Premiera - Fabryki smaku - W pomidorowym sosie odcinek 8 |
||||
2019-05-27
19:00 |
|
|||
Kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, tabliczką czekolady czy kromką chleba kryje się linia produkcyjna. W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu. |
||||
Program przeznaczony dla widzów od lat 12.
![]() |
||||
Czas trwania: | 30 min | |||

Poprzedni i następny program na kanale National Geographic.

National Geographic
2019-05-27 (poniedziałek) 18:00
Pułapki umysłu - Umysł i ciało
- odcinek 2
Jason przygląda się, w jaki sposób ciało i mózg nauczyły się zgodnie współpracować. Okazuje się, że tę współpracę można bardzo łatwo naruszyć, a nawet zniszczyć.
National Geographic
2019-05-27 (poniedziałek) 19:30
Fabryki smaku - Prosto od krowy
- odcinek 20
Tajniki produkcji popularnych artykułów spożywczych. Kamery śledzą etapy produkcji takich artykułów, jak pesto, makaron i kanadyjska whisky.
Widzowie odkryją, dlaczego najsmaczniejsze mleko pochodzi od krów chowanych na wolnym wybiegu oraz co sprawia, że pod wpływem gorącej pary suszona ciecierzyca nabiera niezwykłych ...
![]() Polecamy ![]() |
||
![]() |
BBC CBeebies
2025-07-03 3:30 |
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Discovery Historia
2025-07-03 21:00 |
7 / 10
Składający się z trzech części program dokumentalny opowiadający o życiu i zbrodniach dokonywanych przez Lori Arnold, jedną spośród najbardziej niesławnych...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Cartoonito
2025-07-03 23:30 |
7 / 10
Nietypowa ekipa budowlańców podejmuje się realizacji najróżniejszych, nawet najbardziej ekscentrycznych zleceń i pomysłów. W tym sezonie Bugs musi stworzyć od podstaw...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |