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
6:00
|
Tomasz Jakubiak przekonuje Polaków do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący podzieli się z widzami pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima. Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą pożywne i rozgrzewające posiłki bogate w witaminy. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Daria Ładocha, autorka popularnego bloga "Mamałyga", ma mnóstwo energii i świetny kontakt z dziećmi. Stworzyła wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje razem z innymi mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o dzieciach ...
|
|
|
|
6:30
|
Daria Ładocha, autorka popularnego bloga "Mamałyga", ma mnóstwo energii i świetny kontakt z dziećmi. Stworzyła wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje razem z innymi mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o dzieciach ...
|
|
|
|
6:30
|
Daria Ładocha, autorka popularnego bloga "Mamałyga", ma mnóstwo energii i świetny kontakt z dziećmi. Stworzyła wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje razem z innymi mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o dzieciach ...
|
|
|
|
|
7:00
|
Piotr Kucharski pokaże widzom, jak przełamać kulinarną rutynę i sprawić, by gotowanie było przyjemne, a jego efekt - smaczny.
|
|
|
|
7:00
|
Piotr Kucharski pokaże widzom, jak przełamać kulinarną rutynę i sprawić, by gotowanie było przyjemne, a jego efekt - smaczny.
|
|
|
|
7:00
|
Piotr Kucharski pokaże widzom, jak przełamać kulinarną rutynę i sprawić, by gotowanie było przyjemne, a jego efekt - smaczny.
|
|
|
|
|
7:30
|
Jagna Niedzielska, szefowa kuchni oraz popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Prowadząca pokaże, jak najefektywniej wykorzystywać dostępne w naszej kuchni produkty, aby zminimalizować ich straty do zera.
|
|
|
|
7:30
|
Jagna Niedzielska, szefowa kuchni oraz popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Prowadząca pokaże, jak najefektywniej wykorzystywać dostępne w naszej kuchni produkty, aby zminimalizować ich straty do zera.
|
|
|
|
7:30
|
Jagna Niedzielska, szefowa kuchni oraz popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Prowadząca pokaże, jak najefektywniej wykorzystywać dostępne w naszej kuchni produkty, aby zminimalizować ich straty do zera.
|
|
|
|
|
8:00
|
Znakomita brytyjska znawczyni sztuki cukierniczej, gospodyni programów telewizyjnych i autorka książek kulinarnych, Juliet Sear, zaprasza do świata swoich wypieków. Pokazuje, jak przyrządzić je na słodko i słono, na co dzień i od święta, pełne pysznego kremu lub dietetyczne. Prezentuje też przepisy bez glutenu i dla wegan. W ...
|
|
|
|
8:00
|
Marieta Marecka zaprasza początkujących i nieco bardziej zaawansowanych kucharzy na wspólne gotowanie. Będzie smacznie i prosto. Jest to wyjątkowy telewizyjny elementarz dla każdego, kto dopiero zaczyna swoją kulinarną przygodę. Nie zabraknie wielu praktycznych porad, które pozwolą bez problemów poruszać się po świecie nowych ...
|
|
|
|
8:00
|
W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników. Najpierw próbuje popisowego dania swojego gościa. Potem razem z nim pracuje nad udoskonaleniem potrawy. W efekcie każdy amator sztuki kulinarnej z dumą może ...
|
|
|
|
|
|
|
8:30
|
Para prowadzących po raz kolejny przemierza Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji w naszym kraju. Gospodarze programu, co tydzień udają się do innego lokalu zaproponowanego przez internautów i widzów. W tym sezonie do Damiana Kordasa dołącza szefowa kuchni i doradca kulinarny Jagna Niedzielska. Tworzenie kulinarnej mapy Polski ...
|
|
|
|
8:30
|
Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
|
|
9:00
|
Brytyjski szef kuchni Tom Kerridge przemierza Stany Zjednoczone. Chce dowieść, że amerykańska kuchnia to nie tylko burgery, frytki i smażone kurczaki. Zamierza zaprezentować jej różnorodność. Podczas swojej wyprawy szuka oryginalnych potraw i lokalnych specjałów. Na kalifornijskim wybrzeżu odkrywa barbecue i ravioli z grzybami, ...
|
|
|
|
9:00
|
Program dedykowany wszystkim wielbicielom słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
|
|
|
9:00
|
Problem marnowania produktów spożywczych to poważne zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze planować i robić zakupy, jak przechowywać pożywienie, przetwarzać je oraz co zrobić z pozostałymi resztkami. Nie zabraknie także ...
|
|
|
|
|
9:30
|
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Coraz więcej osób chce wzbogacić jadłospis o potrawy znane z restauracji i wakacyjnych podróży. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi mięsne albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo. Poda treściwe zupy, potrawy na ...
|
|
|
|
9:30
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
9:30
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
|
10:00
|
Czwarty sezon przygód australijskiego farmera Paula Westa, który dąży do uzyskania pełnej samowystarczalności. W kolejnej odsłonie widzowie dowiedzą jakie zmiany zaszły w gospodarstwie od czasu inauguracji szkoły gotowania oraz poznają młodszą część rodziny Paula. Mężczyzna wyruszy także w podróż w poszukiwaniu nowych ...
|
|
|
|
10:00
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
10:00
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
|
|
|
10:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych. Jamie w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki.
Jamie przygotowuje okonia morskiego i chrupiący boczek. Do tego poda słodkie ziemniaki purre. Na deser proponuje lody jagodowe i musujący napój imbirowo-cytrynowy.
|
|
|
|
10:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
|
11:00
|
Czwarty sezon przygód australijskiego farmera Paula Westa, który dąży do uzyskania pełnej samowystarczalności. W kolejnej odsłonie widzowie dowiedzą jakie zmiany zaszły w gospodarstwie od czasu inauguracji szkoły gotowania oraz poznają młodszą część rodziny Paula. Mężczyzna wyruszy także w podróż w poszukiwaniu nowych ...
|
|
|
|
11:00
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych. Jamie w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki.
Jamie przygotowuje letnią warzywną lasagne i toskańską sałatkę z pomidorów. Następnie serwuje mrożony jogurt z mango.
|
|
|
|
11:00
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
|
|
|
11:30
|
Dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna Julie Andrieu wyrusza w kolejną podróż szlakiem zabytkowych miasteczek i malowniczych wiosek, położonych z dala od utartych turystycznych szlaków. Poznaje lokalne potrawy, przysmaki i tradycje kulinarne. Odwiedza oberże, zamki, winnice i domy, by gotować wspólnie z ich gospodarzami. Na stół ...
|
|
|
|
11:30
|
Dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna Julie Andrieu wyrusza w kolejną podróż szlakiem zabytkowych miasteczek i malowniczych wiosek, położonych z dala od utartych turystycznych szlaków. Poznaje lokalne potrawy, przysmaki i tradycje kulinarne. Odwiedza oberże, zamki, winnice i domy, by gotować wspólnie z ich gospodarzami. Na stół ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:30
|
Fred Sirieix rzuca wyzwanie najlepszym szefom kuchni. Zleca im przygotowanie kopii ulubionych przekąsek Anglików, m.in. burgerów, frytek oraz czekoladowych wafli. Odtworzenie kultowych smaków okazuje się trudnym zadaniem.
|
|
|
|
12:30
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
12:35
|
David Myers i Si King przejechali na motorach setki kilometrów i przemierzyli wiele krajów. Teraz wracają do swoich korzeni, czyli północnej Anglii. Wyruszą z Lancashire na zachodnim wybrzeżu, by przez Yorkshire, park narodowy Peak District i Kumbrię dotrzeć do Nortumbrii. Podczas swojej podróży zajrzą do cieszących się renomą ...
|
|
|
|
|
|
|
13:00
|
Jamie Oliver w swoim kolejnym programie skupi się na daniach, które pomagają jak najdłużej cieszyć się zdrowiem. Aby sprawdzić, jak jedzenie wpływa na długość życia, kucharz odwiedza m.in. Kostarykę, Japonię oraz greckie wyspy. W każdym z tych miejsc przygląda się lokalnym potrawom i stara się zrozumieć, na czym polega ...
|
|
|
|
|
|
|
13:30
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
|
|
13:30
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
|
14:00
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
14:00
|
Andrew Connole, założyciel renomowanej piekarni Sonoma w Australii, wyrusza w kulinarną, pełną inspiracji podróż, by skosztować chleba z różnych stron świata. Odwiedza Ateny, Berlin, San Francisco, Londyn, Paryż, Kopenhagę, Wiedeń i Maltę. Spotyka się z tamtejszymi piekarzami, poznaje lokalne receptury i próbuje słynnych ...
|
|
|
|
14:00
|
Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
|
|
|
|
14:30
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
14:30
|
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.
|
|
|
|
14:30
|
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.
|
|
|
|
|
15:00
|
Popularny kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zamierza bliżej poznać kraj swoich przodków. Odwiedza Mediolan, Weronę, Wenecję, Genuę, Turyn, Bolonię i Rzym. Dzięki miejscowym, którzy służą mu za przewodników, odkrywa prawdziwy charakter tych pięknych miast i poznaje ich mieszkańców.
|
|
|
|
15:00
|
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.
|
|
|
|
15:00
|
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.
|
|
|
|
|
15:30
|
Znany szef kuchni Donal Skehan zabiera widzów na kulinarną wyprawę do swojej ojczyzny. Podróżując po Irlandii, próbuje regionalnych specjałów i potraw serwowanych w lokalnych restauracjach czy pubach. Wszystko to w malowniczej scenerii wyspiarskich krajobrazów.
|
|
|
|
15:30
|
Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków. Potrawy te stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów.
|
|
|
|
15:30
|
Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków. Potrawy te stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów.
|
|
|
|
|
16:00
|
Znany szef kuchni Donal Skehan zabiera widzów na kulinarną wyprawę do swojej ojczyzny. Podróżując po Irlandii, próbuje regionalnych specjałów i potraw serwowanych w lokalnych restauracjach czy pubach. Wszystko to w malowniczej scenerii wyspiarskich krajobrazów.
|
|
|
|
16:00
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
16:00
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
|
16:30
|
Brytyjski szef kuchni i właściciel pubu nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin, Tom Kerridge, prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Stawia przy tym na różnorodność. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić niemal wszystko, począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce. Proponuje ...
|
16:55
|
Brytyjski szef kuchni i właściciel pubu nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin, Tom Kerridge, prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Stawia przy tym na różnorodność. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić niemal wszystko, począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce. Proponuje ...
|
|
|
|
16:30
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
16:30
|
Kucharz, autor książek kulinarnych i prezenter David Rocco przemierza południowo-wschodnią Azję, by skosztować jedzenia serwowanego na ulicy. Odwiedza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi - wszędzie tam, gdzie można spróbować street foodu. Przekonuje się, ...
|
|
|
|
|
17:25
|
Brytyjczycy chętnie zamawiają jedzenie na wynos. Wartość tego biznesu szacuje się na 15 miliardów funtów. Alexis Conran, zwycięzca programu "Celebrity MasterChef", zgłębia jego sekrety, by ustalić, co stoi za tak wielkim sukcesem. Zagląda na zaplecze zakładów spożywczych, barów i restauracji. Sprawdza, jak powstają dania, ...
|
|
|
|
17:00
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
17:00
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
|
|
|
17:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych osób. Gospodarz programu w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki, a kluczem do jego sukcesu jest dobra organizacja pracy i pomysłowość.
|
|
|
|
17:30
|
Nowy program Jamiego Olivera to kurs superszybkiego gotowania dla zapracowanych. Jamie w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki.
Jamie przygotowuje hiszpańskie dania: tortillę z chorizo, hiszpański ser manchengo, wędlinę z miodem. Do tego faszerowane papryki i zawijane anchois.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:20
|
James Martin udaje się na kolejną kulinarną podróż, podczas której będzie odkrywać lokalne smaki, restauracje, puby, przepisy i tradycje. Tym razem jego celem jest Wielka Brytania. Prowadzący zawita we wszystkich regionach Zjednoczonego Królestwa. Uda się także do miejsc, w których jeszcze nigdy nie był. Odwiedzi m.in. Archipelag ...
|
|
|
|
18:00
|
Dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna Julie Andrieu wyrusza w kolejną podróż szlakiem zabytkowych miasteczek i malowniczych wiosek, położonych z dala od utartych turystycznych szlaków. Poznaje lokalne potrawy, przysmaki i tradycje kulinarne. Odwiedza oberże, zamki, winnice i domy, by gotować wspólnie z ich gospodarzami. Na stół ...
|
|
|
|
18:00
|
Dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna Julie Andrieu wyrusza w kolejną podróż szlakiem zabytkowych miasteczek i malowniczych wiosek, położonych z dala od utartych turystycznych szlaków. Poznaje lokalne potrawy, przysmaki i tradycje kulinarne. Odwiedza oberże, zamki, winnice i domy, by gotować wspólnie z ich gospodarzami. Na stół ...
|
|
|
|
|
19:15
|
James Martin udaje się na kolejną kulinarną podróż, podczas której będzie odkrywać lokalne smaki, restauracje, puby, przepisy i tradycje. Tym razem jego celem jest Wielka Brytania. Prowadzący zawita we wszystkich regionach Zjednoczonego Królestwa. Uda się także do miejsc, w których jeszcze nigdy nie był. Odwiedzi m.in. Archipelag ...
|
|
|
|
19:05
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
|
|
|
19:05
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
|
|
|
19:35
|
U sąsiadów w kuchni 8
- odc. 8, Niemcy 2017
Reż. Wilma Pradetto, Caroline Haertel, Stefan Pannen, Kristian...
Spotkania z pasjonatami kulinarnymi z różnych stron świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Twórcy wyruszają do Szwecji, Wielkiej Brytanii, Finlandia, Chorwacji i Hiszpanii. W tych krajach małe rodzinne firmy, dla których najważniejsza jest jakość, cieszą się dużym powodzeniem.
|
|
|
|
19:35
|
U sąsiadów w kuchni 8
- odc. 9, Niemcy 2017
Reż. Wilma Pradetto, Caroline Haertel, Stefan Pannen, Kristian...
Spotkania z pasjonatami kulinarnymi z różnych stron świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Twórcy wyruszają do Szwecji, Wielkiej Brytanii, Finlandia, Chorwacji i Hiszpanii. W tych krajach małe rodzinne firmy, dla których najważniejsza jest jakość, cieszą się dużym powodzeniem.
|
|
|
|
|
20:10
|
Autorzy poznają bogatą tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania, składniki i zwyczaje związane z przyrządzaniem, a także serwowaniem posiłków. Skupiają się nie tylko na ciekawych przepisach, przedstawiają też historie ludzi, dla których gotowanie i ...
|
|
|
|
20:05
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
20:05
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
|
|
|
20:55
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
20:55
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
|
21:05
|
Autorzy poznają bogatą tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania, składniki i zwyczaje związane z przyrządzaniem, a także serwowaniem posiłków. Skupiają się nie tylko na ciekawych przepisach, przedstawiają też historie ludzi, dla których gotowanie i ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21:45
|
Si King i Dave Myers obserwują zmagania siedmiu osób w brytyjskiej fabryce czekolady. Zawodników amatorów czeka szereg wyzwań. Efekty ich starań ocenią prawdziwi mistrzowie tego fachu. Nagrodą jest wprowadzenie na rynek batonika opracowanego przez zwycięzcę.
|
|
|
|
21:45
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
|
22:00
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
|
|
22:15
|
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Coraz więcej osób chce wzbogacić jadłospis o potrawy znane z restauracji i wakacyjnych podróży. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi mięsne albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo. Poda treściwe zupy, potrawy na ...
|
|
|
|
|
22:30
|
Jamie Oliver w swoim kolejnym programie skupi się na daniach, które pomagają jak najdłużej cieszyć się zdrowiem. Aby sprawdzić, jak jedzenie wpływa na długość życia, kucharz odwiedza m.in. Kostarykę, Japonię oraz greckie wyspy. W każdym z tych miejsc przygląda się lokalnym potrawom i stara się zrozumieć, na czym polega ...
|
|
|
|
22:35
|
James Martin udaje się na kolejną kulinarną podróż, podczas której będzie odkrywać lokalne smaki, restauracje, puby, przepisy i tradycje. Tym razem jego celem jest Wielka Brytania. Prowadzący zawita we wszystkich regionach Zjednoczonego Królestwa. Uda się także do miejsc, w których jeszcze nigdy nie był. Odwiedzi m.in. Archipelag ...
|
|
|
|
22:45
|
Brytyjczycy chętnie zamawiają jedzenie na wynos. Wartość tego biznesu szacuje się na 15 miliardów funtów. Alexis Conran, zwycięzca programu "Celebrity MasterChef", zgłębia jego sekrety, by ustalić, co stoi za tak wielkim sukcesem. Zagląda na zaplecze zakładów spożywczych, barów i restauracji. Sprawdza, jak powstają dania, ...
|
|
|
|
|
23:25
|
Nigel Slater, brytyjski szef kuchni oraz autor wielu kulinarnych książek, eksploruje kulturę kulinarną Bliskiego Wschodu. W trakcie serii prowadzący zbada tajemnice najstarszych i najwspanialszych kuchni świata, czyli kuchnie Libanu, Turcji i Iranu. Wiele produktów używanych w tym regionie zyskało popularność na całym świecie, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23:30
|
James Martin udaje się na kolejną kulinarną podróż, podczas której będzie odkrywać lokalne smaki, restauracje, puby, przepisy i tradycje. Tym razem jego celem jest Wielka Brytania. Prowadzący zawita we wszystkich regionach Zjednoczonego Królestwa. Uda się także do miejsc, w których jeszcze nigdy nie był. Odwiedzi m.in. Archipelag ...
|
|
|
|
23:40
|
Kuchnia Bliskiego Wschodu od zawsze inspirowała kucharzy z całego świata. Bogate smaki zapragnął poznać także John Torode. Podróżnik uczy się nowych trików i podpatruje, jak odtworzyć lokalne specjały. Podczas wyprawy poznaje wiele fascynujących kulinarnych historii i podejmuje pracę z miejscowymi mistrzami. W każdym odcinku ...
|
|
|
|
|
00:25
|
Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, ale pokazuje je z zupełnie innej strony. Tym razem poleci m.in. do Okinawy w Japonii, na Kubę i Borneo, do Charleston w Południowej Kalifornii, Marsylii, Etiopii, Stambułu i San Francisco. Sprawdzi nie tylko, co ciekawego można tam zjeść, ale poprzez zbadanie kulinarnych rytuałów pokaże ...
|
|
|
|
00:25
|
U sąsiadów w kuchni 8
- odc. 7, Niemcy 2017
Reż. Wilma Pradetto, Caroline Haertel, Stefan Pannen, Kristian...
Spotkania z pasjonatami kulinarnymi z różnych stron świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Twórcy wyruszają do Szwecji, Wielkiej Brytanii, Finlandia, Chorwacji i Hiszpanii. W tych krajach małe rodzinne firmy, dla których najważniejsza jest jakość, cieszą się dużym powodzeniem.
|
|
|
|
00:10
|
Kuchnia Bliskiego Wschodu od zawsze inspirowała kucharzy z całego świata. Bogate smaki zapragnął poznać także John Torode. Podróżnik uczy się nowych trików i podpatruje, jak odtworzyć lokalne specjały. Podczas wyprawy poznaje wiele fascynujących kulinarnych historii i podejmuje pracę z miejscowymi mistrzami. W każdym odcinku ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
00:40
|
Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
|
|
|
|
1:10
|
Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, ale pokazuje je z zupełnie innej strony. Tym razem poleci m.in. do Okinawy w Japonii, na Kubę i Borneo, do Charleston w Południowej Kalifornii, Marsylii, Etiopii, Stambułu i San Francisco. Sprawdzi nie tylko, co ciekawego można tam zjeść, ale poprzez zbadanie kulinarnych rytuałów pokaże ...
|
|
|
|
1:00
|
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.
|
|
|
|
1:10
|
U sąsiadów w kuchni 8
- odc. 8, Niemcy 2017
Reż. Wilma Pradetto, Caroline Haertel, Stefan Pannen, Kristian...
Spotkania z pasjonatami kulinarnymi z różnych stron świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Twórcy wyruszają do Szwecji, Wielkiej Brytanii, Finlandia, Chorwacji i Hiszpanii. W tych krajach małe rodzinne firmy, dla których najważniejsza jest jakość, cieszą się dużym powodzeniem.
|
|
|
|
|
|
|
1:30
|
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.
|
|
|
|
1:45
|
Rzecznik i promotor lokalnych serowarów oraz wielki smakosz i znawca Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się pyszne sery. Przybliża proces produkcji polskich serów zagrodowych. Rozmawia także z gospodarzami o cechach charakterystycznych dla danego gatunku, jego właściwościach, a także o kulturze ...
|
|
|
|
|
2:00
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
2:00
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
2:00
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
|
2:30
|
David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Tym razem wybiera północ i wschód Europy. Odwiedzi m.in. Kopenhagę, Goteborg, Oslo, Wilno, Rygę oraz Tallin. Na swojej drodze odkryje ciekawe miejsca związane z kuchnią i nie tylko. Aktywnie spędzi tez czas. Będzie latał samolotem, skorzysta z nart wodnych i poczuje ...
|
|
|
|
2:30
|
David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Tym razem wybiera północ i wschód Europy. Odwiedzi m.in. Kopenhagę, Goteborg, Oslo, Wilno, Rygę oraz Tallin. Na swojej drodze odkryje ciekawe miejsca związane z kuchnią i nie tylko. Aktywnie spędzi tez czas. Będzie latał samolotem, skorzysta z nart wodnych i poczuje ...
|
|
|
|
2:30
|
David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Tym razem wybiera północ i wschód Europy. Odwiedzi m.in. Kopenhagę, Goteborg, Oslo, Wilno, Rygę oraz Tallin. Na swojej drodze odkryje ciekawe miejsca związane z kuchnią i nie tylko. Aktywnie spędzi tez czas. Będzie latał samolotem, skorzysta z nart wodnych i poczuje ...
|
|
|
|
|
3:00
|
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się m.in., jak przygotować mus cytrynowy, jakie formy wybrać do pieczenia ciast czy jak zrobić ozdobne czekoladowe kosze.
|
|
|
|
3:00
|
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się m.in., jak przygotować mus cytrynowy, jakie formy wybrać do pieczenia ciast czy jak zrobić ozdobne czekoladowe kosze.
|
|
|
|
3:00
|
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się m.in., jak przygotować mus cytrynowy, jakie formy wybrać do pieczenia ciast czy jak zrobić ozdobne czekoladowe kosze.
|
|
|
|
|
3:30
|
W czwartym sezonie Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Dowiedzą się również, jakie smaki oferuje współczesna kuchnia izraelska i ukraińska. Prowadzący pojawią się nad morzem oraz w górach, w popularnych ...
|
|
|
|
3:30
|
W czwartym sezonie Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Dowiedzą się również, jakie smaki oferuje współczesna kuchnia izraelska i ukraińska. Prowadzący pojawią się nad morzem oraz w górach, w popularnych ...
|
|
|
|
3:30
|
W czwartym sezonie Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Dowiedzą się również, jakie smaki oferuje współczesna kuchnia izraelska i ukraińska. Prowadzący pojawią się nad morzem oraz w górach, w popularnych ...
|
|
|
|
|
4:00
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
4:00
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
4:00
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
|
4:30
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
4:30
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
4:30
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
|
5:00
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:00
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:00
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|