|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
|
|
Niedziela (2023-12-10)
|
|
Poniedziałek (2023-12-11)
|
|
Wtorek (2023-12-12)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Polska jest bogata w znakomite lokalne produkty sezonowe. Udowadnia to Tomasz Jakubiak. W drugiej serii swojego programu koncentruje się on na jesiennych warzywach i owocach. Kucharz zabiera widzów w podróż po kraju w poszukiwaniu najlepszych produktów. Odwiedza m.in. sadowników, producentów słodkiej papryki czy rolników ...
|
|
|
|
6:00
|
Polska jest bogata w znakomite lokalne produkty sezonowe. Udowadnia to Tomasz Jakubiak. W drugiej serii swojego programu koncentruje się on na jesiennych warzywach i owocach. Kucharz zabiera widzów w podróż po kraju w poszukiwaniu najlepszych produktów. Odwiedza m.in. sadowników, producentów słodkiej papryki czy rolników ...
|
|
|
|
6:00
|
Polska jest bogata w znakomite lokalne produkty sezonowe. Udowadnia to Tomasz Jakubiak. W drugiej serii swojego programu koncentruje się on na jesiennych warzywach i owocach. Kucharz zabiera widzów w podróż po kraju w poszukiwaniu najlepszych produktów. Odwiedza m.in. sadowników, producentów słodkiej papryki czy rolników ...
|
|
|
|
|
6:30
|
Wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje autorka bloga Smakoterapia Iwona Zasuwa. Gospodyni doradzi m.in. co, gotować dla dzieci.
|
|
|
|
6:30
|
Wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje autorka bloga Smakoterapia Iwona Zasuwa. Gospodyni doradzi m.in. co, gotować dla dzieci.
|
|
|
|
6:30
|
Wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje autorka bloga Smakoterapia Iwona Zasuwa. Gospodyni doradzi m.in. co, gotować dla dzieci.
|
|
|
|
|
7:00
|
Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych ...
|
7:15
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
7:00
|
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu każdego człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami i umie gotować. Z pomocą na szczęści przychodzi Piotr Kucharski, który pokaże, jak przełamać kulinarną rutynę. W każdym odcinku prowadzący udaje się do innego domu, aby poznać jego ...
|
|
|
|
7:00
|
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu każdego człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami i umie gotować. Z pomocą na szczęści przychodzi Piotr Kucharski, który pokaże, jak przełamać kulinarną rutynę. W każdym odcinku prowadzący udaje się do innego domu, aby poznać jego ...
|
|
|
|
|
|
|
7:30
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Podpowie też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan ...
|
|
|
|
7:30
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Podpowie też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan ...
|
|
|
|
|
8:00
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
8:00
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Podpowie też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan ...
|
|
|
|
8:00
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
|
8:30
|
Marieta Marecka zaprezentuje widzom trzy ciekawe przepisy świąteczne na ciasta i desery, które z pewnością wzbudzą zachwyt gości. Prowadząca przygotuje tort makowy z pomarańczami, deser piernikowy, a także tiramisu z kandyzowaną skórką pomarańczową.
|
|
|
|
8:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
8:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
9:00
|
Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki, czyli słynne pancakes. Udowodni, że przyrządzenie domowych burgerów i hot-dogów wcale nie jest trudne, a efekt może być smakowity. Ugotuje ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:30
|
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10:00
|
Popularny irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla całej rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy. Jako młody ojciec nie ma zbyt wiele czasu, stawia wiec na proste i sprawdzone przepisy. Pokazuje, że nie trzeba wielu składników, by skomponować bożonarodzeniowe menu, które zasmakuje dzieciom i ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10:30
|
Popularny irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla całej rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy. Jako młody ojciec nie ma zbyt wiele czasu, stawia wiec na proste i sprawdzone przepisy. Pokazuje, że nie trzeba wielu składników, by skomponować bożonarodzeniowe menu, które zasmakuje dzieciom i ...
|
|
|
|
10:30
|
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów o odmiennych upodobaniach. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji. Prezentują potrawy własnego pomysłu, inspirowane kuchniami świata, m.in. irańską, meksykańską, ...
|
|
|
|
10:30
|
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów o odmiennych upodobaniach. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji. Prezentują potrawy własnego pomysłu, inspirowane kuchniami świata, m.in. irańską, meksykańską, ...
|
|
|
|
|
11:05
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
11:00
|
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów o odmiennych upodobaniach. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji. Prezentują potrawy własnego pomysłu, inspirowane kuchniami świata, m.in. irańską, meksykańską, ...
|
|
|
|
11:00
|
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów o odmiennych upodobaniach. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji. Prezentują potrawy własnego pomysłu, inspirowane kuchniami świata, m.in. irańską, meksykańską, ...
|
|
|
|
|
11:30
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
11:30
|
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:00
|
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:30
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
12:30
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
12:30
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
|
13:00
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
13:00
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
13:25
|
|
|
|
|
13:00
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
|
13:30
|
Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in. jak upiec domową pizzę czy tradycyjne pieczywo kuchni żydowskiej. Nie zabraknie też wypieków razowych, ...
|
|
|
|
13:30
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
13:30
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
|
14:00
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
14:00
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
14:00
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
14:25
|
|
|
|
|
|
14:30
|
|
14:35
|
Mistrz kulinarny Jamie Oliver po raz kolejny zaprasza do swojej kuchni, by pokazać, jak przygotować jadłospis na Boże Narodzenie. Udowadnia, że nie trzeba spędzać przy gotowaniu długich i pracowitych godzin. Stawia na proste, ale pięknie podane potrawy, które miło będzie zjeść w rodzinnym gronie. Proponuje kolorowe przekąski, ...
|
|
|
|
14:30
|
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, ...
|
|
|
|
14:30
|
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i przede wszystkim dobre jedzenie to niewątpliwe atuty Grecji. Marieta Marecka w swoim nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni. Pojawi się m.in. moussaka, kleftiko, souvlaki czy krewetki.
|
|
|
|
|
|
|
15:00
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
15:00
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
|
15:30
|
Mistrz kulinarny Jamie Oliver po raz kolejny zaprasza do swojej kuchni, by pokazać, jak przygotować jadłospis na Boże Narodzenie. Udowadnia, że nie trzeba spędzać przy gotowaniu długich i pracowitych godzin. Stawia na proste, ale pięknie podane potrawy, które miło będzie zjeść w rodzinnym gronie. Proponuje kolorowe przekąski, ...
|
|
|
|
15:30
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
15:30
|
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ...
|
|
|
|
|
|
|
16:00
|
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z przyjacielem Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają ciekawe lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie. Podczas wyprawy pełnej kulinarnych odkryć czekają ich spotkania z ciekawymi ludźmi, którzy potrafią dbać o ...
|
|
|
|
16:00
|
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z przyjacielem Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają ciekawe lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie. Podczas wyprawy pełnej kulinarnych odkryć czekają ich spotkania z ciekawymi ludźmi, którzy potrafią dbać o ...
|
|
|
|
|
16:30
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17:00
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
17:00
|
|
17:05
|
Dwaj zwariowani podróżnicy i miłośnicy dobrego jedzenia, Dave Myers i Simon King, powracają w całkiem nowej serii, prezentując swoje kulinarne talenty i ulubione dania. Tytułowi "kudłacze" przyrządzają najsmaczniejsze potrawy idealne na biesiady dla przyjaciół i rodziny, a nawet tworzą posiłki inspirowane jedzeniem serwowanym w ...
|
|
|
|
17:00
|
Dwaj zwariowani podróżnicy i miłośnicy dobrego jedzenia, Dave Myers i Simon King, powracają w całkiem nowej serii, prezentując swoje kulinarne talenty i ulubione dania. Tytułowi "kudłacze" przyrządzają najsmaczniejsze potrawy idealne na biesiady dla przyjaciół i rodziny, a nawet tworzą posiłki inspirowane jedzeniem serwowanym w ...
|
|
|
|
|
17:30
|
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Marieta Marecka zaprezentuje widzom trzy ciekawe przepisy świąteczne na ciasta i desery, które z pewnością wzbudzą zachwyt gości. Prowadząca przygotuje tort makowy z pomarańczami, deser piernikowy, a także tiramisu z kandyzowaną skórką pomarańczową.
|
|
|
|
18:00
|
Znakomita brytyjska znawczyni sztuki cukierniczej, gospodyni programów telewizyjnych i autorka książek kulinarnych, Juliet Sear, zaprasza do świata swoich wypieków. Pokazuje, jak przyrządzić je na słodko i słono, na co dzień i od święta, pełne pysznego kremu lub dietetyczne. Prezentuje też przepisy bez glutenu i dla wegan. W ...
|
|
|
|
18:00
|
Znakomita brytyjska znawczyni sztuki cukierniczej, gospodyni programów telewizyjnych i autorka książek kulinarnych, Juliet Sear, zaprasza do świata swoich wypieków. Pokazuje, jak przyrządzić je na słodko i słono, na co dzień i od święta, pełne pysznego kremu lub dietetyczne. Prezentuje też przepisy bez glutenu i dla wegan. W ...
|
|
|
|
|
18:30
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19:00
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
19:00
|
Kateřina Winterova to aktorka, prezenterka i propagatorka zdrowego stylu życia, która ukazuje zalety funkcjonowania w zgodzie z naturą. Opowiada o dobroczynnych właściwościach roślin i innych naturalnych składników. Pokazuje, jak wykorzystać je w kuchni, przyrządzając proste, smakowite dania według tradycyjnych przepisów. ...
|
|
|
|
19:00
|
Kateřina Winterova sięga po przyprawy i potrawy z różnych zakątków globu. Pokaże zdrowe egzotyczne składniki, które warto wykorzystać we własnej kuchni. Okazuje się, że wiele z nich można z powodzeniem uprawiać w ogródku, na balkonie albo na parapecie. Gospodyni programu przedstawia właściwości różnych zamorskich przypraw. ...
|
|
|
|
|
19:30
|
Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in. jak upiec domową pizzę czy tradycyjne pieczywo kuchni żydowskiej. Nie zabraknie też wypieków razowych, ...
|
|
|
|
19:35
|
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego ...
|
|
|
|
19:35
|
Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in. jak upiec domową pizzę czy tradycyjne pieczywo kuchni żydowskiej. Nie zabraknie też wypieków razowych, ...
|
|
|
|
|
20:00
|
Znany kucharz Gino D'Acampo w poszukiwaniu kolejnych kulinarnych inspiracji udaje się do Apulii i Basilicaty, położonych na południowym krańcu Półwyspu Apenińskiego. W starożytności tereny te skolonizowali Grecy, po nich zaś władali Rzymianie i Bizantyjczycy. Do dziś zachowały się tu liczne pamiątki ich obecności, m.in. cenne ...
|
|
|
|
20:05
|
Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji kulinarnej podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących rodzinne firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata. Zaglądają m.in. do Kordoby, na Lazurowe ...
|
|
|
|
20:05
|
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem ciekawych lokalnych smaków. Czekają ich kolejne inspirujące spotkania z ludźmi, którzy zajmują się rolnictwem, hodowlą i przetwórstwem żywności, a wszystko do robią zgodnie z dawnymi recepturami. Twórcy serii pokażą, jak wyglądają regionalne specjały, codzienne obiady i ...
|
|
|
|
|
20:30
|
Znany kucharz Gino D'Acampo w poszukiwaniu kolejnych kulinarnych inspiracji udaje się do Apulii i Basilicaty, położonych na południowym krańcu Półwyspu Apenińskiego. W starożytności tereny te skolonizowali Grecy, po nich zaś władali Rzymianie i Bizantyjczycy. Do dziś zachowały się tu liczne pamiątki ich obecności, m.in. cenne ...
|
|
|
|
20:35
|
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem ciekawych lokalnych smaków. Czekają ich kolejne inspirujące spotkania z ludźmi, którzy zajmują się rolnictwem, hodowlą i przetwórstwem żywności, a wszystko do robią zgodnie z dawnymi recepturami. Twórcy serii pokażą, jak wyglądają regionalne specjały, codzienne obiady i ...
|
|
|
|
20:35
|
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem ciekawych lokalnych smaków. Czekają ich kolejne inspirujące spotkania z ludźmi, którzy zajmują się rolnictwem, hodowlą i przetwórstwem żywności, a wszystko do robią zgodnie z dawnymi recepturami. Twórcy serii pokażą, jak wyglądają regionalne specjały, codzienne obiady i ...
|
|
|
|
|
21:00
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
21:05
|
|
21:10
|
Anthony Bourdain odwiedza mniej popularne miejsca na świecie, gdzie szuka unikalnych smaków i aromatów. W tej serii wybierze się m.in. do Izraela, w tym do Strefy Gazy, a także odwiedzi Detroit.
|
|
|
|
21:05
|
Anthony Bourdain odwiedza mniej popularne miejsca na świecie, gdzie szuka unikalnych smaków i aromatów. W tej serii wybierze się m.in. do Izraela, w tym do Strefy Gazy, a także odwiedzi Detroit.
|
|
|
|
|
21:30
|
Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki, czyli słynne pancakes. Udowodni, że przyrządzenie domowych burgerów i hot-dogów wcale nie jest trudne, a efekt może być smakowity. Ugotuje ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22:00
|
|
22:05
|
Dave i Si udają się w podróż dookoła Morza Śródziemnego, aby dowiedzieć się, jakie wątki kulturowe oraz które smaki łączą kraje leżące nad tym akwenem. Kudłacze rozpoczynają wyprawę we Włoszech, gdzie poszukują prawdziwych włoskich smaków, od świeżych miejscowych produktów, aż po najlepsze dostępne tam lody. ...
|
|
|
|
22:00
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. ...
|
|
|
|
22:00
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. ...
|
|
|
|
|
|
|
22:30
|
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu każdego człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami i umie gotować. Z pomocą na szczęści przychodzi Piotr Kucharski, który pokaże, jak przełamać kulinarną rutynę. W każdym odcinku prowadzący udaje się do innego domu, aby poznać jego ...
|
|
|
|
22:30
|
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu każdego człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami i umie gotować. Z pomocą na szczęści przychodzi Piotr Kucharski, który pokaże, jak przełamać kulinarną rutynę. W każdym odcinku prowadzący udaje się do innego domu, aby poznać jego ...
|
|
|
|
|
23:05
|
Dave i Si udają się w podróż dookoła Morza Śródziemnego, aby dowiedzieć się, jakie wątki kulturowe oraz które smaki łączą kraje leżące nad tym akwenem. Kudłacze rozpoczynają wyprawę we Włoszech, gdzie poszukują prawdziwych włoskich smaków, od świeżych miejscowych produktów, aż po najlepsze dostępne tam lody. ...
|
|
|
|
23:00
|
Dave Myers i Si King wyruszają w podróż po swoich rodzinnych stronach. Przemierzają północną Anglię w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji i wyjątkowych składników do potraw na Boże Narodzenie. Pochodzą z przeciwnych krańców tego regionu, ale chcą, by ich rodziny razem spędziły wyjątkowe święta. Ich celem jest przygotowanie ...
|
|
|
|
23:00
|
Popularny irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla całej rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy. Jako młody ojciec nie ma zbyt wiele czasu, stawia wiec na proste i sprawdzone przepisy. Pokazuje, że nie trzeba wielu składników, by skomponować bożonarodzeniowe menu, które zasmakuje dzieciom i ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23:30
|
Popularny irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla całej rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy. Jako młody ojciec nie ma zbyt wiele czasu, stawia wiec na proste i sprawdzone przepisy. Pokazuje, że nie trzeba wielu składników, by skomponować bożonarodzeniowe menu, które zasmakuje dzieciom i ...
|
|
|
|
|
00:05
|
Anthony Bourdain odwiedza mniej popularne miejsca na świecie, gdzie szuka unikalnych smaków i aromatów. W tej serii wybierze się m.in. do Izraela, w tym do Strefy Gazy, a także odwiedzi Detroit.
|
|
|
|
00:10
|
Ainsley Harriott zamiast nerwowej krzątaniny proponuje czystą przyjemność gotowania. Boże Narodzenie to czas radości i spotkań, mistrz kuchni proponuje więc potrawy, które każdego wprawią w dobry nastrój. Zaczyna od pobudzających apetyt przekąsek i koktajli, a następnie przechodzi do wybornego dania z kaczki. Zwieńczeniem ...
|
|
|
|
00:00
|
Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki, czyli słynne pancakes. Udowodni, że przyrządzenie domowych burgerów i hot-dogów wcale nie jest trudne, a efekt może być smakowity. Ugotuje ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
00:30
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
|
1:00
|
Anthony Bourdain odwiedza mniej popularne miejsca na świecie, gdzie szuka unikalnych smaków i aromatów. W tej serii wybierze się m.in. do Izraela, w tym do Strefy Gazy, a także odwiedzi Detroit.
|
|
|
|
1:10
|
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje ...
|
|
|
|
1:00
|
Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in. jak upiec domową pizzę czy tradycyjne pieczywo kuchni żydowskiej. Nie zabraknie też wypieków razowych, ...
|
|
|
|
|
|
|
1:40
|
Celem akcji jest wyróżnienie najlepszych restauracji z całego kraju. Certyfikat dostają miejsca, które spełniają uznane przez ekspertów uniwersalne zasady prowadzenia dobrego lokalu.
|
|
|
|
1:30
|
Adam Borowicz podróżuje po śląskim regionie, zagłębiając się w mrok kopalni, wiejskie tradycje oraz puls nowoczesnego miasta. Odwiedzi również śląskie dzielnice i przedtawi najpiękniejsze atrakcje przyciągające turystów. Użyje najlepszych darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze dania śląskiej kuchni.
|
|
|
|
|
2:00
|
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami. Sam w programie przedstawi członków swojej rodziny: mamę, tatę, siostrę oraz narzeczoną. Wraz z nimi w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację. ...
|
|
|
|
2:00
|
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami. Sam w programie przedstawi członków swojej rodziny: mamę, tatę, siostrę oraz narzeczoną. Wraz z nimi w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację. ...
|
|
|
|
2:00
|
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami. Sam w programie przedstawi członków swojej rodziny: mamę, tatę, siostrę oraz narzeczoną. Wraz z nimi w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację. ...
|
|
|
|
|
2:30
|
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
W tym odcinku David Gaboriaud odwiedza Hiszpanię. W Sewilli pokaże, jak przygotować tradycyjne lokalne potrawy. Podpowie także, co warto zobaczyć i atrakcyjnie spędzić tu czas.
|
|
|
|
2:30
|
David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W poszczególnych krajach prezentuje kawiarnie i restauracje, które warto odwiedzić. Przygotowuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach.
|
|
|
|
2:30
|
David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W poszczególnych krajach prezentuje kawiarnie i restauracje, które warto odwiedzić. Przygotowuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach.
|
|
|
|
|
3:00
|
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się m.in., jak przygotować mus cytrynowy, jakie formy wybrać do pieczenia ciast czy jak zrobić ozdobne czekoladowe kosze.
|
|
|
|
3:00
|
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się m.in., jak przygotować mus cytrynowy, jakie formy wybrać do pieczenia ciast czy jak zrobić ozdobne czekoladowe kosze.
|
|
|
|
3:00
|
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się m.in., jak przygotować mus cytrynowy, jakie formy wybrać do pieczenia ciast czy jak zrobić ozdobne czekoladowe kosze.
|
|
|
|
|
3:30
|
Aleksander Baron perfekcyjny i budzący wiele kontrowersji szef kuchni, oraz Damian Kordas, najmłodszy MasterChef i znany vloger, zapraszają na kolejną kulinarną podróż po Polsce. Prowadzący odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki, historie i sekrety kucharzy z całej Polski. Ich celem jest stworzenie ...
|
|
|
|
3:30
|
Aleksander Baron perfekcyjny i budzący wiele kontrowersji szef kuchni, oraz Damian Kordas, najmłodszy MasterChef i znany vloger, zapraszają na kolejną kulinarną podróż po Polsce. Prowadzący odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki, historie i sekrety kucharzy z całej Polski. Ich celem jest stworzenie ...
|
|
|
|
3:30
|
Aleksander Baron perfekcyjny i budzący wiele kontrowersji szef kuchni, oraz Damian Kordas, najmłodszy MasterChef i znany vloger, zapraszają na kolejną kulinarną podróż po Polsce. Prowadzący odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki, historie i sekrety kucharzy z całej Polski. Ich celem jest stworzenie ...
|
|
|
|
|
4:00
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
4:00
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
4:00
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
|
4:30
|
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
W dzisiejszym odcinku gospodyni programu zajmie się wołowiną. Odcinek jest pozycją obowiązkową dla osób, które lubią czerwone mięso, ale nie potrafią go przygotować.
|
|
|
|
4:30
|
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów, głównie początkujących kucharzy smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak należy przygotowywać wybrane przez nią potrawy. Udziela również wielu praktycznych porad amatorom domowego kucharzenia.
|
|
|
|
4:30
|
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów, głównie początkujących kucharzy smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak należy przygotowywać wybrane przez nią potrawy. Udziela również wielu praktycznych porad amatorom domowego kucharzenia.
|
|
|
|
|
5:00
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:00
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:00
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|