Fabryki smaku - Sycylijskie smakołyki odcinek 6 |
||||
2022-11-28
4:00 |
|
|||
Tajniki produkcji popularnych artykułów spożywczych. Kamery śledzą etapy produkcji takich artykułów, jak pesto, makaron i kanadyjska whisky. Sok jabłkowy, ciasteczka imbirowe, włoski deser tartufo czy grecki placek spanakopita - jeśli ktoś jest zainteresowany procesami, dzięki którym te pyszności trafiają na półki sklepowe, a później do naszych domów, ten odcinek jest dla niego. Widzowie dowiedzą się, jaką rolę zręczne palce pełnią przy powstawaniu greckiego przysmaku, jak odpowiednie przygotowanie surowców wpływa na smak i jakość ciasteczek z imbiru oraz jaki jest okres przydatności do spożycia soku jabłkowego. |
||||
Czas trwania: | 30 min | |||
Poprzedni i następny program na kanale National Geographic.
Polecamy |
||
|
CANAL+ Film
2024-04-29 4:30 |
Polana pośród brzeziny
- dramat obyczajowy
6 / 10
Siedemdziesięcioletnia Francuzka Myriam (Anouk Aimée) wspomina swoje życie. Urodziła się w Polsce, tam też spędziła młodość. W czasie wojny była więźniarką obozu...
|
|
AXN Black
2024-04-29 2:50 |
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas...
|
|
CANAL+ PREMIUM
2024-04-29 23:25 |
Fałszerz
- dramat biograficzny
6 / 10
Lata 40. XX wieku. 21-letni Żyd Cioma Schönhaus (Louis Hofmann) mieszka w nazistowskim Berlinie. Jego rodzina straciła mieszkanie i została deportowana, on jednak nie chce...
|