Fabryki smaku - Sycylijskie smakołyki   odcinek 6

2022-11-28
4:00
National Geographic

Kanada 2012  

Tajniki produkcji popularnych artykułów spożywczych. Kamery śledzą etapy produkcji takich artykułów, jak pesto, makaron i kanadyjska whisky. Sok jabłkowy, ciasteczka imbirowe, włoski deser tartufo czy grecki placek spanakopita - jeśli ktoś jest zainteresowany procesami, dzięki którym te pyszności trafiają na półki sklepowe, a później do naszych domów, ten odcinek jest dla niego. Widzowie dowiedzą się, jaką rolę zręczne palce pełnią przy powstawaniu greckiego przysmaku, jak odpowiednie przygotowanie surowców wpływa na smak i jakość ciasteczek z imbiru oraz jaki jest okres przydatności do spożycia soku jabłkowego.

Czas trwania: 30 min
 

Poprzedni i następny program na kanale National Geographic.


<< 00:00 -

National Geographic
(czwartek) 00:00



00:00 - >>

National Geographic
(czwartek) 00:00





Wyraź swoją opinie na temat tego programu.

 
Tytuł
 
Treść
 
Podpis
 
Prosze przepisać kod z obrazka w poniższe pole.
 
 

Dodaj opinię

 

Polecamy

     
CANAL+ Film
2024-04-29
4:30
Polana pośród brzeziny - dramat obyczajowy
6 / 10
Siedemdziesięcioletnia Francuzka Myriam (Anouk Aimée) wspomina swoje życie. Urodziła się w Polsce, tam też spędziła młodość. W czasie wojny była więźniarką obozu...
AXN Black
2024-04-29
2:50
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas...
CANAL+ PREMIUM
2024-04-29
23:25
Fałszerz - dramat biograficzny
6 / 10
Lata 40. XX wieku. 21-letni Żyd Cioma Schönhaus (Louis Hofmann) mieszka w nazistowskim Berlinie. Jego rodzina straciła mieszkanie i została deportowana, on jednak nie chce...
     

X