|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
|
|
Sobota (2025-07-26)
|
|
Niedziela (2025-07-27)
|
|
Poniedziałek (2025-07-28)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
6:00
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
6:00
|
W codziennym pędzie często trudno jest znaleźć czas i pomysły na różnorodne, smaczne posiłki. Na szczęście Jamie Oliver ma na to swoje sposoby. Zdradza sprawdzone patenty na pyszne i proste dania, które można przyrządzić szybko i bez wysiłku. Pokazuje przepisy na potrawy pieczone na blasze i smakołyki, które można przygotować ...
|
|
|
|
|
6:40
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
6:40
|
Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to ...
|
|
|
|
|
|
|
7:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
7:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
7:10
|
Marcus Wareing, brytyjski szef kuchni z trzydziestoletnim doświadczeniem, jest właścicielem kilku restauracji i autorem książek kulinarnych. Odniósł sukces, ale czuje się zmęczony tempem życia. Postanawia spędzać więcej czasu w swoim sielskim gospodarstwie w Sussex, gdzie zajmuje się uprawą warzyw i hodowlą zwierząt. W ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7:40
|
Marcus Wareing, brytyjski szef kuchni z trzydziestoletnim doświadczeniem, jest właścicielem kilku restauracji i autorem książek kulinarnych. Odniósł sukces, ale czuje się zmęczony tempem życia. Postanawia spędzać więcej czasu w swoim sielskim gospodarstwie w Sussex, gdzie zajmuje się uprawą warzyw i hodowlą zwierząt. W ...
|
|
|
|
|
8:00
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
8:25
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
8:00
|
Marieta Marecka udowadnia, że każdy może przygotować wyborne ciasta i desery. Dzięki jej radom nawet początkujący kucharz jest w stanie poradzić sobie z tym zadaniem. Mistrzyni kulinarna krok po kroku pokazuje, jak upiec podstawowe ciasta. Podaje przepisy na biszkopt, kruche wypieki, sernik czy bezę. Nie zabraknie też bardziej ...
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
|
8:55
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
8:30
|
Marieta Marecka udowadnia, że każdy może przygotować wyborne ciasta i desery. Dzięki jej radom nawet początkujący kucharz jest w stanie poradzić sobie z tym zadaniem. Mistrzyni kulinarna krok po kroku pokazuje, jak upiec podstawowe ciasta. Podaje przepisy na biszkopt, kruche wypieki, sernik czy bezę. Nie zabraknie też bardziej ...
|
|
|
|
|
|
|
9:25
|
Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. Na jej stole pojawią się dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku mistrzyni kulinarna przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów ...
|
|
|
|
9:00
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
|
|
|
9:55
|
Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. Na jej stole pojawią się dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku mistrzyni kulinarna przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów ...
|
|
|
|
9:30
|
Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.
Targ w Funchal słynie z ...
|
|
|
|
|
|
|
10:25
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
10:00
|
Kucharz z Buenos Aires, Gonzalo D'Ambrosio, od 2007 roku mieszka w Madrycie. Hiszpania stała się jego nowym domem, który próbuje jak najlepiej poznać. W tym celu przemierza kraj wzdłuż i wszerz, od Asturii i Kraju Basków po Andaluzję, a także od Galicji, przez Kastylię i León, po Katalonię. Poznaje bogatą kulinarną tradycję tych ...
|
|
|
|
10:15
|
W szranki stają setki amatorów sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach otwartych eliminacji zgłasza swój wypiek. Jury złożone z ekspertów wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach. Tam będą mieli szansę wykazać się swoimi zdolnościami. Najepsi przejdą do finału, a deser ...
|
|
|
|
|
10:50
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11:20
|
Fred Sirieix podróżuje w towarzystkie znanych brytyjskich smakoszy, którzy pokazują mu swoje ulubionych miejsca, gdzie mogą razem jeść i poznawać okolicę. Czeka go wyprawa do Marrakeszu z Andi Oliver, odkrywanie uroków Wiednia z Rachel Khoo, Bristol z Michelem Roux Juniorem, Yorkshire z Nadiyą Hussain i wycieczka do Parku Narodowego ...
|
|
|
|
11:00
|
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Zamierzają odkryć sekrety najpopularniejszych przekąsek kraju. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp. Muszą dokładnie przeanalizować smak, konsystencję, wygląd i zapach chipsów, ...
|
|
|
|
11:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:25
|
Pełna wrażeń podróż przez wyspy i wybrzeża Morza Śródziemnego. Miejsca te należą do najbardziej malowniczych zakątków globu. Zamieszkane od tysięcy lat, są kolebką wielu cywilizacji i kultur. Autorzy odwiedzają Majorkę, Minorkę, Korsykę, Ibizę, Hvar, Sardynię, Sycylię, Cypr, Korfu, Capri, Kretę i Gibraltar. Zaglądają do ...
|
|
|
|
12:00
|
Julius Roberts pracował jako szef kuchni w Londynie, ale porzucił życie i karierę w wielkim mieście. Teraz prowadzi niewielką farmę w nadmorskim hrabstwie Dorset. Uprawia warzywa i owoce, hoduje kury i kozy, a z uzyskanych składników gotuje proste i pyszne posiłki. Młodzieńczy entuzjazm, z jakim oddaje się swojej pracy, sprawiły, ...
|
12:25
|
Julius Roberts pracował jako szef kuchni w Londynie, ale porzucił życie i karierę w wielkim mieście. Teraz prowadzi niewielką farmę w nadmorskim hrabstwie Dorset. Uprawia warzywa i owoce, hoduje kury i kozy, a z uzyskanych składników gotuje proste i pyszne posiłki. Młodzieńczy entuzjazm, z jakim oddaje się swojej pracy, sprawiły, ...
|
|
|
|
12:15
|
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:50
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
|
13:25
|
Pełna wrażeń podróż przez wyspy i wybrzeża Morza Śródziemnego. Miejsca te należą do najbardziej malowniczych zakątków globu. Zamieszkane od tysięcy lat, są kolebką wielu cywilizacji i kultur. Autorzy odwiedzają Majorkę, Minorkę, Korsykę, Ibizę, Hvar, Sardynię, Sycylię, Cypr, Korfu, Capri, Kretę i Gibraltar. Zaglądają do ...
|
|
|
|
13:00
|
Warren Mendes, australijski szef kuchni i gospodarz programów telewizyjnych, wyrusza na kulinarną wyprawę od Kapsztadu po Johannesburg. Przemierza ojczysty kraj w poszukiwaniu charakterystycznych smaków i potraw. Spotyka się z kucharzami, odwiedza producentów żywności i poznaje lokalne zwyczaje związane z jedzeniem. Wszystko to w ...
|
|
|
|
13:20
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
|
|
|
13:30
|
Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, ...
|
|
|
|
13:50
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
|
14:25
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
14:00
|
Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, ...
|
|
|
|
14:20
|
Tomasz Jakubiak zaprasza widzów w kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Znany szef kuchni odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań.
|
|
|
|
|
14:55
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
14:30
|
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Zamierzają odkryć sekrety najpopularniejszych przekąsek kraju. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp. Muszą dokładnie przeanalizować smak, konsystencję, wygląd i zapach chipsów, ...
|
|
|
|
14:50
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
|
|
|
|
15:25
|
Bartosz Lisek Kucharz okrętowy, Bartosz Lisek, dzieli się z widzami przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze.
|
|
|
|
|
|
15:25
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
|
|
|
|
15:55
|
Bartosz Lisek Kucharz okrętowy, Bartosz Lisek, dzieli się z widzami przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze.
|
|
|
|
15:30
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
15:55
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
|
|
|
15:55
|
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z przyjacielem Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają ciekawe lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie. Podczas wyprawy pełnej kulinarnych odkryć czekają ich spotkania z ciekawymi ludźmi, którzy potrafią dbać o ...
|
|
|
|
|
16:25
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
16:20
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16:50
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
|
|
|
16:55
|
Katarzyna Bosacka po raz kolejny udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Pokazuje, jak odżywiać się smacznie i zdrowo. Po raz kolejny bierze pod lupę produkty spożywcze, by wybrać te o najlepszym składzie. Wyjaśnia, co oznaczają informacje zawarte na etykietach i doradza, jakich substancji unikać. ...
|
|
|
|
|
17:00
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
17:20
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
17:20
|
Katarzyna Bosacka po raz kolejny udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Pokazuje, jak odżywiać się smacznie i zdrowo. Po raz kolejny bierze pod lupę produkty spożywcze, by wybrać te o najlepszym składzie. Wyjaśnia, co oznaczają informacje zawarte na etykietach i doradza, jakich substancji unikać. ...
|
|
|
|
|
17:30
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
17:50
|
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi z różnych strony świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Przyglądają się, jak powstają najlepsze lokalne dania. Śledzą codzienne wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy czy wina. Obserwują też pracę miejscowych ...
|
|
|
|
17:50
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Kucharz z Buenos Aires, Gonzalo D'Ambrosio, od 2007 roku mieszka w Madrycie. Hiszpania stała się jego nowym domem, który próbuje jak najlepiej poznać. W tym celu przemierza kraj wzdłuż i wszerz, od Asturii i Kraju Basków po Andaluzję, a także od Galicji, przez Kastylię i León, po Katalonię. Poznaje bogatą kulinarną tradycję tych ...
|
|
|
|
18:20
|
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi z różnych strony świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Przyglądają się, jak powstają najlepsze lokalne dania. Śledzą codzienne wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy czy wina. Obserwują też pracę miejscowych ...
|
|
|
|
18:20
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
|
|
|
18:55
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
18:50
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. ...
|
|
|
|
|
19:05
|
Tym razem brytyjski kucharz i prezenter w poszukiwaniu nowych smaków wyprawia się na skąpaną w słońcu Maltę. Ainsley Harriott rozkoszuje się urokami śródziemnomorskiej wyspy, na której mieszają się wpływy wielu kultur. Przemierza Maltę wzdłuż i wszerz, próbując lokalnych potraw i robiąc zakupy na targach. W tutejszej kuchni ...
|
|
|
|
19:20
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
19:20
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. ...
|
|
|
|
|
|
|
19:50
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
19:50
|
Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji kulinarnej podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących rodzinne firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata. Zaglądają m.in. do Kordoby, na Lazurowe ...
|
|
|
|
|
20:00
|
Twórca dokumentu zaprasza widzów na podróż śladami szampana. Brytyjski aktor Stephen Fry zbada wzmiankę o tym trunku w jednej z angielskich komedii z XVII wieku. Widzowie dowiedzą się także m.in. o uwielbieniu Winstona Churchilla do szampana Pol Roger oraz o roli kobiet w historii produkcji tego popularnego alkoholu. W filmie ...
|
|
|
|
20:15
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
20:25
|
Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji kulinarnej podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących rodzinne firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata. Zaglądają m.in. do Kordoby, na Lazurowe ...
|
|
|
|
|
|
|
20:50
|
Fred Sirieix podróżuje w towarzystkie znanych brytyjskich smakoszy, którzy pokazują mu swoje ulubionych miejsca, gdzie mogą razem jeść i poznawać okolicę. Czeka go wyprawa do Marrakeszu z Andi Oliver, odkrywanie uroków Wiednia z Rachel Khoo, Bristol z Michelem Roux Juniorem, Yorkshire z Nadiyą Hussain i wycieczka do Parku Narodowego ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21:00
|
Anthony Bourdain odwiedza miejsca dalekie od utartych turystycznych szlaków. Dowiaduje się, jak żyją tu ludzie, poznaje też trapiące ich problemy, także polityczne. Jednak ostatecznym celem jego podróży jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia. W tej serii odwiedzi m.in. Madagskar, gdzie jego towarzyszem ...
|
|
|
|
|
21:45
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata, od Azji, przez Amerykę, po Europę. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być ...
|
|
|
|
21:55
|
Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji kulinarnej podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących rodzinne firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata. Zaglądają m.in. do Kordoby, na Lazurowe ...
|
|
|
|
21:55
|
Anthony Bourdain odwiedza miejsca dalekie od utartych turystycznych szlaków. Dowiaduje się, jak żyją tu ludzie, poznaje też trapiące ich problemy, także polityczne. Jednak ostatecznym celem jego podróży jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia. W tej serii odwiedzi m.in. Madagskar, gdzie jego towarzyszem ...
|
|
|
|
|
22:15
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
22:25
|
Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji kulinarnej podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących rodzinne firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata. Zaglądają m.in. do Kordoby, na Lazurowe ...
|
|
|
|
|
|
|
22:45
|
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
|
|
|
|
|
|
22:45
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
|
23:15
|
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
|
|
|
|
23:00
|
Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji kulinarnej podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących rodzinne firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata. Zaglądają m.in. do Kordoby, na Lazurowe ...
|
|
|
|
23:00
|
Twórcy serii przedstawiają różne oblicza niezwykle różnorodnej i zadziwiającej smakami chińskiej kuchni. Przyglądają się różnym tradycjom kulinarnym, regionalnym produktom i składnikom, a także społecznemu spojrzeniu na kwestie jedzenia. Widzowie dowiedzą się m.in., jak pozyskuje się najlepszy miód w lasach Nepalu, jakie ...
|
|
|
|
|
23:45
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
23:30
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
|
|
|
00:15
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
00:00
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
00:00
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
|
00:40
|
Top Chef 21
- odc. 1, USA 2024
Wyk. Tom Colicchio, Kristen Kish, Gail Simmons
W Wisconsin młodzi kucharze z różnych stron USA walczą o prestiżowy tytuł i 250 tysięcy dolarów. W jury zasiadają Tom Colicchio i Gail Simmons, a w roli prowadzącej debiutuje Kristen Kish. Co tydzień jeden uczestnik, który wypadnie najsłabiej, musi opuścić program. Zwycięzca kulinarnej rywalizacji zdobędzie sławę i ...
|
|
|
|
00:50
|
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.
|
|
|
|
00:35
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1:10
|
W zimowej scenerii kanadyjskiej prowincji Spencer Watts dzieli się przepisami na pyszne i proste dania. W każdym odcinku znany kucharz z humorem prezentuje trzy przepisy na potrawy, które każdy bez trudu przyrządzi w swoim domu. Zdradza też tajniki telewizyjnej kuchni i pokazuje, jak powstaje program kulinarny. Wraz ze swoją ekipą ...
|
|
|
|
|
1:45
|
Bartosz Lisek pracował jako kucharz okrętowy. Chcąc urozmaicić żeglarską dietę, składającą się głównie z makaronu i mielonki, odwiedzał targi w każdym porcie. Kupował tam świeże ryby i różnorodne owoce morza. Teraz dzieli się przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze. W ...
|
|
|
|
1:40
|
Bartosz Lisek Kucharz okrętowy, Bartosz Lisek, dzieli się z widzami przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze.
|
|
|
|
1:40
|
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak dobrze przygotować jadłospis i mądrze robić zakupy. Wszystko po to, by przy przyrządzaniu codziennych posiłków nie marnować jedzenia. W każdym odcinku gospodyni programu przygotuje dwie potrawy, wykorzystując łatwo dostępne składniki. Ponieważ swoje ...
|
|
|
|
|
2:10
|
Bartosz Lisek pracował jako kucharz okrętowy. Chcąc urozmaicić żeglarską dietę, składającą się głównie z makaronu i mielonki, odwiedzał targi w każdym porcie. Kupował tam świeże ryby i różnorodne owoce morza. Teraz dzieli się przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze. W ...
|
|
|
|
2:10
|
Bartosz Lisek Kucharz okrętowy, Bartosz Lisek, dzieli się z widzami przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze.
|
|
|
|
2:10
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
|
2:45
|
Para prowadzących po raz kolejny przemierza Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji w naszym kraju. Gospodarze programu, co tydzień udają się do innego lokalu zaproponowanego przez internautów i widzów. W tym sezonie do Damiana Kordasa dołącza szefowa kuchni i doradca kulinarny Jagna Niedzielska. Tworzenie kulinarnej mapy Polski ...
|
|
|
|
2:45
|
Para prowadzących po raz kolejny przemierza Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji w naszym kraju. Gospodarze programu, co tydzień udają się do innego lokalu zaproponowanego przez internautów i widzów. W tym sezonie do Damiana Kordasa dołącza szefowa kuchni i doradca kulinarny Jagna Niedzielska. Tworzenie kulinarnej mapy Polski ...
|
|
|
|
2:45
|
Para prowadzących po raz kolejny przemierza Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji w naszym kraju. Gospodarze programu, co tydzień udają się do innego lokalu zaproponowanego przez internautów i widzów. W tym sezonie do Damiana Kordasa dołącza szefowa kuchni i doradca kulinarny Jagna Niedzielska. Tworzenie kulinarnej mapy Polski ...
|
|
|
|
|
3:15
|
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida oraz Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. Seria obfitować będzie w jeszcze więcej wyzwań, pysznych dań, pojedynków oraz emocji. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście. Widzowie ponownie będą mieli okazję ...
|
|
|
|
3:15
|
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida oraz Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. Seria obfitować będzie w jeszcze więcej wyzwań, pysznych dań, pojedynków oraz emocji. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście. Widzowie ponownie będą mieli okazję ...
|
|
|
|
3:20
|
Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje niebywałe umiejętności. Tymczasem, prawda okazuje się z goła inna. Bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej ...
|
|
|
|
|
3:45
|
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida oraz Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. Seria obfitować będzie w jeszcze więcej wyzwań, pysznych dań, pojedynków oraz emocji. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście. Widzowie ponownie będą mieli okazję ...
|
|
|
|
3:55
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
3:55
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
|
4:20
|
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych, a roślinne specjały mogą być równie pyszne co te tradycyjne. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na roślinne potrawy. Gospodyni programu jest również znana ze swojej miłości do podróży, dlatego tym razem ...
|
|
|
|
4:20
|
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych, a roślinne specjały mogą być równie pyszne co te tradycyjne. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na roślinne potrawy. Gospodyni programu jest również znana ze swojej miłości do podróży, dlatego tym razem ...
|
|
|
|
4:20
|
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych, a roślinne specjały mogą być równie pyszne co te tradycyjne. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na roślinne potrawy. Gospodyni programu jest również znana ze swojej miłości do podróży, dlatego tym razem ...
|
|
|
|
|
4:55
|
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i ...
|
|
|
|
4:55
|
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i ...
|
|
|
|
4:55
|
Agata Stankiewicz, czyli blogerka i influencerka oraz założycielka kanału Sugarlady, powraca z kolejną porcją przepisów na niesamowite słodkości. Tym razem proponuje m.in. klasyczne francuskie desery i ciastka. Pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też delikatny mus czekoladowy; tort ...
|
|
|
|
|
5:30
|
Daria Ładocha, autorka popularnego bloga "Mamałyga", ma mnóstwo energii i świetny kontakt z dziećmi. Stworzyła wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje razem z innymi mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o dzieciach ...
|
|
|
|
5:30
|
Daria Ładocha, autorka popularnego bloga "Mamałyga", ma mnóstwo energii i świetny kontakt z dziećmi. Stworzyła wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje razem z innymi mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o dzieciach ...
|
|
|
|
5:30
|
Daria Ładocha, autorka popularnego bloga "Mamałyga", ma mnóstwo energii i świetny kontakt z dziećmi. Stworzyła wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje razem z innymi mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o dzieciach ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|