|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
CANAL+ KUCHNIA
|
|
|
|
Czwartek (2025-04-24)
|
|
Piątek (2025-04-25)
|
|
Sobota (2025-04-26)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6:00
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
6:00
|
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. ...
|
|
|
|
6:00
|
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
|
|
|
|
6:35
|
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Gotuje w towarzystwie mam i ich pociech. Oprócz ciekawych pomysłów na potrawy przygotowywane z myślą o najmłodszych, gospodyni programu podzieli się także wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy serwować swoim milusińskim. Ponadto ...
|
|
|
|
6:35
|
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Gotuje w towarzystwie mam i ich pociech. Oprócz ciekawych pomysłów na potrawy przygotowywane z myślą o najmłodszych, gospodyni programu podzieli się także wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy serwować swoim milusińskim. Ponadto ...
|
|
|
|
6:30
|
Znany i lubiany szef kuchni Robert Sowa przygotowuje włoskie dania. Inspirację czerpie z klasyki kina. W każdym odcinku przygotowuje potrawę pasującą do konkretnej okazji. Na stole pojawią się m.in. aromatyczne risotto, słodka beza, prawdziwie włoskie śniadanie czy comber jagnięcy.
|
6:45
|
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Gotuje w towarzystwie mam i ich pociech. Oprócz ciekawych pomysłów na potrawy przygotowywane z myślą o najmłodszych, gospodyni programu podzieli się także wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy serwować swoim milusińskim. Ponadto ...
|
|
|
|
|
7:10
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
7:10
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
7:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
|
7:45
|
Marieta Marecka prezentuje jak w prosty i przystępny sposób przygotować pożywny obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli także kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić, jakie składnik można zastąpić tańszymi zamiennikami oraz jak robić przemyślane zakupy. W programie pojawią się także ciekawe pomysły na: lunch ...
|
|
|
|
7:45
|
Marieta Marecka prezentuje jak w prosty i przystępny sposób przygotować pożywny obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli także kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić, jakie składnik można zastąpić tańszymi zamiennikami oraz jak robić przemyślane zakupy. W programie pojawią się także ciekawe pomysły na: lunch ...
|
|
|
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
8:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
8:00
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza ...
|
8:25
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8:55
|
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:25
|
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Coraz więcej osób chce wzbogacić jadłospis o potrawy znane z restauracji i wakacyjnych podróży. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi mięsne albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo. Poda treściwe zupy, potrawy na ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9:55
|
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
|
|
|
|
|
10:15
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
10:15
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
10:25
|
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku ...
|
|
|
|
|
10:40
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
10:40
|
Kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zaprasza do swojej domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno ulubione potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży - wszystko to, co najchętniej serwuje bliskim. Pyszne, proste i ładnie ...
|
|
|
|
10:50
|
Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji "MasterChefa". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, ...
|
|
|
|
|
11:10
|
Znany i lubiany szef kuchni Robert Sowa przygotowuje włoskie dania. Inspirację czerpie z klasyki kina. W każdym odcinku przygotowuje potrawę pasującą do konkretnej okazji. Na stole pojawią się m.in. aromatyczne risotto, słodka beza, prawdziwie włoskie śniadanie czy comber jagnięcy.
|
11:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
11:10
|
Znany i lubiany szef kuchni Robert Sowa przygotowuje włoskie dania. Inspirację czerpie z klasyki kina. W każdym odcinku przygotowuje potrawę pasującą do konkretnej okazji. Na stole pojawią się m.in. aromatyczne risotto, słodka beza, prawdziwie włoskie śniadanie czy comber jagnięcy.
|
11:15
|
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
|
|
|
11:20
|
Spotkania z utalentowanymi kucharzami z różnych krajów. Pochodzą oni z Brazylii, Argentyny, Japonii, RPA, Libanu, Szwecji, Polski, Kolumbii i Włoch. Łączy ich to, że kulinarne wykształcenie zdobyli we Francji i tu otworzyli swoje restauracje. W codziennej pracy wykorzystują inspiracje z dwóch różnych kultur, szukając ciekawych ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12:15
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
12:15
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
12:25
|
Brytyjski szef kuchni podróżuje po Hiszpanii, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, przepisy i tradycje. Do tej pory znał ten kraj jedynie pobieżnie, teraz chce zgłębić jego kulinarne tajemnice. James Martin zatrzymuje się w San Sebastian, Asturii, Santiago de Compostela, Kastylii, Madrycie, Sewilli, Granadzie, Walencji, Katalonii i ...
|
|
|
|
|
12:50
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
12:50
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą ...
|
|
|
|
|
|
|
13:20
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
13:20
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
13:25
|
André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Przekona się, że w Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie zwyczaje przekazywane z pokolenia na pokolenie wciąż są kultywowane. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z ...
|
|
|
|
|
13:50
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
13:50
|
Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.
|
|
|
|
|
|
|
14:20
|
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, ...
|
|
|
|
14:20
|
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, ...
|
|
|
|
14:25
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
|
14:50
|
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. ...
|
|
|
|
14:50
|
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i ...
|
|
|
|
14:55
|
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku ...
|
|
|
|
|
15:25
|
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i ...
|
|
|
|
15:25
|
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i ...
|
|
|
|
15:25
|
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, ...
|
|
|
|
|
15:55
|
Brytyjski szef kuchni podróżuje po Hiszpanii, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, przepisy i tradycje. Do tej pory znał ten kraj jedynie pobieżnie, teraz chce zgłębić jego kulinarne tajemnice. James Martin zatrzymuje się w San Sebastian, Asturii, Santiago de Compostela, Kastylii, Madrycie, Sewilli, Granadzie, Walencji, Katalonii i ...
|
|
|
|
15:55
|
Brytyjski szef kuchni podróżuje po Hiszpanii, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, przepisy i tradycje. Do tej pory znał ten kraj jedynie pobieżnie, teraz chce zgłębić jego kulinarne tajemnice. James Martin zatrzymuje się w San Sebastian, Asturii, Santiago de Compostela, Kastylii, Madrycie, Sewilli, Granadzie, Walencji, Katalonii i ...
|
|
|
|
15:55
|
Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16:25
|
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza ...
|
|
|
|
|
16:55
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
16:55
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
|
|
|
17:20
|
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i ...
|
|
|
|
17:20
|
Agata Stankiewicz, czyli blogerka i influencerka oraz założycielka kanału Sugarlady, powraca z kolejną porcją przepisów na niesamowite słodkości. Tym razem proponuje m.in. klasyczne francuskie desery i ciastka. Pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też delikatny mus czekoladowy; tort ...
|
|
|
|
17:00
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak inspirują się potrawami znanymi z dużego i małego ekranu. Jak zwykle stawiają na dania mięsne. Niedzielny obiad, szybka przekąska na mieście, biesiada z kumplami, kolacja we dwoje - jedzenie to temat wielu scen filmowych, a niektóre z nich przeszły nawet do historii kina. Zgrany kulinarny duet ...
|
|
|
|
|
17:50
|
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z przyjacielem Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają ciekawe lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie. Podczas wyprawy pełnej kulinarnych odkryć czekają ich spotkania z ciekawymi ludźmi, którzy potrafią dbać o ...
|
|
|
|
17:50
|
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z przyjacielem Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają ciekawe lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie. Podczas wyprawy pełnej kulinarnych odkryć czekają ich spotkania z ciekawymi ludźmi, którzy potrafią dbać o ...
|
|
|
|
17:30
|
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18:00
|
Kucharz z Buenos Aires, Gonzalo D'Ambrosio, od 2007 roku mieszka w Madrycie. Hiszpania stała się jego nowym domem, który próbuje jak najlepiej poznać. W tym celu przemierza kraj wzdłuż i wszerz, od Asturii i Kraju Basków po Andaluzję, a także od Galicji, przez Kastylię i León, po Katalonię. Poznaje bogatą kulinarną tradycję tych ...
|
|
|
|
|
18:50
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. ...
|
|
|
|
18:50
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. ...
|
|
|
|
|
|
|
19:20
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
19:20
|
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami ...
|
|
|
|
19:00
|
Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. Na jej stole pojawią się dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku mistrzyni kulinarna przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów ...
|
|
|
|
|
19:50
|
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi z różnych strony świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Przyglądają się, jak powstają najlepsze lokalne dania. Śledzą codzienne wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy czy wina. Obserwują też pracę miejscowych ...
|
|
|
|
19:50
|
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi z różnych strony świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Przyglądają się, jak powstają najlepsze lokalne dania. Śledzą codzienne wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy czy wina. Obserwują też pracę miejscowych ...
|
|
|
|
19:30
|
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku ...
|
|
|
|
|
20:25
|
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi z różnych strony świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Przyglądają się, jak powstają najlepsze lokalne dania. Śledzą codzienne wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy czy wina. Obserwują też pracę miejscowych ...
|
|
|
|
20:25
|
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi z różnych strony świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Przyglądają się, jak powstają najlepsze lokalne dania. Śledzą codzienne wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy czy wina. Obserwują też pracę miejscowych ...
|
|
|
|
20:00
|
Amerykański aktor, zdobywca Złotych Globów, odwiedza Włochy. Gości w słynących z dobrej kuchni regionów słonecznej Italii, aby poznać ich mieszkańców, a także niepowtarzalną kulturę i historię.
Pora na Sardynię. W stolicy wyspy, Cagliari, Stanley odwiedza targ San Benedetto. Ma także okazję skosztować słynnego makaronu ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20:50
|
Znany szef kuchni odwiedza kraj swoich przodków, by odkryć jego bogactwo kulinarne. Szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu, położonych wzdłuż malowniczej Wild Atlantic Way. Odwiedza też dublińskie ...
|
|
|
|
|
21:00
|
Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, ale pokazuje je z zupełnie innej strony. Tym razem poleci m.in. do Okinawy w Japonii, na Kubę i Borneo, do Charleston w Południowej Kalifornii, Marsylii, Etiopii, Stambułu i San Francisco. Sprawdzi nie tylko, co ciekawego można tam zjeść, ale poprzez zbadanie kulinarnych rytuałów pokaże ...
|
|
|
|
21:00
|
Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, ale pokazuje je z zupełnie innej strony. Tym razem poleci m.in. do Okinawy w Japonii, na Kubę i Borneo, do Charleston w Południowej Kalifornii, Marsylii, Etiopii, Stambułu i San Francisco. Sprawdzi nie tylko, co ciekawego można tam zjeść, ale poprzez zbadanie kulinarnych rytuałów pokaże ...
|
|
|
|
|
|
|
21:55
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
21:55
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, ...
|
|
|
|
21:45
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. ...
|
|
|
|
|
22:25
|
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i przede wszystkim dobre jedzenie to niewątpliwe atuty Grecji. Marieta Marecka w swoim nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni. Pojawi się m.in. moussaka, kleftiko, souvlaki czy krewetki.
|
|
|
|
22:25
|
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i przede wszystkim dobre jedzenie to niewątpliwe atuty Grecji. Marieta Marecka w swoim nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni. Pojawi się m.in. moussaka, kleftiko, souvlaki czy krewetki.
|
|
|
|
22:15
|
Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22:45
|
Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy ...
|
|
|
|
|
23:00
|
Julius Roberts pracował jako szef kuchni w Londynie, ale porzucił życie i karierę w wielkim mieście. Teraz prowadzi niewielką farmę w nadmorskim hrabstwie Dorset. Uprawia warzywa i owoce, hoduje kury i kozy, a z uzyskanych składników gotuje proste i pyszne posiłki. Młodzieńczy entuzjazm, z jakim oddaje się swojej pracy, sprawiły, ...
|
|
|
|
23:00
|
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, w azjatyckiej kuchni króluje jednak już od dawna. Robert Allison, szef kuchni, stylista jedzenia i autor poczytnych książek kulinarnych pokazuje, jak można go uzyskać. Podróżuje po Azji, by odkryć sekrety tutejszych składników i potraw. Zagląda m.in. do Seulu, ...
|
|
|
|
23:15
|
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku ...
|
|
|
|
|
23:30
|
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, w azjatyckiej kuchni króluje jednak już od dawna. Robert Allison, szef kuchni, stylista jedzenia i autor poczytnych książek kulinarnych pokazuje, jak można go uzyskać. Podróżuje po Azji, by odkryć sekrety tutejszych składników i potraw. Zagląda m.in. do Seulu, ...
|
|
|
|
23:30
|
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, w azjatyckiej kuchni króluje jednak już od dawna. Robert Allison, szef kuchni, stylista jedzenia i autor poczytnych książek kulinarnych pokazuje, jak można go uzyskać. Podróżuje po Azji, by odkryć sekrety tutejszych składników i potraw. Zagląda m.in. do Seulu, ...
|
|
|
|
23:45
|
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi ...
|
|
|
|
|
00:00
|
Popularny bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to prawdziwy raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący przemierza imponujące metropolie i zagląda do lokali, w których jadają miejscowi. Często miejsca te są niedostępne dla przeciętnego turysty. Aun Koh wybiera się do Singapuru, Bombaju, Manili, ...
|
|
|
|
00:00
|
Popularny bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to prawdziwy raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący przemierza imponujące metropolie i zagląda do lokali, w których jadają miejscowi. Często miejsca te są niedostępne dla przeciętnego turysty. Aun Koh wybiera się do Singapuru, Bombaju, Manili, ...
|
|
|
|
00:15
|
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. ...
|
|
|
|
|
00:35
|
Popularny bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to prawdziwy raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący przemierza imponujące metropolie i zagląda do lokali, w których jadają miejscowi. Często miejsca te są niedostępne dla przeciętnego turysty. Aun Koh wybiera się do Singapuru, Bombaju, Manili, ...
|
|
|
|
00:35
|
Popularny bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to prawdziwy raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący przemierza imponujące metropolie i zagląda do lokali, w których jadają miejscowi. Często miejsca te są niedostępne dla przeciętnego turysty. Aun Koh wybiera się do Singapuru, Bombaju, Manili, ...
|
|
|
|
00:45
|
John Torode i Lisa Faulkner przedstawią kolejną porcję przepisów na proste, ale pyszne i pięknie podane dania, które mogą urozmaicić codzienny jadłospis. Na stole znajdzie się kilka rodzajów pieczywa ze słonymi lub słodkimi dodatkami, makarony w różnorodnej odsłonie, rozgrzewające zupy czy kuszące desery. Nie zabraknie też ...
|
|
|
|
|
1:10
|
Program dedykowany wszystkim wielbicielom słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
|
|
|
1:10
|
Program dedykowany wszystkim wielbicielom słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
|
|
|
|
|
|
1:40
|
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida oraz Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. Seria obfitować będzie w jeszcze więcej wyzwań, pysznych dań, pojedynków oraz emocji. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście. Widzowie ponownie będą mieli okazję ...
|
|
|
|
1:40
|
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida oraz Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. Seria obfitować będzie w jeszcze więcej wyzwań, pysznych dań, pojedynków oraz emocji. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście. Widzowie ponownie będą mieli okazję ...
|
|
|
|
1:40
|
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. ...
|
|
|
|
|
2:10
|
Tomasz Jakubiak kolejny raz wyrusza w kulinarną podróż po Polsce. Zaprezentuje widzom kolejną porcję oryginalnych, lokalnych przepisów. Tym pokaże między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku z sosem piernikowym i łazankami, prażuchy poznańskie z mięsem i sosem, a także paszteciki z krupniokiem i barszczem z pieczonych buraków.
|
|
|
|
2:10
|
Tomasz Jakubiak kolejny raz wyrusza w kulinarną podróż po Polsce. Zaprezentuje widzom kolejną porcję oryginalnych, lokalnych przepisów. Tym pokaże między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku z sosem piernikowym i łazankami, prażuchy poznańskie z mięsem i sosem, a także paszteciki z krupniokiem i barszczem z pieczonych buraków.
|
|
|
|
2:10
|
Tomasz Jakubiak kolejny raz wyrusza w kulinarną podróż po Polsce. Zaprezentuje widzom kolejną porcję oryginalnych, lokalnych przepisów. Tym pokaże między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku z sosem piernikowym i łazankami, prażuchy poznańskie z mięsem i sosem, a także paszteciki z krupniokiem i barszczem z pieczonych buraków.
|
|
|
|
|
2:45
|
David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W poszczególnych krajach prezentuje kawiarnie i restauracje, które warto odwiedzić. Przygotowuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach.
|
|
|
|
2:45
|
David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W poszczególnych krajach prezentuje kawiarnie i restauracje, które warto odwiedzić. Przygotowuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach.
|
|
|
|
2:45
|
David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W poszczególnych krajach prezentuje kawiarnie i restauracje, które warto odwiedzić. Przygotowuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach.
|
|
|
|
|
3:20
|
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak dobrze przygotować jadłospis i mądrze robić zakupy. Wszystko po to, by przy przyrządzaniu codziennych posiłków nie marnować jedzenia. W każdym odcinku gospodyni programu przygotuje dwie potrawy, wykorzystując łatwo dostępne składniki. Ponieważ swoje ...
|
|
|
|
3:20
|
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak dobrze przygotować jadłospis i mądrze robić zakupy. Wszystko po to, by przy przyrządzaniu codziennych posiłków nie marnować jedzenia. W każdym odcinku gospodyni programu przygotuje dwie potrawy, wykorzystując łatwo dostępne składniki. Ponieważ swoje ...
|
|
|
|
3:15
|
Program dedykowany wszystkim wielbicielom słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
|
|
|
|
3:55
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
3:55
|
Najciekawsze fragmenty licznych podróży Tomka Jakubiaka po krajach Europy i Azji. Znany kucharz przemierzył wiele ciekawych miejsc w odkrywaniu smaków i tradycji, zarówno tych nam bliskich, jak i egzotycznych. Jego eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na ...
|
|
|
|
3:45
|
Grillowanie to polska rozrywka narodowa wpisująca się w letni, wakacyjny krajobraz. Niemal każdy potrafi przygotować jedną z klasycznych potraw na ruszt. Jednak pomimo niemal nieograniczonych możliwości grilla w Polsce nadal królują mało wyszukane kiełbasy, karkówki i szaszłyki. Eksperymenty z potrawami przygotowywanymi w ten ...
|
|
|
|
|
4:20
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
4:20
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
4:20
|
Marta Dymek, autorka popularnego wegańskiego bloga, przeprowadza w kuchni rewolucję. W każdym odcinku spróbuje przekonać swojego gościa do kuchni roślinnej. Nie będzie łatwo, bowiem prowadząca spotka się z prawdziwymi mięsożercami. Wśród nich znajdą się szef kuchni Aleksander Baron, złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski, ...
|
|
|
|
|
4:55
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
4:55
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
4:55
|
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marietta Marecka zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania. W każdym odcinku tworzy trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które idealnie nadadzą się na obiad dla całej ...
|
|
|
|
|
5:30
|
Uczestnicy programu testują swoje umiejętności pod okiem prawdziwego wirtuoza smaku - Andrzeja Polana. Bohaterami serii są osoby przekonane o swoim wybitnym talencie kulinarnym, które zostały zgłoszone do programu przez swoich najbliższych. Każdy z uczestników uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich ...
|
|
|
|
5:30
|
Uczestnicy programu testują swoje umiejętności pod okiem prawdziwego wirtuoza smaku - Andrzeja Polana. Bohaterami serii są osoby przekonane o swoim wybitnym talencie kulinarnym, które zostały zgłoszone do programu przez swoich najbliższych. Każdy z uczestników uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich ...
|
|
|
|
5:30
|
W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników. Najpierw próbuje popisowego dania swojego gościa. Potem razem z nim pracuje nad udoskonaleniem potrawy. W efekcie każdy amator sztuki kulinarnej z dumą może ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|