Fabryki smaku - Podwójne uderzenie czekolady odcinek 21 |
||||
2020-10-27
15:00 |
|
|||
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. Twórcy serii odwiedzają zakłady, w których produkowany jest sos tabasco. Fermentuje on w dębowych beczkach, w których pozostaje nawet przez trzy lata. W odcinku zdradzony zostanie także sekret niezwykle smacznych włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się długotrwały proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych. Każdego roku na rynek trafia prawie milion kilogramów tego przysmaku. Na koniec widzowie dowiedzą się, jakie składniki są potrzebne, aby uzyskać wyśmienity mus podwójnie czekoladowy. |
||||
Program przeznaczony dla widzów od lat 12. | ||||
Czas trwania: | 30 min | |||
Poprzedni i następny program na kanale National Geographic.
Polecamy |
||
|
Disney Channel
2024-04-26 14:45 |
7 / 10
Dalsze perypetie Świerszczu Greena - ciekawego świata, pełnego optymizmu i energii chłopca. Jego rodzina - ojciec Bill, babcia Alice i siostra Tilly - przeprowadzili się z...
|
|
Disney XD
2024-04-26 14:50 |
7 / 10
12-letni Osmo przeprowadza się z ojcem do Winterton, fikcyjnej wioski niedaleko koła podbiegunowego, gdzie śnieg leży przez cały rok. Nastolatek jest zmuszony porzucić swoje...
|
|
Kino TV
2024-04-26 22:10 |
Oddział wyrzutków
- film wojenny
4 / 10
Oficer Jack Wosick (Luke Goss), skompromitowany na polu walki, otrzymuje szansę, by odkupić swoje winy. Musi stanąć na czele jednostki, która złożona jest z żołnierzy...
|