Bystrzak - Dlaczego czekolada jest smaczna?

2025-07-14
4:54
Da Vinci

Wielka Brytania  

W trakcie prażenia w ziarnach kakaowca zachodzi reakcja Maillarda, która zmienia ich gorzki smak w czekoladowy aromat.

Program przeznaczony dla widzów od lat 7.
Czas trwania: 03 min
 

Poprzedni i następny program na kanale Da Vinci.


<< 4:33 - Operacja Auć: A właśnie, że róbcie to w domu! - Żołądek w akcji

Da Vinci
2025-07-14 (poniedziałek) 4:33

Operacja Auć: A właśnie, że róbcie to w domu! - Żołądek w akcji

Bracia Chris i Xand przenoszą swoje laboratorium do kuchni, gdzie dokonują wielu eksperymentów. Przekazują wiedzę na temat ludzkiego ciała oraz pokazują ciekawe doświadczenia z użyciem kilku prostych przedmiotów.

4:57 - Fascynujące rękodzieła - Ptaki w krzewie >>

Da Vinci
2025-07-14 (poniedziałek) 4:57

Fascynujące rękodzieła - Ptaki w krzewie

Proste pomysły na ciekawe projekty artystyczne. W każdym odcinku młodzi widzowie dowiedzą się, jak zrobić coś innego, na przykład kukiełkę, zwierzątka z kamieni lub figurki ze słomy.



Wyraź swoją opinie na temat tego programu.

 
Tytuł
 
Treść
 
Podpis
 
Prosze przepisać kod z obrazka w poniższe pole.
 
 

Dodaj opinię

 

Polecamy

     
BBC CBeebies
2025-07-13
3:35
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa...
TLC
2025-07-13
1:00
6 / 10
Osiem par spotyka się twarzą w twarz po raz pierwszy i ma 90 dni na ślub lub powrót do swoich domów. Osoby szukające miłości swojego życia stawiają wszystko na jedną...
SCI FI
2025-07-13
22:55
Resident Evil - horror sf
6 / 10
Początek XXI wieku. Umbrella Corporation staje się jedną z największych firm. Jej produkty - technologie komputerowe i medykamenty - trafiają do 90 procent amerykańskich...