Fabryki smaku - Wycieczka do Dijon odcinek 22 |
||||
2020-10-27
15:30 |
|
|||
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. W dzisiejszym odcinku dowiemy się między innymi, że sekretem wyjątkowego smaku musztardy diżońskiej jest duża ilość chardonnay. Ponadto w programie wizyta w zakładzie, w którym produkuje się koszerne makaroniki kokosowe. Przyjrzymy się też procesowi uzyskiwania koszernego sosu teriyaki, którego rocznie wytwarza się aż osiem milionów butelek. Dowiemy się również, ile sekund powinna trwać obróbka termiczna wafli z kremem orzechowym. |
||||
Program przeznaczony dla widzów od lat 12. | ||||
Czas trwania: | 30 min | |||
Poprzedni i następny program na kanale National Geographic.
Polecamy |
||
|
Cinemax
2024-03-28 21:55 |
Uległość
- dramat psychologiczny
7 / 10
Lúcia (Iolanda Laranjeiro) jest żoną syna szanowanego w swoim środowisku prawnika. Kiedy pada ofiarą gwałtu ze strony swojego męża, postanawia wbrew przeciwnościom losu...
|
|
TVP Kultura
2024-03-28 4:20 |
Rzeka
- film dokumentalny
5 / 10
Rzeki kształtują Ziemię oraz kulturę. Przepływają przez kontynenty i zmieniają krajobrazy, a także wpływają na potrzeby i sny człowieka. Są źródłem życia, bez...
|
|
HBO3
2024-03-28 22:25 |
7 / 10
Dawny płatny zabójca Barry jest zdesperowany, by odciąć się od przeszłości i poświęcić się nowej pasji, aktorstwu. Nie przychodzi mu to jednak łatwo. Chociaż...
|