Fabryki smaku - Wycieczka do Dijon   odcinek 22

2020-07-13
12:30
National Geographic

Kanada 2013-2014  

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. W dzisiejszym odcinku dowiemy się między innymi, że sekretem wyjątkowego smaku musztardy diżońskiej jest duża ilość chardonnay. Ponadto w programie wizyta w zakładzie, w którym produkuje się koszerne makaroniki kokosowe. Przyjrzymy się też procesowi uzyskiwania koszernego sosu teriyaki, którego rocznie wytwarza się aż osiem milionów butelek. Dowiemy się również, ile sekund powinna trwać obróbka termiczna wafli z kremem orzechowym.

Program przeznaczony dla widzów od lat 12.
Czas trwania: 30 min
 

Poprzedni i następny program na kanale National Geographic.


<< 00:00 -

National Geographic
(czwartek) 00:00



00:00 - >>

National Geographic
(czwartek) 00:00





Wyraź swoją opinie na temat tego programu.

 
Tytuł
 
Treść
 
Podpis
 
Prosze przepisać kod z obrazka w poniższe pole.
 
 

Dodaj opinię

 

Polecamy

     
BBC CBeebies
2024-04-18
21:20
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa...
TVP 2
2024-04-18
3:15
Demon - thriller
6 / 10
Piotr (Itay Tiran) przyjeżdża do Polski z Anglii. Ma ożenić się z piękną Żanetą (Agnieszka Żulewska) i zamieszkać w urokliwym domku na prowincji. Jednak sytuacja...
FilmBox Extra HD
2024-04-18
23:45
Skok Henry'ego - komedia kryminalna
5 / 10
Henry Torne (Keanu Reeves) prowadzi monotonne życie. Nie troszczy się zbytnio o przyszłość, ma żmudną i nieciekawą pracę. Pewnego dnia staje się świadkiem napadu na bank...
     

X