|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
|
|
Sobota (2024-07-27)
|
|
Niedziela (2024-07-28)
|
|
Poniedziałek (2024-07-29)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
John Torode i Lisa Faulkner są małżeństwem i uwielbiają razem gotować. On jest znanym szefem kuchni i podróżnikiem, ona - aktorką i prezenterką. Oboje są autorami bestsellerowych książek i prowadzą programy kulinarne. Tym razem występują wspólnie, by pokazać, że gotowanie może łączyć ludzi, być prawdziwą pasją i ...
|
|
|
|
6:00
|
Trwa pandemia, która przyniosła branży gastronomicznej dotkliwe straty. Piętnastu profesjonalnych kucharzy w Portland w Oregonie staje do walki o tytuł Top Chefa i 250 tysięcy dolarów. Podczas kolejnych konkurencji będą mieli okazję wykazać się swoim kulinarnym kunsztem. Ich zmagania ocenia jury z Tomem Colicchio na czele. Jego ...
|
|
|
|
6:00
|
Specjalna odsłona programu, w której do rywalizacji stają zwycięzcy i finaliści lokalnych edycji z całego świata. Kilkanaścioro zawodowych kucharzy i kucharek spotka się w Londynie, by walczyć o prestiżowy tytuł Top Chef World All-Stars. Przybędą tu z Włoch, Polski, Hiszpanii, Kanady, Stanów Zjednoczonych, Meksyku, Brazylii oraz ...
|
|
|
|
|
6:45
|
Wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje autorka bloga Smakoterapia Iwona Zasuwa, a pomagają jej mamy z dziećmi. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o najmłodszych gospodyni programu podzieli się też wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy gotować dla dzieci. Eksperci wytłumaczą, ...
|
|
|
|
6:50
|
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.
|
|
|
|
6:55
|
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Gotuje w towarzystwie mam i ich pociech. Oprócz ciekawych pomysłów na potrawy przygotowywane z myślą o najmłodszych, gospodyni programu podzieli się także wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy serwować swoim milusińskim. Ponadto ...
|
|
|
|
|
7:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
7:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
7:20
|
Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7:45
|
Program udowadniający, że przygotowanie posiłków dla całej rodziny nie musi być mozolną i męczącą pracą. Wystarczy dobry pomysł i kilka sprytnych sztuczek. Marieta dzieli się kolejną porcją swoich pomysłów na oszczędne i przemyślane zakupy oraz odpowiedzialne gotowanie. Tym razem zaprezentowane zostaną przepisy na nowoczesne ...
|
|
|
|
|
8:00
|
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i ...
|
8:25
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
8:00
|
Mistrz kuchni Donal Skehan wrócił do rodzinnej Irlandii, by tu wychować dzieci. Codzienne obowiązki sprawiają, że na gotowanie zostaje mu jednak niewiele czasu. Mistrz kuchni doradzi, jak optymalnie wykorzystać cenne minuty. Przygotuje zdrowe, pyszne i apetyczne dania pochodzące z różnych kuchni świata. Poda proste przepisy w sam raz ...
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
|
8:55
|
Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo ...
|
|
|
|
8:30
|
Mistrz kuchni Donal Skehan wrócił do rodzinnej Irlandii, by tu wychować dzieci. Codzienne obowiązki sprawiają, że na gotowanie zostaje mu jednak niewiele czasu. Mistrz kuchni doradzi, jak optymalnie wykorzystać cenne minuty. Przygotuje zdrowe, pyszne i apetyczne dania pochodzące z różnych kuchni świata. Poda proste przepisy w sam raz ...
|
|
|
|
|
|
|
9:25
|
Marieta Marecka udowadnia, że każdy może przygotować wyborne ciasta i desery. Dzięki jej radom nawet początkujący kucharz jest w stanie poradzić sobie z tym zadaniem. Mistrzyni kulinarna krok po kroku pokazuje, jak upiec podstawowe ciasta. Podaje przepisy na biszkopt, kruche wypieki, sernik czy bezę. Nie zabraknie też bardziej ...
|
|
|
|
9:00
|
Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.
|
|
|
|
|
|
|
9:55
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
9:30
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
|
|
|
10:25
|
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i ...
|
|
|
|
10:00
|
Gino D'Acampo zaprasza kilkoro singli do swojej wilii, gdzie otwiera szkołę kulinarną. Wspólne gotowanie może sprawić, że uczestnicy znajdą swoją drugą połowę. Ich zadaniem będzie przygotowanie rozmaitych potraw. Pracować mają w parach lub trójkach. To szansa na poznanie kogoś interesującego. Nie obędzie się bez zabawnych ...
|
|
|
|
10:15
|
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne i sprytne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne i pracochłonne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe, sprawdzone składniki. Przyrządza również dania, które można zamrozić, by mieć gotowy obiad na wyciągnięcie ręki. Jego ...
|
|
|
|
|
10:55
|
Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki, czyli słynne pancakes. Udowodni, że przyrządzenie domowych burgerów i hot-dogów wcale nie jest trudne, a efekt może być smakowity. Ugotuje ...
|
|
|
|
|
|
10:45
|
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne i sprytne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne i pracochłonne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe, sprawdzone składniki. Przyrządza również dania, które można zamrozić, by mieć gotowy obiad na wyciągnięcie ręki. Jego ...
|
|
|
|
|
11:25
|
Jamie Oliver rusza na wyprawę do prawdziwego kulinarnego raju, czyli krajów nad Morzem Śródziemnym. Kuchnie tego rejonu łączą w sobie prostotę i wyrafinowanie. Są mieszanką wpływów europejskich, arabskich i afrykańskich. Ciepły, słoneczny klimat sprzyja uprawie warzyw, owoców i ziół, które są składnikiem wielu lokalnych ...
|
|
|
|
11:00
|
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i ...
|
|
|
|
11:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
|
|
|
11:30
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:25
|
Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, ...
|
|
|
|
12:00
|
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. ...
|
|
|
|
12:15
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
|
12:55
|
Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, ...
|
|
|
|
12:30
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata, od Azji, przez Amerykę, po Europę. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być ...
|
|
|
|
12:50
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
|
13:25
|
Jamie Oliver i Jimmy Doherty po raz kolejny konfrontują swoje dania z potrawami zapraszanych do studia celebrytów. W tym sezonie kucharze skupiają się na przepisach, które zajmują wyjątkowe miejsce w sercach przybyłych gwiazd oraz są inspirowane niezwykłymi chwilami z ich życia. Prowadzący wspólnie z gośćmi odtwarzają te ...
|
|
|
|
13:00
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. ...
|
|
|
|
13:20
|
Mistrz sztuki kulinarnej zaprasza rodzinę i przyjaciół na ucztę, którą mają wspólnie przygotować. Pokazuje, jak przyrządzić smaczne dania dla kilku lub nawet kilkunastu osób, nie spędzając przy tym długich godzin w kuchni. Zdradza przepisy, które pasują na piknik, spotkanie przy grillu, leniwy brunch czy podawane wieczorem ...
|
|
|
|
|
|
|
13:30
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
|
|
|
14:25
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
14:00
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
14:20
|
Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.
|
|
|
|
|
14:55
|
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i ...
|
|
|
|
14:30
|
Pełen energii i pasji kucharz Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania, przyrządzając ich ulubione dania na różne okazje. Udowadnia, ze smakowite potrawy to niezawodny sposób na poprawę humoru. Gotując, wykorzystuje wysokiej jakości składniki upolowane na lokalnych targowiskach i kupione wprost od producentów. ...
|
|
|
|
14:50
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
|
15:25
|
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Coraz więcej osób chce wzbogacić jadłospis o potrawy znane z restauracji i wakacyjnych podróży. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi mięsne albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo. Poda treściwe zupy, potrawy na ...
|
|
|
|
|
|
15:25
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
|
15:55
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
15:30
|
Pełen energii i pasji kucharz Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania, przyrządzając ich ulubione dania na różne okazje. Udowadnia, ze smakowite potrawy to niezawodny sposób na poprawę humoru. Gotując, wykorzystuje wysokiej jakości składniki upolowane na lokalnych targowiskach i kupione wprost od producentów. ...
|
|
|
|
15:55
|
Znakomita brytyjska znawczyni sztuki cukierniczej, gospodyni programów telewizyjnych i autorka książek kulinarnych, Juliet Sear, zaprasza do świata swoich wypieków. Pokazuje, jak przyrządzić je na słodko i słono, na co dzień i od święta, pełne pysznego kremu lub dietetyczne. Prezentuje też przepisy bez glutenu i dla wegan. W ...
|
|
|
|
|
16:25
|
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego ...
|
|
|
|
16:20
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16:50
|
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi ...
|
|
|
|
16:55
|
Kontynuacja pełnej odkryć i wrażeń kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Ukazują tradycje, charakterystyczne potrawy i smaki różnych regionów Starego Kontynentu - zarówno to popularne, jak i te mniej znane. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, departament Vaucluse w ...
|
|
|
|
|
17:00
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
17:20
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
17:20
|
Kontynuacja pełnej odkryć i wrażeń kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Ukazują tradycje, charakterystyczne potrawy i smaki różnych regionów Starego Kontynentu - zarówno to popularne, jak i te mniej znane. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, departament Vaucluse w ...
|
|
|
|
|
17:30
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
17:50
|
Kontynuacja pełnej odkryć i wrażeń kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Ukazują tradycje, charakterystyczne potrawy i smaki różnych regionów Starego Kontynentu - zarówno to popularne, jak i te mniej znane. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, departament Vaucluse w ...
|
|
|
|
17:50
|
David Myers i Si King udają się w podróż wzdłuż zachodniego wybrzeża Wielkiej Brytanii, szlakiem lokalnych specjałów, pubów i restauracji. Przemierzą dziesięć hrabstw - od Szkocji po Devon. Będą podziwiać lokalną kuchnię i niezwykłe krajobrazy. Zajrzą do cieszących się renomą lokali, odwiedzą farmerów i właścicieli ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Jamie Oliver w swoim kolejnym programie skupi się na daniach, które pomagają jak najdłużej cieszyć się zdrowiem. Aby sprawdzić, jak jedzenie wpływa na długość życia, kucharz odwiedza m.in. Kostarykę, Japonię oraz greckie wyspy. W każdym z tych miejsc przygląda się lokalnym potrawom i stara się zrozumieć, na czym polega ...
|
|
|
|
18:20
|
Kontynuacja pełnej odkryć i wrażeń kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Ukazują tradycje, charakterystyczne potrawy i smaki różnych regionów Starego Kontynentu - zarówno to popularne, jak i te mniej znane. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, departament Vaucluse w ...
|
|
|
|
|
|
|
18:55
|
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, ...
|
|
|
|
18:55
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. ...
|
|
|
|
18:50
|
Kateřina Winterova sięga po przyprawy i potrawy z różnych zakątków globu. Pokaże zdrowe egzotyczne składniki, które warto wykorzystać we własnej kuchni. Okazuje się, że wiele z nich można z powodzeniem uprawiać w ogródku, na balkonie albo na parapecie. Gospodyni programu przedstawia właściwości różnych zamorskich przypraw. ...
|
|
|
|
|
19:25
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
19:20
|
Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in. jak upiec domową pizzę czy tradycyjne pieczywo kuchni żydowskiej. Nie zabraknie też wypieków razowych, ...
|
|
|
|
19:20
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
|
19:55
|
Pełen energii i pasji kucharz Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania, przyrządzając ich ulubione dania na różne okazje. Udowadnia, ze smakowite potrawy to niezawodny sposób na poprawę humoru. Gotując, wykorzystuje wysokiej jakości składniki upolowane na lokalnych targowiskach i kupione wprost od producentów. ...
|
|
|
|
19:50
|
Mistrz sztuki kulinarnej zaprasza rodzinę i przyjaciół na ucztę, którą mają wspólnie przygotować. Pokazuje, jak przyrządzić smaczne dania dla kilku lub nawet kilkunastu osób, nie spędzając przy tym długich godzin w kuchni. Zdradza przepisy, które pasują na piknik, spotkanie przy grillu, leniwy brunch czy podawane wieczorem ...
|
|
|
|
19:50
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20:25
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
|
20:50
|
Pełen energii i pasji kucharz Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania, przyrządzając ich ulubione dania na różne okazje. Udowadnia, ze smakowite potrawy to niezawodny sposób na poprawę humoru. Gotując, wykorzystuje wysokiej jakości składniki upolowane na lokalnych targowiskach i kupione wprost od producentów. ...
|
|
|
|
20:50
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21:25
|
Tomasz Jakubiak zbacza tym razem z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Podróż na południe Azji to świetna okazja, by spróbować czegoś nowego i urozmaicić jadłospis. Prowadzący jedzie do Hanoi, gdzie przekonuje się, że pho to coś znacznie więcej niż zupa. Poznaje także uroki Sajgonu ...
|
|
|
|
21:00
|
Znany amerykański szef kuchni przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych smaków i aromatów lokalnego jedzenia. Przygląda się także społecznym i politycznym problemom odwiedzanych miejsc. W kolejnej serii prowadzący pojedzie m.in. do Nashville, gdzie spróbuje słynnego ostrego kurczaka, i Japonii, w której odwiedzi warzywne bazary, ...
|
|
|
|
|
21:45
|
Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
|
|
|
21:55
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
21:55
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
|
22:15
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
22:25
|
Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in. jak upiec domową pizzę czy tradycyjne pieczywo kuchni żydowskiej. Nie zabraknie też wypieków razowych, ...
|
|
|
|
22:25
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
|
22:45
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23:15
|
Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo ...
|
|
|
|
23:00
|
Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, ...
|
|
|
|
23:00
|
Mistrz kulinarny Curtis Stone prowadzi restaurację Maude w Los Angeles. Razem ze swoją ekipą wybiera się na wyprawę w poszukiwaniu inspiracji do menu i karty win, z której słynie jego lokal. Znany szef kuchni odwiedza renomowane winnice i producentów tradycyjnej żywności w Australii Zachodniej, w regionie Rioja w Hiszpanii, w ...
|
|
|
|
|
23:45
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
|
|
|
23:30
|
Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, ...
|
23:55
|
Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców ...
|
|
|
|
23:30
|
Mistrz kulinarny Curtis Stone prowadzi restaurację Maude w Los Angeles. Razem ze swoją ekipą wybiera się na wyprawę w poszukiwaniu inspiracji do menu i karty win, z której słynie jego lokal. Znany szef kuchni odwiedza renomowane winnice i producentów tradycyjnej żywności w Australii Zachodniej, w regionie Rioja w Hiszpanii, w ...
|
|
|
|
|
00:15
|
Andrew Connole, założyciel renomowanej piekarni Sonoma w Australii, wyrusza w kulinarną, pełną inspiracji podróż, by skosztować chleba z różnych stron świata. Odwiedza Ateny, Berlin, San Francisco, Londyn, Paryż, Kopenhagę, Wiedeń i Maltę. Spotyka się z tamtejszymi piekarzami, poznaje lokalne receptury i próbuje słynnych ...
|
|
|
|
|
|
00:00
|
Brytyjski szef kuchni Rick Stein od ponad pół wieku mieszka w Kornwalii, gdzie prowadzi świetnie prosperujący gastronomiczno-hotelarski biznes. Uwielbia lokalną kuchnię, bogatą w ryby i owoce morza. Zaprasza widzów w podróż po restauracjach i pubach w różnych częściach hrabstwa. Pokazuje miejscowe specjały i podziwia piękno ...
|
|
|
|
|
00:45
|
Brytyjka o jordańskich korzeniach, Nadia Sawalha, od dziecka pasjonuje się gotowaniem, które w jej wielokulturowej rodzinie celebrowano z radością i pasją. W każdym odcinku wraz ze swoimi gośćmi przyrządza potrawy oparte na kuchni typowej dla danego zakątka świata. Prezentuje proste przepisy na egzotyczne potrawy, które urozmaicą ...
|
|
|
|
00:50
|
Anthony Bourdain odwiedza mniej popularne miejsca na świecie, gdzie szuka unikalnych smaków i aromatów. W tej serii wybierze się m.in. do Izraela, w tym do Strefy Gazy, podczas Wielkiego Tygodnia zajrzy do Andaluzji, na Sycylii dowie się, czym jest rodzina, odwiedzi też Detroit, miasto upadłe.
|
|
|
|
00:40
|
Brytyjski szef kuchni Rick Stein od ponad pół wieku mieszka w Kornwalii, gdzie prowadzi świetnie prosperujący gastronomiczno-hotelarski biznes. Uwielbia lokalną kuchnię, bogatą w ryby i owoce morza. Zaprasza widzów w podróż po restauracjach i pubach w różnych częściach hrabstwa. Pokazuje miejscowe specjały i podziwia piękno ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1:10
|
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się, jak przygotować pyszne i wykwintne smakołyki.
|
|
|
|
|
1:40
|
Znawczyni sztuki kulinarnej i autorka bestsellerowych książek, Rachel Khoo, odwiedza renomowane europejskie wytwórnie czekolady. Pokazuje, jakich składników użyć, by stworzyć niebanalne połączenia. Opowiada o właściwościach i historii tego słodkiego specjału. Zdradza też swoje sprawdzone przepisy.
|
|
|
|
1:40
|
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.
|
|
|
|
1:40
|
Pojedynek dwóch odmiennych kultur kulinarnych. Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego, bardziej zaskakującego dania ze wskazanych im produktów. Francuska finezja zmierzy się z włoskim temperamentem. Każdorazowo o wygranej zadecydują zaproszeni do ...
|
|
|
|
|
2:10
|
Tomasz Jakubiak wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Interesują go potrawy mocno zakorzenione w naszej kulturze kulinarnej, lecz nieco zapomniane czy niedoceniane. W ten sposób mistrz kuchni zbiera inspiracje, które później wykorzystuje w przygotowywanych przez siebie daniach. W czwartej serii sprawdzi, jak ...
|
|
|
|
2:10
|
To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Zainspirowany nimi przygotowuje pyszne sezonowe dania.
|
|
|
|
2:10
|
To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Zainspirowany nimi przygotowuje pyszne sezonowe dania.
|
|
|
|
|
2:40
|
Zapierające dech w piersiach krajobrazy w połączeniu z niezwykle bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi kraje Półwyspu Bałkańskiego. Kucharz zawita m.in. do Słowenii, Chorwacji, Bośni i Hercegowiny oraz Czarnogóry. Odkryje nieznane ...
|
|
|
|
2:40
|
Zapierające dech w piersiach krajobrazy w połączeniu z niezwykle bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi kraje Półwyspu Bałkańskiego. Kucharz zawita m.in. do Słowenii, Chorwacji, Bośni i Hercegowiny oraz Czarnogóry. Odkryje nieznane ...
|
|
|
|
2:40
|
Zapierające dech w piersiach krajobrazy w połączeniu z niezwykle bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi kraje Półwyspu Bałkańskiego. Kucharz zawita m.in. do Słowenii, Chorwacji, Bośni i Hercegowiny oraz Czarnogóry. Odkryje nieznane ...
|
|
|
|
|
3:15
|
Program dedykowany wszystkim wielbicielom słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
|
|
|
3:15
|
Program dedykowany wszystkim wielbicielom słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
|
|
|
3:15
|
W szranki stają setki amatorów sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach otwartych eliminacji zgłasza swój wypiek. Jury złożone z ekspertów wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach. Tam będą mieli szansę wykazać się swoimi zdolnościami. Najepsi przejdą do finału, a deser ...
|
|
|
|
|
3:45
|
Adam Borowicz podróżuje po śląskim regionie, zagłębiając się w mrok kopalni, wiejskie tradycje oraz puls nowoczesnego miasta. Odwiedzi również śląskie dzielnice i przedtawi najpiękniejsze atrakcje przyciągające turystów. Użyje najlepszych darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze dania śląskiej kuchni.
|
|
|
|
3:45
|
Adam Borowicz podróżuje po śląskim regionie, zagłębiając się w mrok kopalni, wiejskie tradycje oraz puls nowoczesnego miasta. Odwiedzi również śląskie dzielnice i przedtawi najpiękniejsze atrakcje przyciągające turystów. Użyje najlepszych darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze dania śląskiej kuchni.
|
|
|
|
|
|
|
4:20
|
Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
|
4:20
|
Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
|
4:20
|
Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
|
|
4:55
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
4:55
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
4:55
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
5:30
|
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|